RDW lansează apelul de înscrieri în circuitul RDW Design GO!

RDW lansează apelul de înscrieri în circuitul RDW Design GO!

Romanian Design Week lansează apelul de înscrieri în circuitul RDW Design GO!

Romanian Design Week, festivalul multidisciplinar dedicat industriilor creative, organizat de The Institute și prezentat de UniCredit Bank, lansează apelul de înscrieri în circuitul RDW Design GO! Se pot înscrie în circuit organizații locale care desfășoară evenimente ce aduc efervescența creativă pe străzile Bucureștiului în timpul festivalului, în perioada 24 mai – 2 iunie. Apelul este deschis până pe 25 martie, inclusiv, aici.

Romanian Design Week redesenează anual harta orașului alături de zeci de business-uri și creativi independenți, în programul RDW Design GO. Împreună, galerii, studiouri, cafenele, institute culturale, showroom-uri, ateliere, magazine și multe alte business-uri și organizații cultural-creative creionează noi trasee și obiective în oraș, propun teme de gândire și creează experiențe pentru public.

Evenimentele propuse în cadrul apelului deschis până pe 25 martie pot fi expoziții, open doors, sesiuni de discuții, tururi ghidate, lansări de produse, workshops sau acțiuni care abordează teme de design și inovație, arhitectură, sustenabilitate sau răspund într-un mod original temei UNLOCK THE CITY ­– tema oficială Romanian Design Week 2024.

Tema UNLOCK THE CITY,  aleasă pentru cea de-a 12-a ediție Romanian Design Week, invită bucureștenii să exploreze specificul creativ al orașului, să descopere proiecte de design inedite și abordări multisicplinare, dar și să contribuie la definirea unor spații de dialog, demonstrând astfel importanța proceselor de imaginare colectivă și de co-creare a unui oraș mai prietenos.

RDW Design GO! reprezintă, așadar, circuitul de evenimente satelit din cadrul programului festivalului Romanian Design Week, prin intermediul căruia, an de an, proiecte și activități propuse de antreprenori și entități culturale transformă orașul într-o scenă a designului. Publicul își poate alege astfel propriile trasee prin oraș, (re)descoperind cartiere, locuri și idei.

Cu un program divers, RDW Design GO! devine o platformă de dialog și schimb multidisciplinar, atât pentru publicul larg, consumator de design, cât și pentru profesioniști, accentuând energia concentrată a orașului și bogăția creativă. 

Pentru a face parte din programul RDW Design GO! aplicanții pot înscrie una sau mai multe inițiative până la data de 25 martie prin completarea formularului online, aici. Condițiile de participare pot fi consultate aici.

Mai multe detalii pe website, Facebook și Instagram.

Romanian Design Week este un proiect The Institute.

Prezentat de: UniCredit Bank

Parteneri media strategici: PRO TV, Kiss FM, Euromedia, YOOH

Parteneri media: Radio România Cultural, Igloo, Haute Culture, Revista BIZ, Revista Zeppelin, Molecule F, Designist, Modernism, B365.ro, feeder.ro, munteanurecomandă.ro, Propagarta, Revista Atelierul, IQAds, RADOR, Agerpres, Zile și Nopți, Spotmedia, PRwave, Glamour, The Woman, Happening, Inspirationist, Arthood, Metropolis, ALIST Magazine, Dreamingof.net, Daily Magazine, Nine O’Clock

Echipa de creație: Radu Manelici, Claudia Draghia, Sebastian Pren & Policromic

Partener monitorizare: MediaTrust

Despre The Institute

The Institute promovează industriile creative din România, urmărind să contribuie la modernizarea României. The Institute inițiază și organizează evenimente de peste 25 de ani și a construit o comunitate ce reunește antreprenori, profesioniști și publicul industriilor creative din România. Prin tot ceea ce face, contribuie la construirea unei infrastructuri puternice pentru dezvoltarea antreprenoriatului creativ în țară, crește și diversifică audiența atelierelor, designerilor, micilor afaceri, agențiilor și manufacturilor, promovează antreprenorii și profesioniștii creativi pe plan național și internațional. Este fondator al Romanian Design Week, al festivalului DIPLOMA, al Galei Societății Civile, Internetics, Cartierul Creativ, combinat.ro și inițiator al ASAP România.

Despre UniCredit Bank

UniCredit Bank este parte a UniCredit, bancă comercială paneuropeană simplă și de succes, cu un sistem integrat de servicii de banking Corporate și de Investiții, oferind bazei sale de clienți o rețea unică vest, central- și est-europeană. Grupul este prezent în România prin: UniCredit Bank, UniCredit Consumer Financing, UniCredit Leasing Corporation, UniCredit Insurance Broker, UniCredit Leasing Fleet Management și UniCredit Services.

Leave a reply (we review all comments)