carturesti

Lista localurilor pentru nefumători

Lista refugiilor bucureștene pentru nefumători [updated]

Se pare că interzicerea fumatului în spațiile publice devine încet-încet o realitate pentru România. Ne-am bucurat să constatăm că, în ciuda amânărilor și piedicilor puse în calea acestei măsuri, unele dintre localurile noastre preferate au adoptat deja un profil exclusiv nefumător. Așadar, cu toate că  mai avem de așteptat până când se va interzice complet fumatul în toate localurile din București, putem măcar să așteptăm într-un loc fără fum de țigară.

1. Modelier

Din 4 Ianuarie, Modelier a scos fumul de țigară afară: în casa de pe str. Duzilor nr. 12 nu se mai fumează, dar există un spațiu amenajat în curte, dotat cu încălzitor și scrumiere pentru clienții vicioși.

2. Switch.eat

Încă de la sfârșitul anului trecut, burgerii de neuitat de pe str. Horei nr. 34 pot fi savurați cu toate simțurile nealterate, atât în mansardă, cât și în sala de la parter.

3. Acuarela Bufet

A trecut aproape un an de când Acuarela a deschis un nou avanpost, în stilul jucăuș, vintage și plin de culori cu care ne-a obișnuit. Localul de pe strada Gina Patrichi nr. 3 are un meniu din care cu greu poți alege un singur fel și s-a declarat nefumător încă din prima zi.Read More »Lista refugiilor bucureștene pentru nefumători [updated]

Cadouri

9 târguri pentru cadouri de nota 10

Cadouri

Odată cu munții de dulciuri, Moș Nicolae ne-a adus o numărătoare inversă: Crăciunul se apropie vertiginos, iar lista celor dragi pe care vrem să îi bucurăm cu un cadou începe să prindă contur. Dacă v-ați săturat de atmosfera haotică și mercantilă a mall-urilor și de cadourile generice care împânzesc magazinele, mai aveți două weekend-uri pline de târguri de Crăciun la care să găsiți surpriza perfectă și atmosfera magică a sărbătorilor de iarnă.

1. Cel mai mic târg de Crăciun

Pe 10 și 11 Decembrie avem un motiv nou să ne croim drum până la The Institute: Cup&Candle, Double Bubble și În Fața Blocului sunt doar câțiva dintre cei care luptă pentru un loc sub bradul vostru, joi de la 16.00 și 21.00, și vineri de la 10.00 la 20.00.

2. Dichisar

După Impact Fair, spațiul vesel și colorat de la Impact HUB se umple din nou de priviri curioase și cadouri inedite, de această dată de la Breslo.ro. Ediția specială de sărbători din 12-13 Decembrie aduce decorațiuni handmade de Crăciun, haine cu aer festiv, jucării haioase și accesorii originale. Târgul e deschis de la 9:00 la 20:00.

3. Marché de Noël

 Cu toții avem și genul acela de prieteni – pe care nimic nu pare să-i mulțumească, surprindă sau entuziasmeze. Pentru ei, pe 12-13 Decembrie de la 11:00 la 20:00, AUTOR deschide porțile Casei Universitarilor și vă invită la Târgul cadourilor de designer.Read More »9 târguri pentru cadouri de nota 10

The ART Collector: JEAN PHILIPPE Guilbert [Live discussion in English] @ CARTURESTI Verona Cafe

The ART Collector: JEAN PHILIPPE Guilbert @ CARTURESTI Verona Cafe

The ART Collector: JEAN PHILIPPE Guilbert [Live discussion in English] @ CARTURESTI Verona Cafe

The ART Collector: JEAN PHILIPPE Guilbert [Live discussion in English] @ CARTURESTI Verona Cafe
23 Aprilie, 19:00


ARTA LA PERETE # 17 by Adina Zorzini
The discussion will be in English !

At Carturesti Verona / At the Cafe
13 -15 Arthur Verona Street
Thursday at 7 pm

A live discussion about collecting contemporary art !

Jean Philippe Guilbert is an important collector based in Bucharest, Romania, who collects both local and international contemporary art; during this live interview session, Jean Philippe Guilbert will explain to the public the inspiring story and principles of his art adventure.Read More »The ART Collector: JEAN PHILIPPE Guilbert @ CARTURESTI Verona Cafe

MARQUE PAGE – CLUB DE LECTURE EN FRANÇAIS

Marque Page – Club de Lectură în Limba Franceză cu Eric-Emmanuel Schmitt @ Cărturești

MARQUE PAGE – CLUB DE LECTURE EN FRANÇAIS

Marque Page – Club de Lectură în Limba Franceză @ Cărturești, Cluj
22 Aprilie, 18:30

[ro]

Cea de-a doua întâlnire a clubului de lectură în limba franceză care aduce împreună români și francezi pasionați de lectură abordează cărțile autorului franco-belgian ERIC-EMMANUEL SCHMITT. Veniți să povestiți alături de noi în limba franceză despre cărțile voastre preferate! Ceaiul și buna dispoziție sunt din partea casei.

