Descoperă colecția de art toys realizate și pictate manual de Pisica Pătrată în cadrul proiectului de street art Un-hidden Romania
Pisica Patrata a invadat străzile și pereții României, iar personajele lui reconfigurează spații uitate din mediul urban. În ultimii ani ne-am bucurat să avem câteva ocazii să colaborăm cu Pisica Pătrată realizând un mural unul dintre cele mai îndrăgite murale din București și o instalație artistică stradală pe fațada Teatrului de vară Capitol (2008, 2016, 2017). În sufrageria și grădina urbană Lente poți găsi muralul realizat în 2016 în cadrul seriei Pictăm Pereți și totemul de lemn Un-hidden Bucharest realizat în 2017. Tot în colaborare cu proiectul Un-hidden Bucharest, Pisica Pătrată a instalat 6 panouri de lemn pe fațada clădirii Cina, care găzduiește Spațiul M60 (2018).

Colecția de art toys realizate în cadrul proiectului de street art Un-hidden Romania sunt asamblate din lemn și pictate manual de Pisica Pătrată.
Vestea bună pentru cei pasionați de street art, colecționarii de jucării și artă super contemporană este că o parte dintre aceste minunate art toys create de Pisica Pătrată în colaborare cu Un-hidden Romania sunt disponibile în galeria de artă online feeder.ro/shop.

Una dintre micile jucării urbane este o versiune în miniatură a totemului din lemn instalat în 2017 de Pisica Pătrată în Grădina Lente de pe strada Dionisie Lupu, în cadrul primei ediții Un-hidden Bucharest.
Despre Pisica Pătrată
Alexandru Ciubotariu, de asemenea, Pisica Pătrată este unul dintre cei mai apreciați ilustratori și street-artiști din România, precum și fondatorul Muzeului Benzilor Desenate.
Lucrează constant, desenează pisici pătrate și acceptă tot felul de provocări. Lucrările sale de artă stradală semnalează locuri uitate și inspiră dialog.
Ciubi este unul dintre artiștii cu care colaborăm cu drag cu rezultate interesante în proiecte precum CAPITOL Cinema / Teatrul de vară și Un-hidden București.
Pisica Pătrată este o pisică polivalentă, omniprezentă în spațiul public local, care avertizează mulți subiecți marginalizați sau chiar evitați.
Mai multe informații despre Pisica Pătrată sunt disponibile pe fb.
__
Text: Alexandra Bujeniță / © feeder.ro
Foto și video: Petre Ghiocel / © feeder.ro și Alex Iacob aka Reptilianu / © feeder.ro
Proiectul editorial Un-hidden Street Art in Romania este organizat de echipa Save or Cancel, compusă din Cristina Popa (random) și Andrei Racovițan (ubic) prin feeder.ro, co-finanțat de AFCN, Aria tematică: Carte. Programul nu reprezintă în mod necesar poziția Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul programului sau de modul în care rezultatele programului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării.
Parteneri: CNDB, ZEPPELIN, IGLOO, The INSTITUTE, DIZAINĂR, SISAF, AMURAL
__
Despre Un-hidden Romania
2017
Pisica Pătrată – Totem @ Lente
Skinny Bunny – Pictură @ Sala Omnia (Centrul Național al Dansului București)
VJ VLC – Video mapping @ Cinema Marconi
Sorina Vazelina și Primitiv Print – Mural și serigrafie @ Lente
Paul Dunca – tur ghidat (1)
2018
iZZY iZVNE – Mural @ Facultatea de sociologie și asistență socială
Pisica Pătrată – Pictură @ Spațiul M60
Livi Po – Mural @ Dizainăr
KSELEQOQYNQYSHY – Mural @ Facultatea de sociologie și asistență socială
John Dot S – Atelier de stencil @ Dizainăr
Maria Bălan – Atelier de linogravură @ Spațiul M60
John Dot S – Mural @ Sala Omnia (Centrul Național al Dansului București)
Open Doors – Travel Outside the box – tur ghidat (2)
Paul Dunca – tur ghidat (3)
Un-hidden Bucharest – Street art map print version
2019
KSELEQOQYNQYSHY– Mural @ Facultatea de sociologie și asistență socială
Un-hidden Bucharest – Expoziție @ Romanian Design Week
Open Doors – Travel Outside the box – tur ghidat @ Cartierul Creativ (4, 5)
Aito Kitazaki – Mural @ Lente
Open Doors – Travel Outside the box – tur ghidat (6, 7)
Online art gallery – Online store @ feeder.ro/shop
Un-hidden Romania – Street art map online version @ feeder.ro
Despre Save or Cancel
Din 2008, Save or Cancel este un mediu de comunicare și propagare a artelor și culturii, promovând și facilitând rolul acestora în societatea contemporană.
Programele multidisciplinare auto-inițiate de Save or Cancel au ca scop identificarea oportunităților sustenabile și adaptabile de (re)valorizare a existentului prin proiecte de arhitectură, culturale și editoriale.
Acest articol și multe alte materiale interesante nepublicate vor fi adunate în cartea Un-hidden street art in Romania, printată în 500 de exemplare. Vizitează pagina proiectului Un-hidden Romania pentru a fi la curent cu noile activități programate.
Pingback: Discover the new art toys collection hand-painted by Pisica Patrata x Un-hidden Romania (en) • Feeder.ro