Lansare de carte “Porcul absolut” de Ana Kun @ Muzeul Naţional Brukenthal

Porcul absolut, de Ana Kun

Porcul absolut, de Ana Kun

Lansare de carte “Porcul absolut” de Ana Kun @ Muzeul Naţional Brukenthal
1 August, 17:00

La invitaţia Cărtureşti Timişoara, Ana Kun lansează, în compania lui Andrei C. Şerban, două cărţi de artist create în jurul aceluiaşi personaj, Porcul Absolut, o fiinţă populată de infecţioşi ce trăieşte în special în spaţiul cosmic.

În prima carte, mâzgălită în limba română, porcul absolut pică într-un paradis lipsit de conţinut, după ce solicitase naratorului o listă de lucruri concrete cu nume cochete, scrise cu scuipat pe parbrizele ţării.

În a doua carte, mâzgălită în limba engleză, în original, porcul găseşte o hartă pierdută de Circus 3000, cu care încearcă să-şi vindece prietena de sindromul post-traumatic. Toate hărţile au proprietăţi vindecătoare, de aceea fiecare exemplar este dotat cu una.

Cele două cărţi de artist prezente la lansare fac parte dintr-un proiect mai amplu desfăşurat în iunie, într-un fost abator din Karlsruhe, la invitaţia grupului Circus 3000. Ele sunt disponibile într-un tiraj controlat de 200 de exemplare, numerotate şi semnate, toate copertele fiind desenate individual.

Mai multe informaţii despre întregul proiect pe anakun.com

Leave a reply (we review all comments)