feeder sound LIVE CR15TINA & AEUL BTLT Internal Connections livestream Part 2 feeder sound LIVE MISS I (dj set) & PASR (live painting) Un-hidden Street Art in Romania book Buy now

Un-hidden Street Art in Romania book

€8,38
+ shipping


feeder sound LIVE STREAMS line up 2020
BTLT (Been There Liked That): feeder.ro at Noaptea Albă a Galeriilor 2019

Last updated on October 27th, 2019 at 01:39 am

BTLT (Been There Liked That): feeder.ro at Noaptea Alba a Galeriilor

Vineri, 11 Octombrie 2019, ne-am bucurat de o nouă ediție NAG. Cu această ocazie Noaptea Albă a Galeriilor a ajuns la ediția cu numărul 13. Aparent un număr norocos, deoarece vremea a fost super plăcută și am putut vizita câteva dintre galeriile de artă, spațiile alternative, huburi creative și ateliere de artist înscrise în traseul cultural nocturn al galeriilor. Anul acesta NAG a avut loc în 87 de spații culturale situate în 13 orașe ALBA IULIA, ARAD, BRAȘOV, BUCUREȘTI, CLUJ-NAPOCA, CRAIOVA, IAȘI, MIERCUREA CIUC, PETRILA, REȘITA, SFÂNTU GHEORGHE, SIBIU, TÂRGU MUREȘ, TIMIȘOARA.

Împreună cu Acuarela am expus câteva dintre machetele intervențiilor stradale reaalizate în cadrul proiectului Un-hidden Romania 🇷🇴de artiștii Pisica Pătrată, Robert Obert, Maria Bălan, John Dot S, Skinny Bunny, Livi Po, KSELEQOQYNQYSHY. În același spațiu, Pisica Pătrată ne-a invitat la o sesiune de live painting care completează expziția personală cu o lucrare volumetrică care îți trezește concomitent mai multe sentimente contrastante (drăguț/înspăimântător, rigid/pufos, vesel/trist, colorat/întunecat).

Continuând tema street art-ului local, festivalul DIPLOMA a reabilitat un spațiu semnificativ pentru București, care aștepta de multă vreme să devină gazda unui eveniment care aduce împreună tineri absolvenți din diferite arii ale arhitecturii, designului, fotografiei și video. În plus pereții fostului spațiu Cina încă păstrează o bucățică din istoria street art-ului local, pe care Attila Kim, arhitectul care a amenajat spațiul, a inclus-o în cadrul expoziției. Astfel printre lucrări poți admira murale realizate de Pisica Pătrată, Saddo, Irlo, Sinboy, Omar și Color aka Science, realizate în 2005.

La Scena9 a avut loc un prim episod al „Istoriilor pe din afară”, cu Pisica Pătrată, Robert Obert, Maria Bălan și John Dot S care au realizat un mural imens suprapus cu o lucrare existentă.

În continuarea articolului poți parcurge o mulțime de fotografii care surprind atmosfera acestei ediții NAG. Enjoy!

1. Un-hidden Romania street art exhibition @ Acuarela

Artiști: Pisica Pătrată, Robert Obert, Maria Bălan, John Dot S, Skinny Bunny, Livi Po, KSELEQOQYNQYSHY

Expoziția cuprinde intervențiile artistice realizate în cadrul programului Un-hidden Romania, printre care macheta totemului și art toys de Pisica Patrata, linogravuri și paste-ups semnate de Maria Bălan, un tablou de Livi Po, macheta lucrării murale “Un-hidden” de KSELEQOQYNQYSHY, macheta lucrării “Omnia” de Skinny Bunny, alături de macheta instalație “SENS” de John Dot S. De asemenea, proiectul va fi ilustrat prin fotografii din timpul realizării instalațiilor și harta Un-hidden Romania.

 

2. Expozitie personala Pisica Pătrată + PLUS @ Imbold, Galeria

Artist: Pisica Pătrată

În plus față de muralele și intervențiile din spațiul public descoperim câteva lucrări care întregesc cumva universul imagistic al artistului: câteva schițe pregătitoare, pânze și tablouri gândite în tihna atelierulului, bandă desenată și chiar zona de tridimensionalitate.

 

3. DIPLOMA @ Cina

Traseul expozițional include lucrări de Arhitectură, Arhitectură de Interior, Urbanism, Design Grafic, Design Industrial și Design de Obiect, Fashion, Pictură, Sculptură, Artă Murală, Arte Textile, Ceramică – Sticlă – Metal, Grafică sau Foto-Video.

Festivalul DIPLOMA reprezintă contextul ideal pentru publicul larg de a descoperi cea mai tânără generație de artiști și creativi din România înainte ca aceștia să devină celebri. În plus, este o oportunitate pentru creativi de a avea un prim contact cu piața de artă și cu mediul profesional la care aspiră.

 

4. Outside Histories – proiect special NAG București @ Scena9

Artists: Pisica Pătrată, Robert Obert, Maria Bălan, John Dot S

Noaptea Albă a Galeriilor – NAG continuă seria de proiecte Focus la Rezidența BRD Scena9 cu „Istorii pe din afară / Outside Histories”, un proiect care transformă pereții din curtea Rezidenței și adaugă un nou strat al unei noi istorii peste ceea ce probabil va rămâne cea mai „pe din afară” istorie din multele suprapuse. NAG invită primii patru artiști într-un prim episod al „Istoriilor pe din afară”, patru nume bine cunoscute publicului: Pisica Pătrată, Robert Obert, Maria Bălan și John Dot S.