Apelul deschis “Artă în lucru, nr. 2” își propune să identifice, să premieze și publice trei lucrări artistice participative. Propunerile vor investiga metode inovatoare de interacțiune cu publicul, care are un rol activ în crearea lucrărilor.
Înscrie-te în cadrul apelui deschis pentru publicarea în paginile revistei “Artă în lucru, nr. 2″. Participă cu o lucrare artistică sub formă unui set de instrucțiuni, joc (cuvinte încrucișate, integrame, labirint, unește punctele), schiță de colorat, quest, etc. care ocupă maxim o pagină, format A4 portrait, utilizând doar negru. Lucrările selectate de public, în urma votului pe platforma feeder.ro vor fi premiate și tipărite în cadrul revistei “Artă în lucru, nr. 2”, alături de o serie de artiști locali contemporani și super activi.
Poți participa la acest apel deschis cu maximum o propunere.
Propunerea va fi transmisă în format digital, completând formularul de participare de mai jos.
Selecția lucrărilor premiate este realizată de către public, prin vot anonim online pe site-ul revistei feeder.ro.
Lucrările înscrise în acest apel deschis vor răspunde cerințelor specifice apelului, așa cum sunt descrise în Regulamentul apelului.
Înscrierea conține:
- formularul de înscriere completat: nume, adresă de e-mail, scurtă biografie a autorului/ei sau descrierea echipei, link către portofoliu;
- lucrarea înscrisă în apel, care se bazează pe participarea cititorilor. Lucrarea poate fi reprezentată prin imagini, grafică, diagrame și instrucțiuni text, pentru lucrări vizuale, sau un text care conține instrucțiuni pentru artă performative. Atunci când fac parte din propunere, imaginile și/sau grafica vor fi atașate dosarului de înscriere în două variante:
- minim 1920 px x 1080 px, 72 dpi, RGB, max. 1 mb, optimizată pentru utilizare web;
- minim 21 x 29,7 cm, 300 dpi, CMYK, optimizată pentru tipar;
- o scurtă descriere a lucrării, minim 10 cuvinte, maxim 40 de cuvinte;
Calendar
- 21 August –
511 Septembrie 23:59 / Perioadă de înscrieri 1314 – 21 Septembrie / Perioadă de jurizare prin vot public online anonim pe website-ul revistei online feeder.ro- 22 Septembrie / Anunț lucrări câștigătoare
Premii
Locul 1
- premiu în bani: 600 lei.
- promovarea autorului/arei în cadrul acțiunilor proiectului editorial “Artă în lucru, nr. 2” și publicarea lucrării în cadrul revistei cu același nume.
Locul 2
- premiu în bani: 500 lei.
- promovarea autorului/arei în cadrul acțiunilor proiectului editorial “Artă în lucru, nr. 2” și publicarea lucrării în cadrul revistei cu același nume.
Locul 3
- premiu în bani: 400 lei.
- promovarea autorului/arei în cadrul acțiunilor proiectului editorial “Artă în lucru, nr. 2” și publicarea lucrării în cadrul revistei cu același nume.
Regulament
Ce este arta participativă?
Conform wikipedia, arta participativă este o abordare a creației artistice care implică participarea audiențelor în procesul de creație, permițându-le acestora să devină coautori, editori și observatori ai operei. Acest tip de artă este incomplet fără interacțiunea fizică a publicului. Scopul artei participative este de a contesta forma dominantă de realizare a artei în Occident, în care o clasă restrânsă de artiști profesioniști realizează arta, în timp ce publicul își asumă rolul de observator pasiv sau de consumator, adică cumpără lucrările profesioniștilor de pe piață. Arta participativă nu este doar ceva la care stai și privești în liniște – este ceva la care participi. O atingi, o miroși, scrii pe ea, vorbești cu ea, dansezi cu ea, te joci cu ea, înveți din ea. O co-creezi.
Formular de înscriere
Perioada de înscriere s-a încheiat.
