Corpul. Declinat la Feminin | Atelier de dans-terapie

Corpul. Declinat la Feminin Atelier de dans-terapie

Corpul. Declinat la Feminin | Atelier de dans-terapie

Te invit să îți oferi un timp de descoperire a ce înseamnă pentru tine să fii femeie sau feminină. Vom călători împreună, prin dans, muzică și povești, prin ipostazele Femeii – copilă, zeiță, mamă, creatoare, sălbatică. 𝘾𝙤𝙧𝙥𝙪𝙡. 𝘿𝙚𝙘𝙡𝙞𝙣𝙖𝙩 𝙡𝙖 𝙁𝙚𝙢𝙞𝙣𝙞𝙣 nu folosește dansul ca un instrument de performanță sau de demonstrare a capacităților corpului, ci ca un mod de a ne conecta la ceea ce simțim, de întrupa emoțiile pe care le avem, și de a ne rescrie povestea personală.

Acest atelier este pentru tine dacă vrei să descoperi răspunsul la întrebările de mai jos:
– Ce înseamnă transformarea ta în femeie, care sunt presiunile și bucuriile de a fi femeie?
– Cu cât din rolul tău te identifici și care este mitul tău personal?
– Dorința, puterea și seducția, cum le exprimi și manifești în viața ta?

𝐂â𝐧𝐝? Sâmbătă, 9 martie, între 13.00-17.00
𝐔𝐧𝐝𝐞? Areal, Str. Anastasie Simu, nr. 2, București
𝐂𝐮𝐦? Înscrierea se face prin completarea acestui formular
sau mesaj la unshamedance@gmail.com

Ce vom face pe parcursul acestor 4 ore:
– Ne vom conecta la propriul corp, senzațiile și emoțiile sale, într-un cadru relaxant și sigur
– Vom discuta despre experiențele personale și le vom găsi o formă de exprimare prin mișcare
– Vom folosi dansul și mișcarea pentru a conștientiza, prin corp, temele dedicate ale acestui atelier – ce înseamnă pentru fiecare dintre noi a fi femeie, prin ce transformări am trecut și trecem, ce înseamnă rolul și identitatea de femeie și cum le revendicăm pentru noi însene, în contextele din care facem parte.
– Ce înseamnă exprimarea dorinței pentru noi, ce înseamnă puterea, senzualitatea și care sunt modurile prin care seducem, unde dorința și seducția sunt înțelese nu doar în relație cu sexualitatea, dar cu modurile în care ne construim relațiile și ne exprimăm.

Atelierul costă 360 de lei
Early Bird – Pentru înscrierile făcute până la 27 februarie, costul este 320 de lei
Un loc din cele 6 este rezervat pentru 280 de lei – cod Accesibil (pentru elevi, studenți și cei cu posibilități financiare reduse)
Participarea la 𝘾𝙤𝙧𝙥𝙪𝙡. 𝘿𝙚𝙘𝙡𝙞𝙣𝙖𝙩 𝙡𝙖 𝙁𝙚𝙢𝙞𝙣𝙞𝙣 se consideră confirmată după achitarea taxei prin transfer bancar, până la data de 1 martie, ultima dată de înscriere.

Bine de știut
Efectele terapeutice ale dansulului sunt dovedite prin multiple studii. Folosind experiență de mișcare și dans, alături de studii centrate pe moduri terapeutice de a folosi instrumente artistice facilitez acest atelier cu dorința de a oferi femeilor un context de regăsire și de liniștire și de revendicare a feminității.
Întrebările și propunerile de mișcare din cadrul acestui atelier au fost supuse consultanței unei psihoterapeute cu formare în psihotarapie psihoanalitică.
Acest atelier nu înlocuiește procesul dedicat de psihoterapie.
Atelierul este deschis tuturor adulților, indiferent de vârstă și experiență de mișcare, în limita a 6 participante

Despre facilitatoare, Irina Marinescu
Acum 14 ani m-am îndrăgostit de dansul contemporan și performance, și de atunci am studiat cu profesioniști români și străini diferite limbaje de dans și forme ale artelor spectacolului – Feldenkrais, Viewpoints, Axis Syllabus, Das Theater Feedback Method, Contact Improvisation, Gaga.
Am lucrat cu Centrul Național al Dansului București, sunt fondatoarea platformei de dans UnShame Dance, co-fondatoare a Asociației Developing Art, iar din 2022 am început o specializare pe termen lung în dans-terapie.

Leave a reply (we review all comments)