eveniment

Ubikubi + Kitra @ NOD Makerspace

Ubikubi + Kitra @ NOD Makerspace
16 Decembrie, 18:00

Ubikubi și Nicu Duță, aka Kitra, își alătură, la sfârșit de an, resursele creative într-un proiect cu scop caritabil.

Kitra va transpune câteva din artwork-urile sale pe farfuriile de ceramică Flying Saucers, create de Dragos Motica pentru Ubikubi. Rezultatul se va materializa într-o ediție limitată Flying Saucers. Seturile de farfurii personalizate cu pattern-urile desenate de Kitra vor fi prezentate publicului pe 16 decembrie, la NOD makerspace, în cadrul unui eveniment special, deschis publicului. Obiectele vor putea fi achzitionate în cadrul expozitiei cu vanzare organizate în seara evenimentului, iar încasările vor fi donate catre asociatia AMAIS.

Kitra este un artist vizual multidisciplinar, cunoscut pentru semnătura unică în proiecte de street art, artwork-uri și ilustrații, dar și pentru predilecția pentru media neconvențională.
www.kitrakitra.com
https://www.facebook.com/kitrart
feeder insider w/ Kitra [ro]

feeder insider w/ Kitra [en]Read More »Ubikubi + Kitra @ NOD Makerspace

Marché de Noël – Târgul cadourilor de designer @ Casa Universitarilor

Marché de Noël  – Târgul cadourilor de designer @ Casa Universitarilor
12 – 13 Decembrie, 11:00-20:00

Pe 12 și 13 decembrie, Târgul cadourilor de designer aniversează 7 ani și se reinventează. Cu un aer proaspăt dar la fel de șarmant, NOËL te așteaptă la Casa Universitarilor, pregătit să te cucerească cu cele mai reușite creații ale designerilor români: bijuterii de autor, obiecte de design, beauty, artă și fashion.

“Structurate în patru categorii (bijuterie de autor, design de obiect, artă și fashion), obiectele produse de designeri și artiști autohtoni sunt unicat sau serie limitată și pornesc de la concepte inedite. Sunt cadouri de Crăciun care creează bucurie, surpriză, plăcere – sunt obiecte care îl conectează pe cel care dăruiește cu cel care primește” spune Dan Pierșinaru, fondatorul conceptului Marché de Noël.Read More »Marché de Noël – Târgul cadourilor de designer @ Casa Universitarilor

#FIND_US – Expoziție în memoria fotografilor din Colectiv @ Hanul Gabroveni

#FIND_US – Expoziție în memoria fotografilor din Colectiv @ Hanul Gabroveni
12 Decembrie, 14:00

DINCOLO DE OBIECTIVUL FOTO
#find_us: Expoziție foto dedicată fotografilor afectați de tragedia din clubul Colectiv

Fotografii din Colectiv erau parte a unui grup unit, aceștia participând împreună atât la majoritatea concertelor din București, cât și la concertele de anvergură din țară și nu numai (Roger Waters, Robbie Williams, André Rieu, AC DC, Bon Jovi, Rockstadt Extreme Fest, ArtMania, Electric Castle, Hellfest (Franța) sunt doar câteva exemple). Erau legați atât de afinități profesionale, cât și de prietenie, ei fiind cei care de fiecare dată erau prezenți în fața scenei spre a surprinde cele mai bune cadre cu artiștii și cu publicul. Aproape toate fotografiile de concert aflate în diversele galerii foto online sunt rezultatul muncii acestor fotografi.

O parte dintre acești fotografi nu mai sunt printre noi, scopul expoziției fiind să omagieze munca lor, dar și să îi susțină pe supraviețuitori, care au nevoie de ajutor.