Lucrări înscrise
Aara – Fata cu două fețe
Aara – Fata cu două fețe O fata cu două fețe reprezintă natura umană, dorința omului pierdut în labirintul vieții ce se adaptează…
Adela Silvan – Radio (schiță de colorat)
Adela Silvan – Radio (schiță de colorat) Această ilustrație tradițională se numește „Radio”, fiind una dintre lucrările realizate pentru cunoscutul challenge inktober, la…
Aito Kitazaki – hydrangea
Aito Kitazaki – hydrangea În Japonia, hortensia este un simbol al sezonului ploios. Când privesc hortensia înflorind în ploaie, îmi dau seama că…
Alex Baciu – RodDor
DOR ROD Lucrarea este un joc de cuvinte simplu, combinand forma si cele 6 laturi ale cubului cu un palindrom, un cuvant care…
Alexa Lincu – City of Knowledge
More and more often, we fail to notice the charm and character of the city. The city stands tall and majestic, with buildings…
Alexandru – Idiosincrasie
Totul se petrece pe o foaie albă de hârtie (volumetrică) Cititorul revistei își colorează o palmă și își lasă amprenta asupra hârtiei albe….
Andreea Gabriela Tudor – Univers subacvatic
Lucrarea intitulată „Univers subacvatic” este o plăsmuire a imaginației, un vis în care realitatea curentă se contopește cu o lume fantastică a naturii,…
Cioară Andreea – O promisiune de fericire
O promisiune de fericire ce aparține unei persoane, un artist, un supermarket, o societate de consum, te îndeamnă să iei câteva creioane de…
Cosmean – “Introspection”
Omul modern trăiește zi de zi în contextul social în care este oarecum “strivit”. Opera “introspection” vrea sa reaminteasca cum singura ancoră de…
Diana Nimară – Follow your cats
Ajută cele două inimioare să ajungă la cele patru pisici! Colorează pagina în culorile tale preferate! Lucrări Votează Această lucrare este înscrisă în…
Doni – Draw your own kind of pizza
Doni – Draw your own kind of pizza Desenează propria pizza folosind orice ingredient, într-un mod cât mai creativ. Lucrări Votează Această lucrare…
FCG – Demers
FCG – Demers Lucrarea reprezinta pasii care trebuie urmati pentru realizarea unui vas din sticla in forma de cap din perioada Romei antice….
Feoflip – Incommunikaox
Feoflip – Incommunikaox incommunikaox este un proiect artistic al lui Feoflip dezvoltat între ilustrarea pe manuale de mașini și circuite electrice care se…
Gugescu Andreea – inima minte
Lupta dintre gândirea obiectivă și sentimente este deseori un impediment în luarea deciziilor, chiar și în simpla acțiune a omului de a exista….
Hyssop – Vrăjitorul Otto
Hyssop – Vrăjitorul Otto Broscuța vrăjitoare ce se ascunde printre paginile revistei “Artă in lucru” se numește Otto. Când un copil începe să…
Imminent Detour – Contururi în Mișcare
Într-o zi însorită, alege un obiect din spațiul public și desenează cu creta conturul umbrei sale. Peste 30 de minute dăruiește creta altcuiva,…
Louis K. Jamal – Feelings
Louis K. Jamal – Feelings “Feelings” este un apel simplu și puternic către autenticitate, ne îndeamnă să experimentăm intens fiecare emoție. “Draw how…
Maria Tender – Structuri fungiforme
Intotdeauna am crezut ca ciupercile sunt martiene. Adaptabile si pline de culoare, cu forme neasteptate, ciupercile mi s-au parut intotdeauna creatia abstracta si…
n0-b0dy / nimeni – Rebus de referendum
Lucrarea este un studiu tragi-comic asupra realității politice din România. Prezintă propunerea mea de referendum într-un mod minimal, încurcat de definițiile specifice pentru…
Nilu Crocodilu – Cu zarul prin oraș
Nilu Crocodilu – Cu zarul prin oraș Oricare dintre noi își poate face orașul mai bun. Dă cu zarul, mergi pe stradă și…
Paspartu.croc – X și CROCODIL
Lucrarea, un viitor paste up pe strazile Clujene, este inspirata din jocul de x si zero. Simplitatea acestui joc se imbina perfect cu…
Popescu – Labirint
Popescu – Labirint Intr-o lume ideala, nu iti pierzi animalul de companie – dar cum acest lucru s-a intamplat deja, esti invitat sa…
Rox your senses – Writing your destiny
Despre roata destinului, urzeala sorții și chipurile neașteptate ale ursitei se vorbește și se scrie de când lumea. Vechi și noi, culturile și…
RUN – find the lover
RUN – find the lover This artwork is a woman holding on the maze. When the person finishes the maze, the person she…
S.I.G. – Pasager 1
S.I.G. – PASAGER 1 Acoperă peretele unei clădiri cu vopsea neagră tip tablă de scris pe care trecătorii să lase mesaje cu cretă…
Tournelune – Alege o drumeție și creează propria poezie
Tournelune – Alege o drumeție și creează propria poezie Lucrarea este un joc simplu – eu ofer câteva versuri, iar privitorul oferă seminificația…
Votează
Perioada de înscriere s-a încheiat.
