Spotted by Locals, aplicația pentru turism alternativ

  • by
Spotted by locals

Casa Poporului, Arcul de Triumf, Centrul Vechi. Acestea sunt locațiile clasice pentru turiști atunci când vizitează Bucureștiul. Dar bucureștenii știu că mai sunt atât de multe locuri noi care pot fi descoperite și ar fi păcat să rămână cunoscute doar pentru cei care locuiesc aici. Spotted by Locals pune la dispoziția turiștilor ghiduri oferite de localnici în 66 de orașe din lume, incluzând, bineînțeles, București. Fără clișee, fără atracțiile turistice deja cunoscute, doar locuri mai puțin mainstream care surprind spiritul autohton.

Am aflat de cei de la Spotted by locals după ce… au aflat ei de noi. 😛 Feeder a fost inclus în lista celor mai bune bloguri din București, recomandate pentru 2016. Ne-am dat seama dintr-o privire că suntem pe aceeași lungime de undă, așa că am vrut să aflăm mai multe despre ei.

12483495_1706656126236974_986906862_n

Pe lângă articolele cu tips&tricks pentru călătorii cât mai reușite, Spotted by locals oferă o aplicație pentru Android și iOS (disponibilă la jumătate de preț săptămâna aceasta), precum și PDF-uri care pot fi descărcate de pe site-ul lor. Un ghid costă 3,99€, iar o listă a orașelor poate fi găsită aici.

Centrele de interes identificate de spotter-i sunt grupate pe categorii variate: muzică, teatru, mâncare, artă și cultură, shopping etc., iar utilizatorii pot consulta ghidul cumpărat și offline. De asemenea, descrierile locurilor sunt foarte utile și au o notă personală. De exemplu, în articolul despre Alt Shift, aflăm că pizzeria este deschisă în weekenduri până la 06:00 dimineața, că deserturile sunt foarte bune și ni se recomandă ca după ce mâncăm să coborâm la parter la Club Control pentru o noapte de distracție.

Ghidul Bucureștiului poate fi util atât turiștilor, cât și bucureștenilor care vor să descopere locuri noi și autentice pentru a se bucura din plin de timpul liber și de orașul nostru plin de viață. Voi despre ce oraș ați vrea să aflați mai multe?

Foto: Maarten van Poll

Leave a reply (we review all comments)