007 locuri de iesit la film

locuri de iesit la film lente

007 locuri de iesit la film - Centrul Ceh
Foto: https://www.facebook.com/CentrulCeh

Nu exagerăm când spunem că Bucureştiul este oraşul cinefililor: producţii hollywoodiene noi rulează în fiecare zi pe ecranele zecilor de săli de cinema moderne din mall-uri, iar cinematografele tradiţionale din centrul capitalei oferă în plus o selecţie variată de filme europene şi de artă.

Pentru cei care vor însă o pauză de la fotoliile roşii, am pus cap la cap o listă de locuri alternative în care puteţi vedea (şi) filme:

1. Centrul Ceh

Lunea, de la ora 20:00, pasionaţii de documentare sună adunarea pe strada Ion Ghica nr. 11 la Documentary Mondays: producţii cehe, dar şi internaţionale care îţi vor da de gândit pentru restul săptămânii. Intrare liberă.

2. Institutul Cervantes

Spania, Cuba, Chile, Uruguay sunt doar câteva dintre ţările pe care le veţi explora la proiecţiile Institutului Cervantes, care propune în fiecare lună filme surprinzătoare în limba spaniolă.

3. ARCUB

A treia miercuri din lună e rezervată seriei CineŞoc: selecţia nu ţine cont de vechimea filmelor, ci se bazează pe caracterul provocator al subiectelor abordate. Preţul unui bilet este de 10 lei, iar proiecţia începe la ora 19:00.

007 locuri de iesit la film - Mansarda Lente
Foto: https://www.facebook.com/lentesicafea

4. Mansarda Lente

Lente îşi propune să îndulcească începuturile de săptămână cu filme recomandate atât de critici, cât şi de clienţi. Luni de la ora 20:00, la fiecare două săptămâni, în mansarda din Arcului se stinge lumina şi se aprind discuţiile. Intrare liberă.

Spatiul Public European

5. Spaţiul Public European

JOIA de film este un program de proiecţii gratuite de filme artistice şi documentare desfăşurat sub egida Comisiei Europene. De la ora 19:00, pe strada Vasile Lascăr nr. 31.

Cafe Verona © Mironov

6. Café Verona

În fiecare marţi, de la ora 20:00, Café Verona vă invită la un pahar de vin şi o seară de film. De pe 19 Mai până pe 1 Septembrie, în cafeneaua de sub Cărtureşti vor rula filme clasice, iconice şi suprarealiste, must see pentru oricine vrea să îşi construiască o cultură cinematografică autentică. Intrarea liberă.

007 locuri de iesit la film - Gradina cu filme
Foto: http://creart.ro/

7. Grădina cu filme

Începând cu 15 Mai, creart – Centrul de Creație, Artă și Tradiție a deschis în curtea din Lahovari nr. 7 Grădina cu filme – Cinema & More, un spaţiu neconvenţional care promite să ne ofere o vară minunată, cu filme, stand-up comedy, concerte şi piese de teatru. Proiecţiile de film se desfăşoară de luni până miercuri de la ora 20:30 şi duminica de la 21:30, iar intrarea este liberă. Vizionare plăcută!

UPDATE!

Ne-am bucurat să descoperim noi locuri care au inclus serile de film în programul lor – mai ales că proiecţiile au loc în aer liber. Here’s to enjoying summer nights!

DESCHIS Gastrobar
Foto: DESCHIS Gastrobar

8. DESCHIS Gastrobar

O iniţiativă ce trebuia să ţină o lună pare că a devenit tradiţie. Ce zici, te-ai putea obişnui cu o sesiune de scurtmetraje în fiecare joi de la ora 21:00, pe rooftop-ul de pe Splaiul Unirii nr. 160 ?

Modelier
Foto: Modelier

9. Modelier

Modelier îşi propune să ne scoată “I hate Mondays” din vocabular. Luni, de la 21:30, terasa de pe Duzilor nr. 12 se umple de cinefili şi de popcorn. Nu uita să votezi filmul preferat în fiecare săptămână.

Grădina Floreasca
Foto: Grădina Floreasca

10. Grădina Floreasca

Pe Bd. Mircea Eliade nr. 16 rulează în fiecare marți filme “cult, cool sau culturale”. Îți păstrăm un șezlong de la 21.30?

Leave a reply (we review all comments)