Rezultate
Mulțumim participanților pentru minunatele lucrări înscrise în apelul deschis Artă în lucru, nr. 2, cât și celor 3.529 de cititori pentru 3.929 de voturi acordate în procesul de evaluare publică.
Locul 1: Andreea Gabriela Tudor – Univers subacvatic (802 voturi)
Locul 2: Aara – Fata cu două fețe (696 voturi)
Locul 3: Maria Tender – Structuri fungiforme (595 voturi)
Continuarea clasamentului
- Cosmean – “Introspection” (546 voturi)
- Diana Nimară – Follow your cats (261 voturi)
- RUN – find the lover (177 voturi)
- Nilu Crocodilu – Cu zarul prin oraș (145 voturi)
- Alexa Lincu – City of Knowledge (130 voturi)
- Louis K. Jamal – Feelings (99 voturi)
- Hyssop – Vrăjitorul Otto (87 voturi)
- Gugescu Andreea – inima minte (47 voturi)
- S.I.G. – Pasager 1 (43 voturi)
- Adela Silvan – Radio (schiță de colorat) (41 voturi)
- Cioară Andreea – O promisiune de fericire (37 voturi)
- Alex Baciu – RodDor (36 voturi)
- n0-b0dy / nimeni – Rebus de referendum (33 voturi)
- Popescu – Labirint (28 voturi)
- Tournelune – Alege o drumeție și creează propria poezie (26 voturi)
- Aito Kitazaki – hydrangea (25 voturi)
- Doni – Draw your own kind of pizza (17 voturi)
- Feoflip – Incommunikaox (14 voturi)
- Rox your senses – Writing your destiny (12 voturi)
- Paspartu.croc – X și CROCODIL (12 voturi)
- Imminent Detour – Contururi în Mișcare (8 voturi)
- Alexandru – Idiosincrasie (8 voturi)
- FCG – Demers (4 voturi)
Elemente grafice: Serebe
Proiectul editorial “Artă în lucru, nr. 2″ este produs de Save or Cancel (Cristina Popa, Andrei Racovițan) prin feeder.ro și co-finanțat de AFCN.
Proiectul editorial nu reprezintă în mod necesar poziția Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării.
Parteneri: Biblioteca Metropolitană București
Parteneri media: Agenția de carte, Book Hub, Igloo, IQads, La pas prin Brașov, Litera 9, Modernism.ro, Munteanu Recomandă, Propagarta, Revista Atelierul, Revista Golan, Romania Pozitivă, The Institute, Zeppelin
Despre Save or Cancel
Din 2009, Save or Cancel este un mediu de comunicare și propagare a artelor și culturii, promovând și facilitând rolul acestora în societatea contemporană.
Programele multidisciplinare auto-inițiate de Save or Cancel au ca scop identificarea oportunităților sustenabile și adaptabile de (re)valorizare a existentului prin proiecte de culturale și editoriale.
