Explorând arta și creativitatea în spațiul public: Un-hidden Bucharest

Un-hidden Bucharest - rezultate proiect 2023

Proiectul Un-hidden Bucharest, inițiat de Save or Cancel și co-finanțat de Primăria Municipiului București prin ARCUB în cadrul programului București Acasă 2023a generat o serie de manifestări artistice, incluzând 5 ateliere de artă urbană, 5 tururi ghidate, 1 intervenție artistică multidisciplinară, 1 live stream performance și 1 expoziție, la care au participat 448 de persoane în mediul fizic. Materialele de comunicare și promovare au generat peste 150.000 de vizualizări în mediul fizic și online.

Ateliere de street art, desen și stickers cu SANDiSerebe și John Dot S, au avut loc la Lente și la Filiala Ion Creangă a Bibliotecii Metropolitane București, atrăgând un număr de 63 de participanți.

Tururile ghidate, cu tema „arta urbană”, au fost realizate în colaborare cu Open Doors Travel Outside the Box și au explorat operele de artă din spațiile publice din sectorul 3 și centrul capitalei. Aceste 5 tururi au captivat 85 de participanți.

Intervenția co-produsă de Pisica Pătrată include lucrarea murală care poate fi vizitată zilnic la Romexpo pe Bd. Expoziției, cât și coloana sonoră realizată de Vlad Caia, care poate fi ascultată pe website-ul proiectului, până acum fiind accesată de 1.125 de accesări.

Bucureștenii și vizitatorii au fost invitați să descopere expoziția de grup Un-hidden Bucharest, prezentând lucrări originale create de artiști locali, alături de concluziile proiectului. Expoziția, amplasată atât în spațiul public, cât și în interiorul Lente, include 10 panouri și 53 de lucrări originale realizate de 29 de artiști: AeulAlexandra IliescoAlexa LincuAlex BaciuAntonia CBartoCoon OneHomeboy LdjIlucIrloJohn Dot SKripsLuxMaria BălanMseroNeskOrtakuOhboyPandele RaduPisica PătratăPulsar SinapsRobert Obert, RoperSeek LinesSerebeTaci 41ToyboxViațăWanda.

Vernisajul expoziției a inclus un performance multidisciplinar transmis în direct online pe paginile Facebook ale Un-hidden și feeder.ro, care a înregistrat 29.000 de vizualizări. Artistul vizual Ortaku a pictat live o pânză de mari dimensiuni, iar Vlad Caia a creat un set experimental remarcabil. Concomitent, Octav Avramescu (Atelierul de Serigrafie de pe lângă Librăria Jumătatea Plină) a susținut o demonstrație practică de serigrafie manuală.

Un-hidden Bucharest este un proiect cultural creat de Save or Cancel și distribuit de feeder.ro.

Conținutul acestui material nu reprezintă în mod necesar poziția oficială a Primăriei Municipiului București sau ARCUB. Pentru informații detaliate despre programul de finanțare al Primăriei Municipiului București prin ARCUB, puteți accesa www.arcub.ro. Pentru informații despre Primăria Municipiului București, puteți accesa www.pmb.ro.

Parteneri: Biblioteca Metropolitană BucureștiLenteRomexpo, Posca

Parteneri media: BookHubIglooIQadsLa pas prin BrașovLitera 9, Munteanu, Propagarta, Revista Atelierul, Revista GolanThe InstituteZeppelin

Despre Save or Cancel

Din 2009, Save or Cancel este un mediu de comunicare și propagare a artelor și culturii, promovând și facilitând rolul acestora în societatea contemporană. Programele multidisciplinare auto-inițiate de Save or Cancel au ca scop identificarea oportunităților sustenabile și adaptabile de (re)valorizare a existentului prin proiecte culturale și editoriale unice.

Leave a reply (we review all comments)