Fier și Fragilitate: Misha Diaconu la Romanian Jewelry Week 4.0

La Romanian Jewelry Week 2023, Misha Diaconu aduce pentru a doua oară o dimensiune artistică uluitoare, completând expoziția de bijuterie contemporană cu sculpturi inedite din seria Conteselor, Te simt în podul palmei și Inner Self.

Cu o carieră în arta metalică ce se întinde pe parcursul a peste două decenii, Misha reprezintă un artist de excepție, cunoscut pentru abilitățile sale remarcabile de a da viață metalului. Acest eveniment deosebit aduce în prim-plan o simbioză între bijuteriile delicate și sculpturile masive, creând astfel un dialog unic între fragilitate și forță, sensibilitate și robustețe.

Setul ei de abilități cuprinde o gamă largă de tehnici, incluzând tăierea, topirea, șlefuirea, patinarea, sudarea, îndoirea, îndreptarea, pictura, lăcuirea, ciocănirea și sudura. Pasiunea Mishei pentru lumea artei i-a fost înrădăcinată încă din copilărie și se exprimă în creațiile ei remarcabile din fier, unele dintre ele atingând impresionanta înălțime de până la șapte metri – exemple ale lucrărilor sale includ sculptura Calul din Parcul Titan și figura colosală din ParkLake.

În ciuda faptului că mediul său principal de lucru este metalul intransigent și robust, Misha reușește să transmită o aură de fragilitate și sensibilitate prin arta ei. Ea menține o explorare neîntreruptă a temei femininității, cu prima ei capodoperă „Balerina”. Această piesă particulară pătrunde în conceptele fragilității, sensibilității, rezilienței, precum și în domeniile muzicii și dansului. Ea a fost dezvăluită în timpul primei sale expoziții solo la Galeria Imbold în 2013.

 Atât „Contesele”, lucrările din seria „Te simt în podul palmei” cât și cele din seria „Inner self” au la bază construcția simbolică a feminității. Contesele portretizează sensibilitate, atitudine și grație prin relația dintre volumele suple și fluide și mișcarea ușor teatrală. Seria „Te simt în podul palmei” se adresează în primul rând simțului tactil, mai apoi celui vizual, îndemnând publicul să privească dincolo de imagine cu ajutorul palmelor. Fiecare lucrare are textură diferită cu scopul de a crea senzații diferite la atingere, de a trezi emoții diferite.

Seriile „Contesele”,  „Te simt în podul palmei” și „Inner self” vor fi expuse în cadrul Romanian Jewelry Week 4.0 între 4 și 8 octombrie la Biblioteca Națională a României prin intermediul parteneriatului dintre Kulterra Gallery, Asociația Culturală Imbold și Asociația Assamblage.

Asociația Assamblage continuă maratonul bijuteriei contemporane din acest an cu cel mai amplu eveniment dedicat bijuteriei la București – ediția a IV-a Romanian Jewelry Week.  Între 4  și 8 octombrie, la Biblioteca Națională a României, peste 230 de designeri, școli, asociații și colective din peste 30 țări din întreaga lume fac parte din selecția ROJW 2023. Expoziția centrală se va deschide miercuri, 4 octombrie, la ora 18.30, la Biblioteca Națională a României și va fi completată de opt expoziții colective, școli și asociații internaționale de renume.

În perioada 7-8 octombrie, acestea vor putea fi și achiziționate în cadrul Romanian Jewelry Week Fair 2023 la Biblioteca Națională a României, în cadrul târgului care va include peste 60 de designeri de bijuterie contemporană.

Programul complet al Romanian Jewelry Week și toate detaliile sunt disponibile pe site-ul https://www.romanianjewelryweek.com/

Leave a reply (we review all comments)