“Artă în lucru, nr. 2” open Call for artworks
The open call “Artă în lucru, nr. 2″ aims to identify, award and publish three participatory artworks. Proposals will investigate innovative ways of interacting with the public, who have an active role in the creation of the work.
Apply to the open call for publication in the pages of “Artă în lucru, nr. 2″. Participate with an artwork in the form of a set of instructions, game (crosswords, crosswords, crosswords, maze, connect the dots), colouring sketch, quest, etc. taking up a maximum of one page, A4 portrait format, using only black. The works selected by the public, following the vote on the feeder.ro platform, will be awarded and printed in the magazine “Artă în lucru, nr. 2, alongside a series of contemporary and super active local artists.
You can participate in this open call with up to one submission.
The proposal will be submitted digitally by filling in the entry form below.
The selection of the winning entries will be made by the public through anonymous online voting on the feeder.ro website.
Entries submitted to this open call must meet the specific requirements of the call as described in the Call Rules.
The registration contains:
- completed entry form: name, email address, short biography of author(s) or team description, link to portfolio;
- the work entered in the call, which is based on reader participation. The work can be represented by images, graphics, diagrams and text instructions, for visual works, or a text containing instructions for performance art. When part of the proposal, images and/or graphics will be attached to the entry file in two versions:
- minimum 1920 px x 1080 px, 72 dpi, RGB, max. 1 mb, optimized for web use;
- minimum 21 x 29,7 cm, 300 dpi, CMYK, optimised for printing;
- a brief description of the work, minimum 10 words, maximum 40 words;
Calendar
- 21 August –
511 September 23:59 / Submission period 1314 – 21 September / Judging period by anonymous online public vote on the website of the online magazine feeder.ro- 22 September / Announcement of winning entries
Premii
1st place
- cash prize: 600 lei.
- promotion of the author/the author’s work in the editorial project “Artă în lucru, nr. 2” and publication of the work in the printed magazine.
2nd place
- cash prize: 500 lei.
- promotion of the author/the author’s work in the editorial project “Artă în lucru, nr. 2” and publication of the work in the printed magazine.
3rd place
- cash prize: 400 lei.
- promotion of the author/the author’s work in the editorial project “Artă în lucru, nr. 2” and publication of the work in the printed magazine.
Call rules
English translation coming soon.
What is participatory art?
According to wikipedia, participatory art is an approach to artistic creation that involves the participation of audiences in the creative process, allowing them to become co-authors, editors and observers of the work. This type of art is incomplete without the physical interaction of the audience. The aim of participatory art is to challenge the dominant form of art making in the West, in which a small class of professional artists make art, while the public assumes the role of passive observer or consumer, i.e. buying the work of professionals on the market. Participatory art is not just something you sit and watch quietly – it’s something you participate in. You touch it, smell it, write on it, talk to it, dance with it, play with it, learn from it. You co-create it.
Application form
The registration period has ended.
Graphic elements: Serebe
The editorial project “Artă în lucru, nr. 2” is produced by Save or Cancel (Cristina Popa, Andrei Racovițan) through feeder.ro and co-financed by AFCN.
The editorial project does not necessarily represent the position of the National Cultural Fund Administration. AFCN is not responsible for the content of the project or how the results of the project may be used. These are entirely the responsibility of the grantee.
Partners: Biblioteca Metropolitană București
Media partners: Agenția de carte, Book Hub, Igloo, IQads, La pas prin Brașov, Litera 9, Modernism.ro, Munteanu Recomandă, Propagarta, Revista Atelierul, Revista Golan, Romania Pozitivă, The Institute, Zeppelin
About Save or Cancel
Since 2009, Save or Cancel has been a medium for the communication and propagation of arts and culture, promoting and facilitating their role in contemporary society. Save or Cancel’s self-initiated multidisciplinary programs aim to identify sustainable and adaptable opportunities to (re)enhance the existing through cultural and editorial projects.
Votez Cosmin
Votez cosmin
Îmi place!
Votez Cosmin
Votez Cosmin