Mural nou „Un-hidden” de KSELEQOQYNQYSHY la Facultatea de Sociologie și Asistență Socială

KSELEQOQYNQYSHY - Un-hidden

[read in EN]

 

În interviul recent, parte din seria Un-hidden Bucharest, KSELEQOQYNQYSHY (casele cu ochii închiși) ne-a vorbit despre realizarea primului mural „Un-hidden” la Facultatea de Sociologie și Asistență Socială.

Un-hidden Bucharest Lucian Nita - KSELEQOQYNQYSHY mural Facultatea de Sociologie day 20

Mural Un-hidden – Facultatea de Sociologie și Asistență Socială – București – 2018 (vezi imaginea full screen aici)

Proiectul inițial, desfășurat anul trecut pe o suprafață de aproximativ 50m, „a fost ca un exercițiu de meditație” și o oportunitate pentru studenți să interacționeze direct cu artistul, rezonând cu povestea narată și mesajul ei.

În luna martie, l-am vizitat pe KSELEQOQYNQYSHY în timp ce lucra la cel de-al doilea mural în curtea facultății. Lăsând lucrurile să curgă natural și ghidat de intuiție, „naratorul vizual” dă viață elementelor fantastice pentru a trezi conștiința colectivă și a ne face atenți la ce se află dincolo de matrice. Cu fiecare simbol și personaj, se conturează arhitectura spirituală a unui tărâm unic, în care regăsim ochi închiși sau deschiși, arbori baobab, OZN-uri cu case înăuntru, semnificații numerologice și nu numai, evidențiate printr-o cromatică ce ne poartă prin nuanțe deloc întâmplătoare de mov și albastru.

Despre noua intervenție, KSELEQOQYNQYSHY scrie pe Instagram că în interiorul fiecărei clădiri a construit o altă lume. Iar în această lume se află o infinitate de clădiri și fiecare cuprinde alte universuri. Tot astfel, pe fiecare planetă există o altă lume cu o infinitate de clădiri și personaje. Așadar, suntem invitați să explorăm dimensiunile nemărginite ale creației și acesta este doar unul dintre mesajele ascunse în lucrare.

Mural Un-hidden – Facultatea de Sociologie și Asistență Socială – București – 2019

Cu acest mural, artistul încheie proiectul „Un-hidden” la Facultatea de Sociologie și Asistență Socială din Bulevardul Schitu Măgureanu 9. Reacțiile pozitive au venit nu doar din partea studenților, ci și a decanului facultății, Doru Buzducea, care a surprins pe Facebook modul în care lucrarea înveselește întregul spațiu. Totodată, un detaliu al desenului realizat în 2018 de KSELEQOQYNQYSHY, cu susținerea facultății și AFCN, este folosit ca identitate vizuală pentru cea de-a zecea ediție a evenimentului ECSWR 2020 – European Conference for Social Work Research, ce va avea loc în aprilie anul viitor la Universitatea din București.

În shop-ul online feeder.ro, puteți găsi și achiziționa printuri semnate de artist, lucrări originale și sticker packs.

 

Pe KSELEQOQYNQYSHY îl puteți urmări pe Instagram.

De asemenea, intervenția pentru Un-hidden Bucharest se regăsește în harta proiectului, actualizată recent:

Text de Emilia Cazan

Imagini © feeder.ro (Petre Ghiocel)

Un-hidden Bucharest este un program de regenerare urbană conceput ca o serie de intervenții artistice în spațiul public care au ca scop umanizarea orașului București și promovarea cunoașterii și explorării acestuia prin artă.
Vizitează pagina proiectului Un-hidden Bucharest pentru a fi la curent cu noile activități programate.Un-hidden Bucharest logo

Leave a reply (we review all comments)