3 Smoked Olives Island Festival 2018: Ce poți (și ce nu poți) face pe insula de pe Dunăre?

3 Smoked Olives Island Festival 4

FOTO & VIDEO: 3 Smoked Olives Island Festival 2018: Ce poți (și ce nu poți) face pe insula de pe Dunăre?

În perioada 25-30 iulie pregătește-te pentru cea de-a șasea ediție a 3 Smoked Olives Island Festival 2018, intră în comunitatea internațională a evenimentului și distrează-te la unul dintre singurele festivaluri de muzică electronică din România care promovează grija și responsabilitatea față de natură. Insula festivalului este situată pe Dunăre, departe de agitația orașului, la granița dintre România și Bulgaria, mai exact, în apropierea punctului de trecere cu bacul dintre Călărași [RO] & Silistra [BG], comuna Ostrov.

Anul acesta organizatorii te provoacă să trăiești mai mult și te invită Ia primele lecții de Stand Up Paddle, caiac canoe sau wakeboard. Mai mult, pentru cei pasionați de astronomie sau, pur și simplu pentru cei fascinați de imaginea cerului înstelat, vor avea loc observații de stele căzătoare în ultima sâmbătă din iulie. Pe lângă extinderea activităților de pe insulă, festivalul ți-a pregătit un line-up complet, în continuă creștere. Peste 40 de DJ și artiști internaționali și-au confirmat prezența la festival în ultimele două săptămăni. Iată primii artiști din line-up:

Ada Kaleh, Akim Hash, Akufen, Andrey Pushkarev, Bross, Camilo Gil, Charlie, Clovis, Crihan, Dan Andrei, DJ Vasile, Dragos Ilici, George L, Gescu, Golan, Herodot, Ion Ludwig, Junki Inoue, Kosta, Lamache, Losoul, Maria Von C, Maxi Storrs, Mihai Pol, Mihai Popoviciu, Miss I, Mr Roussos, Petra Acker, Piticu, Prichindel, Raha, Rawness, Sedee, Sepp, Sergej P, Suciu, Sweely, The Rabbit King, Vlad Dinu, Voi Cu, Voi Cu & Andreiu, Zendid.

Line-up-ul complet sau alte detalii despre festival le găsești pe www.3sof.com

 

Utilizarea paielor de plastic, interzisă pe insula festivalului

 Anul acesta 3 Smoked Olives Island Festival se alătură mișcării internaționale #BeatPlasticPollution inițiată de Organizația Națiunilor Unite, în contextul în care poluarea cu plastic a mediului reprezintă una dintre cele mai grave amenințări la adresa ecosistemelor naturale. Festivalurile de muzică generează o cantitate importantă de deșeuri, inclusiv de plastic, așă ca angajamentul luat în acest an reprezintă o nouă direcție de acțiune pentru festival și anume protejarea naturii. În acest context utilizarea paielor de plastic va fi interzisă pe insulă, tacâmurile urmând să fie produse din materiale biodegradabile. Celelalte deșeuri rezultate în urma evenimentului, precum sticlă și metal, vor fi colectate și prelucrate de un procesator local din Călărași. Anual la nivel mondial se produc peste 300 de milioane de tone de plastic, echivalentul greutății întregii populații de pe Pământ. Mai mult, cercetătorii din cadrul ONU, au estimat că din anul 1950 și până în prezent peste 8,3 miliarde de tone plastic au fost produse și că peste 60% din această cantitate a ajuns în mediul natural, afectând milioane de specii de plante și animale.


Teatru labirint și lecții de Stand Up Paddle

 Pe lângă acțiunile de protecția naturii organizatorii pregătesc și spectacole de teatru-labirint, o formă de teatru care are la bază experiența personală a spectatorului. Astfel privitorul este invitat într-o călătorie care constă într-un șir de întâlniri bazate pe relația dintre teatru, limbajul senzorial și memoria corpului. Cei care preferă activități mai intense pot alege să ia lecții Stand Up Paddle pe Dunăre, să facă caiac-canoe, beach volley, wakeboard, totul având loc sub supravegherea atentă a instructorilor și salvamarilor.

Mâncarea și cazarea pe insulă

O parte din mâncarea de pe insulă este asigurată de restaurantul Simbio din București sub conceptul de Simbio pe Roți și include o gama diversă pentru toate gusturile, de la hot dogs și burgeri, până la produse vegane, dar și faimoasa ghimbirată, rețetă proprie a celor de la Simbio.

Cazarea se face la cort pe insulă sau la unitățile de cazare din apropierea acesteia. Corturile pot fi și inchiriate de la organizatori la prețul de 50 lei / noapte, acestea incluzând două pături de camping și 2 saci de dormit. Cei interesați pot solicita informații suplimentare la hi@3sof.com. Prețul biletelor variază între 45 și 55 de euro, preț care include taxa de intrare, costul unui transfer dus-întors cu barca și eco-taxă. Accesul este permis doar persoanelor peste 21 de ani.

 

Leave a reply (we review all comments)