În câțiva ani, Eric-Emmanuel Schmitt a devenit unul dintre cei mai citiți și cei mai jucați autori francofoni contemporani din lume. Cărțile sale sunt traduse în 43 de limbi iar piesele sale de teatru se joacă regulat în peste 50 de țări, inclusiv în România la București, Iași și Sibiu. Eric-Emmanuel Schmitt și-a făcut inițial un nume în teatru (Noaptea la Valognes sau Vizitatorul) apoi s-a consacrat romanului și nuvelei și în final scenariului cinematografic. Salutat atât de critici cât și de public, Eric-Emmanuel Schmitt a fost recompensat cu numeroase premii literare : printre cele mai prestigioase se numără Marele Premiu de Teatru pentru întreaga sa operă acordat de Academia Franceză în 2000 și Premiul Goncourt pentru nuvelă acordat pentru volumul său Concert în memoria unui înger în 2010. Cărțile sale au apărut în limba română la editura Humanitas care le prezintă ca romane dense și confesiuni tulburătoare care provoacă cititorul și îl determină să îți pună întrebări esențiale.

Puteți găsi cărțile lui la Mediateca Institutului francez Cluj și la Librăria Cărturești.

[fr]

MARQUE PAGE – CLUB DE LECTURE EN FRANÇAIS
mercredi 22 avril 2015 à 18h30
librairie Carturesti Cluj (Iulius Mall)

La deuxième rencontre du club de lecture en français qui rassemble des Roumains et des Français passionnés de lecture porte sur l’auteur franco-belge ERIC-EMMANUEL SCHMITT. Venez nombreux à échanger en français sur vos coup de cœur littéraires ! Le thé et la bonne humeur sont offerts par la maison.

En quelques années, Eric-Emmanuel Schmitt est devenu un des auteurs francophones les plus lus et les plus représentés Read More »Marque Page – Club de Lectură în Limba Franceză cu Eric-Emmanuel Schmitt @ Cărturești

Vitamina Ce? | Ateliere cu întrebări de luat acasă @ Carturesti Verona

  • by

Vitamina Ce? | Ateliere cu întrebări de luat acasă @ Carturesti Verona
5 noiembrie, 19:00

Sunt lucruri mici, dar esenţiale care nu se predau la şcoală. Vorbim despre ele în fiecare miercuri, de la ora 19:00, în ceainăria Cărturești Verona la atelierele “Vitamina Ce?”.

La intrare, te invităm în “camera de depresurizare”. Acolo, la un pahar de vin, un snack & un joc de încălzire, faci cunoștință cu ceilalți colegi de atelier și cu vorbitorul serii. La plecare, vei avea o listă de lecturi recomandate și câteva întrebări de luat acasă. Și poate câțiva prieteni noi.

Fiecare atelier durează o oră și 30 de minute. Fix cât îi trebuie vitaminei Ce? să fie asimilată în organism.

Miercuri, 5 noiembrie, de la ora 19.00, Vlad Tăușance ne spune

— La ce sunt bune deadline-urile? —Read More »Vitamina Ce? | Ateliere cu întrebări de luat acasă @ Carturesti Verona

Lansare Doctrina Socului de Naomi Klein

  • by

doctrina socului naomi klein

Editura Vellant va invita la lansarea cartii “Doctrina socului” de Naomi Klein

– Joi, 2 aprilie 2008, ora 19:00 –
– Libraria Carturesti (Arthur Verona, 13-15) –

Impatimitii dezbaterilor sunt asteptati, incepand cu ora 19.00, in ceainaria Carturesti de pe Strada Arthur Verona, pentru a discuta alaturi de Razvan Exarhu, Cristian Parvulescu, Costi Rogozanu si traducatorii cartii, Bogdan Lepadatu si Ciprian Siulea, despre o carte revolutionara si controversata in acelasi timp. “Doctrina socului. Nasterea capitalismului dezastrelor” este cea mai recenta carte a jurnalistei canadiene Naomi Klein, cunoscute in intreaga lume datorita lucrarii “No Logo” (2000).
Read More »Lansare Doctrina Socului de Naomi Klein

Open Studio

  • by

workshop ilustratie doug cushman carturesti

Autorul si ilustratorul de carte pentru copii Doug Cushman va gazdui un workshop despre munca de ilustrator dar si cea de scriitor, joi, 19 februarie, la Ceainaria Carturesti Verona. Creatorul personajelor Aunt Eater si Inspector Hopper si autorul a peste 90 de carti, Doug Cushman ii va sfatui pe tinerii ilustratori romani cum sa isi construiasca un portofoliu si cum sa reuseasca sa duca propriile proiecte la publicare.

Intrarea este libera. Cei care doresc sa aiba o discutie privata cu autorul american, sa-i arate acestuia portofoliul sau sa-i ceara sfatul, se pot inscrie la deschiderea atelierului pentru o taxa de 10 euro.

Read More »Open Studio