Lista refugiilor bucureștene pentru nefumători [updated]

Lista localurilor pentru nefumători

Se pare că interzicerea fumatului în spațiile publice devine încet-încet o realitate pentru România. Ne-am bucurat să constatăm că, în ciuda amânărilor și piedicilor puse în calea acestei măsuri, unele dintre localurile noastre preferate au adoptat deja un profil exclusiv nefumător. Așadar, cu toate că  mai avem de așteptat până când se va interzice complet fumatul în toate localurile din București, putem măcar să așteptăm într-un loc fără fum de țigară.

1. Modelier

Din 4 Ianuarie, Modelier a scos fumul de țigară afară: în casa de pe str. Duzilor nr. 12 nu se mai fumează, dar există un spațiu amenajat în curte, dotat cu încălzitor și scrumiere pentru clienții vicioși.

2. Switch.eat

Încă de la sfârșitul anului trecut, burgerii de neuitat de pe str. Horei nr. 34 pot fi savurați cu toate simțurile nealterate, atât în mansardă, cât și în sala de la parter.

3. Acuarela Bufet

A trecut aproape un an de când Acuarela a deschis un nou avanpost, în stilul jucăuș, vintage și plin de culori cu care ne-a obișnuit. Localul de pe strada Gina Patrichi nr. 3 are un meniu din care cu greu poți alege un singur fel și s-a declarat nefumător încă din prima zi.

4. Lente

Revenim mereu cu drag în sufrageriile Lente, fie pentru o seară de film, un quiz night cu prietenii sau pur și simplu o masă delicioasă. Chiar dacă toate locațiile Lente au zone de nefumători, cea de pe strada General David Praporgescu nr. 31 este în întregime non-smoking.

5. Frudisiac

Ne-a plăcut atât de mult Frudisiac încât l-am vizitat de (cel puțin) două ori vara aceasta. Se pare că îi vom călca pragul cu aceeași frecvență și în sezonul rece: în oaza scandinavă de pe Intrarea Bitolia nr. 4 singurul miros care te întâmpină este cel de cafea proaspăt măcinată.

6. Atelier Pinion

Chiar dacă în lunile care vin lăsăm bicicleta acasă, garajul-cafenea de pe Bd. Dacia nr. 23 ne așteaptă cu aceeași atmosferă prietenoasă și cu băuturi numai bune de alungat gerul.

7. Burger Van Bistro

Zilele în care fugăream Burger Van-ul prin oraș aveau farmecul lor, dar ne-am bucurat de apariția analogului fără roți de acum câteva luni. Meniul cuprinde o selecție de burgers, sandwich-uri, ribs & steaks și există variante și pentru vegetarieni.

8. La Plăcinte

Alege oricare dintre cele 6 restaurante din București – nu se fumează în niciunul!

9. Satya

Satya are un specific vegetarian, dar puteți găsi în meniu și preparate raw și vegane. Dacă simțiți nevoia unui detox post-sărbători sau vreți să alegeți o alimentație mai sănătoasă în noul an, mergeți pe Bd. Banu Manta nr. 25.

10. Bistro Carusel

Librărie, spațiu expozițional și oază de relaxare – Cărturești Carusel e unul dintre locurile noastre preferate din Centrul Vechi. E ușor să pierzi noțiunea timpului pe str. Lipscani nr. 55, fie că rătăcești printre cărți și minunății de cadouri, fie că admiri eleganta clădire a familiei Chrissoveloni de la bistroul aflat la ultimul etaj.

11. M60

Să fie oare cafeaua aromată, sandwich-urile fragede, designul nordic sau produsele românești motivul pentru care tot mai mulți bucureșteni își dau întâlnire pe strada Mendeleev nr. 2?

12. Beca’s Kitchen

Asigurați-vă că ați făcut rezervare înainte să porniți spre str. Mihai Eminescu nr. 80. Deși ascuns de forfota orașului, micul bistro și-a făcut o reputație de invidiat prin specificul de slow food și ingredientele proaspete pe care Andreea Beca le transformă în delicii sănătoase.

13. Pukka Tukka

Dacă tot suntem la capitolul mâncare sănătoasă, merită să faceți o oprire în Piața Amzei nr. 13: produse 100% bio, combinate în câteva feluri ușoare și pline de aromă.

14. Voila

Pe strada General Constantin Budișteanu nr. 18, în aceeași clădire cu Eclectico Studio găsiți unul dintre cele mai fermecătoare bistro-uri din oraș. Poftiți la o evadare din timp și din rutina culinară.

15. Biomediterraneo

Fanii bucătăriei mediteraneene găsesc pe strada Ion Câmpineanu nr. 3A un restaurant-marché care îmbină eleganța decorului vintage cu accente italiene și franțuzești.

Voi unde vă refugiați de fum iarna asta?

[UPDATE]

Vorba a zburat repede și iată că ne-am extins harta refugiilor pentru nefumători: pe str. Copilului nr. 6-12Kunnai salvează plămânii iubitorilor bucătăriei thailandeze, iar dacă sunteți în căutare de bunătăți fără bazaconii, găsiți gustările sănătoase Frufru pe str. Batiștei nr. 1-3. Ne-ați convins să includem și Simbio în lista noastră: deși au la demisol un bar rezervat fumătorilor, zona de nefumători e complet separată de acesta și ocupă tot restul casei de pe str. Negustori nr. 26.

O altă strategie ar fi să ieșiți mai des la ceainării, care interzic în principiu fumatul. Printre preferatele noastre se numără InfiniteaCeai la VlaicuGreen Tea și Bernschutz & Co.

OrigoCamera din Față și Tucano Coffee au demonstrat că există cafea fără țigară, iar Coftale s-a alăturat de anul acesta cafenelelor dedicate exclusiv nefumătorilor. La capitolul nou-veniți, ne-au surprins în mod plăcut Creamier, pe str. Benjamin Franklin nr. 5, și T-Zero, aflat chiar la nr. 1 pe str. Dianei.

Cine urmează? 🙂

For the English version of this article, click here.

16 thoughts on “Lista refugiilor bucureștene pentru nefumători [updated]”

  1. Pingback: Non-smoking havens in Bucharest | Feeder.ro

  2. Nici în Energiea nu se mai fumează de ceva vreme și e fain. În A1 parterul era dedicat nefumătorilor acum o săptămână când am fost eu pe acolo. Mai sunt, mai sunt locuri dinastea faine! 🙂

Leave a reply (we review all comments)