Rox your senses – Writing your destiny

writing your destiny

Despre roata destinului, urzeala sorții și chipurile neașteptate ale ursitei se vorbește și se scrie de când lumea. Vechi și noi, culturile și civilizațiile dau înțelesuri tulburător-obscure ale acestor forțe nevăzute care par să conducă din umbră viețile oame­nilor. Ce este, până la urmă, destinul? O zeitate legată la ochi? Libertatea omului de a-și asuma propriile fapte și decizii? Voia lui Dumnezeu? Fatalitatea?

Lucrarea mea este mai degrabă o meditație la aceste întrebări care ne frământă conștiința în timp ce ai posibilitatea să îți conturezi propriul destin prin labirint.

Biografie

Numele meu este Roxana Stan (Roxie). M-am născut în Oradea, în prezent locuiesc în Timișoara, profesia mea este design-ul grafic , lucrând în calitate de freelancer iar pasiunea mea este arta. Modul meu preferat de a-mi petrece timpul este comunicarea ideilor prin ilustrații care au contururi puternice, iar produsul finit este adesea rezultatul unor desene animate suprarealiste în culori saturate.

Pentru fiecare proiect încep procesul de proiectare inventând un întreg sistem de forme, cu propriul vocabular și reguli. În această fază de conceptualizare, mă concentrez pe formă și pe povestea pe care vreau să o spun, ținând mereu cont de faptul că obiectele pe care le creez sunt destinate unui public iar ținta principală este de a provoca emoții.

Natura mea experimentală m-a împins spre a diversifica mediile cu care lucrez (pictură, desen, colaj, performance, media art), modul de manifestare a mesajului fiind secundar, prioritate având în acest caz conceptul și ideea din spate.

Pasiunea pentru artă în general și pentru pictură și ilustrație în special, a apărut încă din copilărie, acesta fiind mediul în care mă simt în largul meu. Liceul de Arte și Universitatea de Arte din Timișoara, pe care am urmat-o ulterior, au contribuit ambele la consolidarea cunoștințelor mele artistice (practice, teoretice și experimentale).

Unul dintre momentele cheie ale carierei mele a avut loc în urmă cu aproximativ șase ani, când am contractat așa-numitul ”street art virus”, care mi-a permis să transfer pe pereți fiecare tablou pe pânză. Acest lucru mi-a permis, de asemenea, să cobor din sfere înalte direct pe stradă, să împărtășesc oamenilor sentimentele mele și să le privesc reacțiile atunci când ”se împiedică” de lucrările mele din spațiul public.

Descoperirea acestui nou canal de exprimare mi-a permis să călătoresc în diferite țări și să las o amprentă vizuală în diferite zone geografice precum India, Tunisia, Italia, Viena, precum și în propria mea țară.

Această lucrare este înscrisă în apelul deschis “Artă în lucru, nr. 2”.

Apelul deschis își propune să identifice, să premieze și publice, în paginile revistei Artă în lucru, nr. 2, trei lucrări artistice participative.

Leave a reply (we review all comments)