Megadeath of Meaning. Instalație video și ateliere

Megadeath of Meaning. Instalație video și ateliere

În perioada 10-12 noiembrie publicul bucureștean este invitat la prezentarea instalației video ”Megadeath of Meaning”, creată de Corina Andrian, precum și la atelierele pentru amatori și profesioniști susținute de artistă, la galeria /SAC @ Malmaison.

Sub forma unei serii de scurtmetraje, instalația suprarealistă “Megadeath of Meaning” se va adresa direct fricilor iraționale urmând limbajul și logica coșmarurilor. Singurul lucru suprarealist este însăși absurditatea vieții și a omului contemporan în căutare disperată de sens. Vernisajul instalației, în prezența artiștilor, va avea loc vineri, 10 noiembrie, de la ora 19.30. Instalația va putea fi vizitată ulterior pe durata întregului weekend (11-12 noiembrie).

Cu ocazia prezentării lucrării sale, Corina Andrian va susține și atelierul de film de dans [E]Motion (11-12 noiembrie), dedicat amatorilor. Participanții vor avea oportunitatea de e explora lumea cinematografiei prin intermediul camerei de filmat a smartphone-ului, având ca subiect principal mișcarea/corpul uman. Profesioniștii din domeniile cinematografie și arte performative sunt invitați la masterclass-ul Cinematic Collaborations (11 noiembrie), în cadrul căruia regizoarea va realiza o retrospectivă a întregii sale experiențe din nișa filmului de dans și va împărtăși gânduri din cercetările sale personale în domeniu.

Corina Andrian este o scenaristă/regizoare româno-britanică premiată internațional şi stabilită în prezent la Londra. Experiența ei artistică timpurie este marcată de o pregătire riguroasă și profesionistă în domeniul dansului, care s-a transformat treptat în dorința de a se extinde în domeniul vizual. Cele două dimensiuni se completează reciproc în filmele actuale, în care artista îmbină imaginea și mișcarea într-o unitate vizuală sinestezică.

Accesul publicului este liber la toate evenimentele, iar detalii despre program și rezervări pot fi găsite pe paginile de social media (IG și FB) ale Asociației Delazero, organizatorii proiectului.

Evenimentele fac parte din proiectul Self Check, co-finanțat de Primăria Sectorului 6 a Municipiului Bucuresti, prin Centrul Cultural European Sector 6, în cadrul Programului Cultura 2023. Pentru informații detaliate despre programul de finanțare al Primariei Sectorului 6, prin Centrul Cultural European Sector 6, puteți accesa www.primarie6.ro/program-cultura-2023.

Leave a reply (we review all comments)