Foto + video: feeder.ro live cu Primărie și Pisica Pătrată

feeder sound LIVE with Primarie (dj set) & Pisica Patrata (live painting)

Vezi o serie de fotografii realizate de Petre Fall în timpul transmisiunii feeder.ro live 🔴 cu Primărie (dj set) & Pisica Pătrată (live painting)

Pe 18 Noiembrie, Primărie și-a unit forțele cu Pisica Pătrată să te ghideze într-o incursiune în arta și muzica contemporană, prezentate sub forma unui performance audio-video. Deși se exprimă în moduri diferite, cei doi artiști, care provin din medii diferite, și-au îmbinat armonios tehnicile de lucru, invitându-te în universul lor creativ și plin de imaginație.

Primărie a început setul cu o piesă compusă de Barac. Au urmat două ore intense în care, utilizând 3 cdj-uri, de multe ori concomitent, a reușit să creeze multe pasaje și momente contrastante cu un ritm dinamic și plin de bună dispoziție.

“Cu siguranță a fost o experiență inedită și unică pentru mine, a fost o creație în tandem cu pictorul și cu atmosfera din studio, au fost 2 ore în care am uitat de timp, am intrat în gaura neagră și am iesit într-un alt univers”

Primărie

În două ore Pisica Pătrată a pictat o pânză de 2 metri lățime cu 1,5 metri înălțime de la zero. Fără nicio pregătire în prealabil, fără nicio pauză. Rapiditatea cu care Pisica Pătrată a realizat acestă lucrare este uluitoare. A început cu un personaj magenta, schițat din câteva linii, pe care l-a acoperit integral, lăsând vizibile doar câteva elemente care au devenit parte din fundal. În contrast cu muzica lui Primărie, personajul ilustrat de Pisica Pătrată pare că privește asupra momentelor grele prin care trecem și este puțin îngrijorat/ă. Petre Fall (VJ VLC) a a realizat o serie de fotografii care surprind întreaga lucrare, cât și o serie de detalii interesante.

În curând, vom urca varianta HD a videoului pe YouTube. Până atunci poți vedea vedea varianta SD aici.

Despre Primărie

Primărie a început cariera muzicală în 2007 și, din acel moment, călătorește prin România și Europa, răspândind vibrații pozitive prin intermediul dj seturilor sale captivante. El este fondatorul Tzinah Records, o casă de discuri care a adus în lumină multe piese interesante și care promovează constant artiști talentați.

De mai multe ori, am avut plăcerea să schimbăm muzică și idei cu Primărie. În 2015, am vorbit pe larg cu Primărie despre cariera și viziunea sa personală asupra muzicii într-un interviu extins feeder insider. În același an, a înregistrat cel de-al 43-lea episod al seriei de podcast-uri săptămânale feeder sound.

În ultimii doi ani, Primărie a fost membru în juriul pentru apelurile deschise feeder sound. În 2019, Primărie a lansat 10 piese în format digital, selectate în cadrul apelului deschis, pe compilația intitulată feeder open calling.

Recent, am publicat două dintre remixurile lui Primărie, care surprind tensiunea dintre puterea groove-ului și relieful vibrațiilor de înaltă frecvență, ambele lansate de Tzinah Records.

Pregătește-te pentru un set relaxant mixat de Primărie, care va aduce atmosfera de vară și sentimente fericite, în aceste vremuri grele de pandemie globală.

Despre Pisica Pătrată

Pisica Pătrată este unul dintre cei mai apreciați ilustratori și muraliști din Romania, dar și fondatorul Muzeului Benzii Desenate. Are o activitate intensă, cu multe apariții publice, lansări de cărți, comics, reviste, expoziții personale, participări la festivaluri și o serie lungă de murale. În cartea și harta Un-hidden street art in Romania, poți găsi o bună parte dintre lucrările și instalațiile artistice cu care personajele Pisica Pătrată reconfigurează spații uitate din mediul urban, galerii sau chiar muzee.

În ultimii ani, ne-am bucurat să avem câteva ocazii să colaborăm cu Pisica Pătrată realizând unul dintre cele mai îndrăgite murale din București și o instalație artistică stradală pe fațada Teatrului de vară Capitol (2008, 2016, 2017). Am expus o parte dintre tablourile sale uimitoare în câteva expoziții colective la KubeLentePalatul Universul, Romanian Design Week și Galeria Imbold. În sufrageria și grădina urbană Lente, poți găsi muralul realizat în 2016 în cadrul seriei Pictăm Pereți și totemul de lemn Un-hidden Bucharest (2017). Tot în colaborare cu proiectul Un-hidden Bucharest, Pisica Pătrată a instalat 6 panouri de lemn pe fațada clădirii Cina, care găzduiește Spațiul M60 (2018).

O parte din colecția de art toys din lemn, pe care Pisica Pătrată le asamblează și le pictează manual, sunt disponibile în magazinul feeder.ro.

Despre Pisica Pătrată poți să afli mai multe citind interviul feeder insider, răsfoind catalogul digital de lucrări sau cele peste 300 de știri și articole indexate în arhiva feeder.ro.

feeder sound side bar logo icon

Articol scris de Cristina Popa (random) și Andrei Racovițan (ubic)

Fotografii realizate de Petre Fall (VJ VLC) și Pisica Pătrată

Acest articol face parte din ediția octombrie 2020 a revistei online feeder.ro
ISSN 2734 – 5637 | ISSN-L 2734 – 5637

Finanțator

logo ministerul culturii

Revistă / publicație culturală finanțată cu sprijinul Ministerului Culturii.

Opiniile aparțin autorilor/arelor și nu reprezintă poziția revistei online sau a Ministerului Culturii.

Leave a reply (we review all comments)