In cadrul expozitiei vor fi prezentate peste 200 de lucrări de fotografie, mare parte dintre acestea aparținând fotografilor prezenți în seara tragediei în clubul Colectiv, această inițiativă fiind cea mai complexă expoziție pe această temă organizată până acum în România.Read More »#FIND_US – Expoziție în memoria fotografilor din Colectiv @ Hanul Gabroveni

Zoom pe Zambaccian: Vizită interactivă @ Muzeul Zambaccian

Zoom pe Zambaccian: Vizită interactivă @ Muzeul Zambaccian
12 – 13 Decembrie, 11:00-18:00

ARCEN, în parteneriat cu Muzeul Național de Artă al României, organizează sâmbătă, 12 decembrie și duminică, 13 decembrie, în intervalul orar 11.00 – 18.00, evenimentul „Zoom pe Zambaccian – Vizită interactivă la Muzeul Zambaccian”.

ARCEN şi MNAR propun un traseu inedit prin Muzeul Zambaccian (str. Muzeul Zambaccian, nr. 21A), realizat cu ajutorul unei broșuri care conține o serie de întrebări, indicii şi provocări legate de exponatele din muzeu. De la aspecte legate de tehnica picturală, la detalii despre viziunile artistice sau despre viața pictorilor prezenți în Muzeul Zambaccian, vizitatorul va afla într-un mod interactiv informații esențiale pentru aprofundarea experienței muzeale.Read More »Zoom pe Zambaccian: Vizită interactivă @ Muzeul Zambaccian

Dichisar: târg de Crăciun @ ImpactHUB

Dichisar: târg de Crăciun @ ImpactHUB
12 – 13 Decembrie, 09:00-20:00

Organizate de cea mai mare comunitate creativă din România, evenimentele din seria Dichisar by Breslo.ro ne-au obisnuit deja sa ne asteptam doar la ce e mai bun din sfera creativa romaneasca! Ne vedem pe 12-13 Decembrie la ediția de Craciun! Dichisar de Crăciun va avea loc în plină febră a cadourilor de Crăciun, in mansarda Impact Hub din centrul Bucureștiului (str. Halelor, nr.5, lângă Starbucks Unirii).

INTRARE GRATUITA!

Gândite ca showcase-uri de creativitate românească, evenimentele Dichisar sunt ocazii rare și prețioase în care publicul Bucureștean poate face cunoștință cu noii creatori români. Sunați-vă deci prietenii și veniți impreună să petreceți alături de noi un weekend fun cu shopping de Crăciun, muzică bună și creativitate cât cuprinde.

60 de creatori tineri și super-talentați, cu cele mai originale cadouri de Crăciun

Mănuși funky, jucării deștepte, globuri atipice, haine, genți, bijuterii și cosmetice, fiecare selectate cu atenție și lucrate individual de cei mai talentați creatori români.Read More »Dichisar: târg de Crăciun @ ImpactHUB

Premiile CNDB 2015 @ Sala Studio, Teatrul Național București

Premiile CNDB 2015 @ Sala Studio, Teatrul Național București
11 Decembrie, 19:00

Premiile Centrului Naţional al Dansului Bucureşti sunt un eveniment anual prin care CNDB îşi propune să ofere recunoaşterea binemeritată şi să mulţumească artiştilor şi personalităţilor care au susţinut dansul contemporan, celor care au contribuit la promovarea lui şi care i-au confirmat valoarea; să asigure vizibilitate dansului contemporan românesc la nivel naţional şi internaţional; să plaseze dansul contemporan la intersecţia cu alte arte.

Ediţia din 2015 a Premiilor Centrulului Național al Dansului București îşi propune să continue în linia incepută anul trecut de a recunoaşte artiştii şi personalităţile care au contribuit la dezvoltarea artei dansului contemporan din România.
CNDB dorește ca această ediție să fie un manifest pentru schimbarea necesară a mentalitatilor şi a percepției asupra rolului şi locului dansului contemporan între celelalte arte, în cultură şi societate.

În premieră pentru scena romanească, cu ocazia decernării premiilor, CNDB cu sprijinul Forumului Cultural Austriac, va prezenta spectacolul More than Naked, creat de coregrafa Doris Uhlich, o coproducţie ImPulsTanz & insert (Theaterverein), prezentat în premieră în 2013, în cadrul ImPulsTanz Vienna.Read More »Premiile CNDB 2015 @ Sala Studio, Teatrul Național București