FOTO & VIDEO: 3 Smoked Olives Island Festival

foto & video - 3 Smoked Olives Island Festival 13

FOTO & VIDEO: 3 Smoked Olives Island Festival, singurul festival de muzică electronică din România care are loc pe o insulă, revine cu cea de-a șasea ediție la sfârșitul lunii iulie.

Peste 4.000 de oameni sunt așteptați între 25 și 30 Iulie la cea de-a șasea ediție a 3 Smoked Olives Island Festival (3SOF), singurul festival de muzică electronică din România care are loc pe o insulă. Timp de cinci zile, tineri din România și din Europa vor petrece pe o insula de pe Dunăre din apropierea punctului de trecere cu bacul dintre Ostrov, Romania – Silistra, Bulgaria. Insula unde are loc festivalul beneficiază de o plajă de câțiva kilometri și de o pădure întinsă unde cei prezenți pot campa gratuit pe perioada evenimentului. Artiști de muzică electronică recunoscuți la nivel național precum Dan Andrei, Herodot, Golan și Dj Vasile, dar și DJ internaționali, printre care Ion Ludwig (Niue, Pacificul de Sud), Andrey Pushkarev (Germania), Sedee (Germania), Clovis (Germania), dar și Raha (Japonia), fac parte din lineup-ul ediției din acest an.

Festivalul, o comunitate a celor care iubesc natura și muzica

3 Smoked Olives Island Festival 14

Aflată departe de agitația marilor orașe, insula de pe Dunăre, dar și festivalul în sine, sunt un magnet pentru iubitorii de natură și de muzică.

Pornit acum opt ani ca o ieșire în natură a unui grup de prieteni festivalul a evoluat în momentul de față la un eveniment în sine, cu mai multe scene, artiști consacrați și o pasiune puternică pentru natură. Insulele de pe Dunăre, peste 40 la număr doar în România, cunoscute și sub numele de ostroave, sunt adevărate sanctuare naturale, festivalul acordând o atenție deosebită protejării spațiului natural. Ediția din acest an vine cu mult mai multe noutăți, printre care colectarea selectivă a deșeurilor generate în urma evenimentului și implicarea celor prezenți în activități cu privire la reducerea amprentei de carbon asupra mediului, energie regenerabilă, reciclare și compost.

Observații de stele căzătoare, yoga pe plajă si caiac-canoe pe Dunăre

3 Smoked Olives Island Festival 14

Cei prezenți la festival vor avea parte de un program divers plin de natură și aventură pe perioada celor cinci zile de eveniment. Pe lângă muzica care va anima serile de vară, oamenii vor putea face yoga sau se pot plimba cu barca pe Dunăre, într-un decor natural, idilic. Cei mai curajoși pot încerca wakeboard, pentru un plus de adrenalină. Pe lângă acestea, insularii vor putea fi martori a unui spectacol astronomic unic, o ploaie de meteoriți denumită Delta Aquariid, care atinge vârful culminant în timpul petrecerii de sâmbătă 28 iulie. Pe lângă cele de mai sus, organizatorii festivalului asigura parcare, pază, zonă de food, dar și o echipă permanentă de salvatori și Crucea Roșie.

Prețul biletelor variază între 35 și 55 de euro, preț care include taxa de intrare, costul unui transfer dus-întors cu barca și eco-taxă.

Accesul este permis doar persoanelor peste 21 de ani.

Mai multe detalii pe www.3sof.com, Facebook, Instagram și YouTube

Leave a reply (we review all comments)