Accelerator anunță numele celor zece artiști emergenți selectați în cadrul programului de mentorat

Accelerator anunță numele celor zece artiști emergenți selectați în cadrul programului de mentorat

Accelerator anunță numele celor zece artiști emergenți selectați în cadrul programului de mentorat și producție desfășurat la Câmpulung

  • Cei zece artiști emergenți au fost selectați de către un juriu din România în urma evaluării celor 51 de aplicații primite.   
  • Mentorat și expuneri de artă în spațiul public sunt etapele principale din cadrul programului, care are o durată totală de patru luni. 
  • Proiectul este finanțat în cadrul Investiției I5, C11 din Planul Național de Redresare și Reziliență – „PNRR: Fonduri pentru România modernă și reformată!” și implementat de Asociația Culturală Eastwards Prospectus (ACEP) alături de partenerul său instituțional, Primăria Municipiului Câmpulung

Asociația Culturală Eastwards Prospectus anunță numele celor zece artiști emergenți care au fost selectați să participe în programul ACCELERATOR Câmpulung. Program de mentorat și producție pentru artiști emergenți.

Ei sunt: Lena Ciobanu, Mihai Costache & Maria Stroe (duo artistic), Diana Drăghici, Cinty Ionescu, Ioana Nicoară, Andreea Samoilă, Maria Elena Șofrac, Simona-Daniela Tudose și Ioana Țurcan.

Cei zece artiști emergenți au fost selectați de către un juriu din România dintr-un portofoliu de 51 de aplicații primite în timpul derulării Apelului Deschis, care s-a desfășurat în luna februarie a acestui an. 

Am primit un număr mare de înscrieri, într-un timp foarte scurt, pentru Accelerator Câmpulung. Artiștii au avut la dispoziție 12 zile să aplice, ceea ce demonstrează că Accelerator a devenit deja un reper nu doar printre artiștii emergenți din România, ci și printre celelalte părți interesate din comunitatea de artă – profesori, artiști consacrați, galeriști, jurnaliști, manageri culturali și iubitori ai artei. Sunt nerăbdător să începem activitățile din proiect, mai ales că vom lucra în afara granițelor unei galerii sau a unui muzeu de artă. Accelerator Câmpulung se concentrează pe arta în spațiul public,” – precizează Andrei Breahnă, președintele Asociației Culturale Eastwards Prospectus și manager de proiect.

În cadrul stagiului de mentorat, cei zece artiști emergenți vor participa la următoarele laboratoare: 

  • Piața de artă contemporană și posibilități de finanțare (susținut de Andrei Breahnă, manager cultural); 
  • Relația dintre artist și curator (susținut de Georgia Țidorescu, curatoare independentă); 
  • Lucrările in-situ și posibilitățile de adaptare (susținut de Pavel Brăila, artist vizual). 

Mai multe detalii despre mentori aici.

Următoarele etape ale ACCELERATOR Câmpulung sunt:

  • Desfășurarea laboratoarelor și întâlnirilor fizice (în Câmpulung): 11 – 15 martie 2024
  • Desfășurarea sesiunilor de mentorat one-to-one (online): 25 – 31 martie 2024
  • Producția de lucrări de artă: 1 aprilie – 3 mai 2024
  • Expunerea lucrărilor de artă în spațiul public: 12 mai – 30 iunie 2024

Despre  ACEP

Înființată de peste 7 ani, Asociația Culturală Eastwards Prospectus (ACEP), promovează, prin proiecte culturale sau educative, arta contemporană la nivel național și internațional. Prin seria de programe ACCELERATOR, ACEP susține artiștii emergenți în drumul și dezvoltarea carierelor lor oferindu-le oportunități de învățare inspirate din abordarea și practicile locale și din străinătate. De asemenea, ACEP și-a propus să intensifice proiectele de formare și dezvoltare a publicurilor prin acțiuni organizate în București și în țară, online și offline, în care publicul înțelege, se regăsește și se conectează cu arta contemporană. 

ACEP a atras fonduri pentru producția de lucrări de artă; a organizat peste 30 de expoziții offline și online; a coordonat o intervenție urbană a artistei Tania Mouraud, desfășurată simultan în 9 orașe; a susținut participarea artiștilor în cadrul unor târguri internaționale de artă și a dezvoltat proiecte pentru copii și angajații din companii interesați de arta contemporană. Astfel, prin programele implementate de ACEP, arta contribuie la dezvoltarea individuală și colectivă – făcând ceea ce a făcut dintotdeauna – a catalizat evoluția societății.

Leave a reply (we review all comments)