În interviul recent, parte din seria Un-hidden Bucharest, KSELEQOQYNQYSHY (casele cu ochii închiși) ne-a vorbit despre realizarea primului mural „Un-hidden” la Facultatea de Sociologie și Asistență Socială.
Mural Un-hidden – Facultatea de Sociologie și Asistență Socială – București – 2018 (vezi imaginea full screen aici)
Proiectul inițial, desfășurat anul trecut pe o suprafață de aproximativ 50m, „a fost ca un exercițiu de meditație” și o oportunitate pentru studenți să interacționeze direct cu artistul, rezonând cu povestea narată și mesajul ei.
În luna martie, l-am vizitat pe KSELEQOQYNQYSHY în timp ce lucra la cel de-al doilea mural în curtea facultății. Lăsând lucrurile să curgă natural și ghidat de intuiție, „naratorul vizual” dă viață elementelor fantastice pentru a trezi conștiința colectivă și a ne face atenți la ce se află dincolo de matrice. Cu fiecare simbol și personaj, se conturează arhitectura spirituală a unui tărâm unic, în care regăsim ochi închiși sau deschiși, arbori baobab, OZN-uri cu case înăuntru, semnificații numerologice și nu numai, evidențiate printr-o cromatică ce ne poartă prin nuanțe deloc întâmplătoare de mov și albastru.
Despre noua intervenție, KSELEQOQYNQYSHY scrie pe Instagram că în interiorul fiecărei clădiri a construit o altă lume. Iar în această lume se află o infinitate de clădiri și fiecare cuprinde alte universuri. Tot astfel, pe fiecare planetă există o altă lume cu o infinitate de clădiri și personaje. Așadar, suntem invitați să explorăm dimensiunile nemărginite ale creației și acesta este doar unul dintre mesajele ascunse în lucrare.
Mural Un-hidden – Facultatea de Sociologie și Asistență Socială – București – 2019
Cu acest mural, artistul încheie proiectul „Un-hidden” la Facultatea de Sociologie și Asistență Socială din Bulevardul Schitu Măgureanu 9. Reacțiile pozitive au venit nu doar din partea studenților, ci și a decanului facultății, Doru Buzducea, care a surprins pe Facebook modul în care lucrarea înveselește întregul spațiu. Totodată, un detaliu al desenului realizat în 2018 de KSELEQOQYNQYSHY, cu susținerea facultății și AFCN, este folosit ca identitate vizuală pentru cea de-a zecea ediție a evenimentului ECSWR 2020 – European Conference for Social Work Research, ce va avea loc în aprilie anul viitor la Universitatea din București.
În shop-ul online feeder.ro, puteți găsi și achiziționa printuri semnate de artist, lucrări originale și sticker packs.
Pe KSELEQOQYNQYSHY îl puteți urmări pe Instagram.
De asemenea, intervenția pentru Un-hidden Bucharest se regăsește în harta proiectului, actualizată recent:
Text de Emilia Cazan
Imagini © feeder.ro (Petre Ghiocel)
Un-hidden Bucharest este un program de regenerare urbană conceput ca o serie de intervenții artistice în spațiul public care au ca scop umanizarea orașului București și promovarea cunoașterii și explorării acestuia prin artă.
Vizitează pagina proiectului Un-hidden Bucharest pentru a fi la curent cu noile activități programate.
Pingback: Education discount for the Un-hidden Street Art in Romania book & more • feeder.ro
Pingback: Buy the Un-hidden Street Art in Romania BOOK with a 20% discount • feeder.ro
Pingback: 📽 Un-hidden street art in Bucharest (new video)... Feeder.ro •
Pingback: Watch a new video recorded during Un-hidden Romania street art project •
Pingback: The Un-hidden Street Art in Romania Book is now available in the feeder.ro/shop - Save or Cancel
Pingback: [Updated winner] GIVEAWAY: would you like to participate in a survey for a chance to win the Un-hidden Street Art in Romania book?
Pingback: The Un-hidden Street Art in Romania BOOK is now available in the feeder.ro/shop
Pingback: Un-hidden street art in Romania BOOK (preview)
Pingback: Discover the new art toys collection hand-painted by Pisica Patrata x Un-hidden Romania (en) • Feeder.ro
Pingback: feeder sound LIVE streaming with ADA KALEH (dj set) & KSELEQOQYNQYSHY (live painting)
Pingback: Un-hidden Street Art in Romania - about the future book and an Open Call for Street Art Photography
Pingback: Descoperă noua serie de art toys realizate și pictate manual de Pisica Pătrată x Un-hidden Romania • Feeder.ro
Pingback: This is your chance to join the exciting feeder sound project
Pingback: This is your chance to join the exciting feeder sound project