arcub

Teatru la ARCUB pe final de toamnă

Spectacole de teatru la ARCUB la final de toamnă

ARCUB, București

La finalul lunii noiembrie, sălile de spectacole ARCUB sunt deschise pentru iubitorii de teatru cu o gamă largă de spectacole: Indianul vrea în Bronx – un spectacol contemporan, cu intrare liberă; Urma pașilor Tăi… – un spectacol de teatru creștin, Cină cu prieteni – o tragicomedie despre viața de cuplu și Suflet Românesc – un spectacol de teatru nonverbal semnat și interpretat de Dan Puric.

Grila spectacolelor

Read More »Teatru la ARCUB pe final de toamnă

Culture clash: India meets Bronx @ ARCUB

”I write because I don’t know how to ask my questions any other way”. – Israel Horovitz

INDIANUL VREA ÎN BRONX de Israel Horovitz

Sâmbătă, 21 noiembrie // Duminică, 22 noiembrie, ora 20.00 (ARCUB Batiște – Str. Batiște nr. 14)

Intrarea liberă

Prima reprezentaţie pe Broadway i-a avut în rolurile principale pe Al Pacino şi pe John Cazale, spectacolul primind, în anul 1968, premiul Obie, unul dintre cele mai importante distincţii în industria teatrului din New York (ARCUB)

Read More »Culture clash: India meets Bronx @ ARCUB

JAZZAJ: Concert ELEVATION – Songs from Afar @ ARCUB

Jazzaj la ARCUB: Elevation - Songs From Afar

JAZZAJ: Concert ELEVATION – Songs from Afar @ ARCUB
14 Noiembrie, 20:00

Jazzul sună cel mai bine la ARCUB! Pe 14 noiembrie de la ora 20:00, la ARCUB Batiște, JAZZAJ prezintă în premieră în România noul album ELEVATION – „Songs from Afar”. Cu acest album extrem de personal intitulat sugestiv „Songs from afar”, reputatul pianist de jazz de origine română Lucian Ban lansează într-un turneu european cel de-al doilea CD al quartetului ELEVATION. Noua apariție discografică este editată de prestigioasa casă de discuri americană Sunnyside Records, cu un suport major din partea Societății de concerte Bistrița.

Alături de saxofonistul american Abraham Burton, de contrabasistul John Hebert, bateristul Eric McPherson și de invitatul lor special, violistul american nominalizat al premiile Grammy Mat Maneri, albumul „Songs from Afar” încorporează cunoașterea profundă a jazzului modern cu extraordinara voce a cântărețului transilvănean Gavril Tarmure, într-un program muzical cu o identitate unică, ce traversează continente și stiluri deopotrivă.Read More »JAZZAJ: Concert ELEVATION – Songs from Afar @ ARCUB

Conferință – Cartier. Cultură. București @ Școala Ferdinand I

Conferință - Cartier. Cultură. București

Conferință – Cartier. Cultură. București
14 Noiembrie, 16:00

În București, avem o abundență de clădiri cu destinație culturală în zona centrală, dar aceste funcțiuni lipsesc în zonele de blocuri construite în perioada anilor 60-80, unde sunt locuințele pentru aproximativ 75% din bucureșteni. Dezafectarea cinematografelor și abandonul clădirilor sau transformarea lor în spații comerciale sau baruri au condus la pierderea uneia din puținere locuri de expresie culturală din aceste comunități de vecinătate. Aceste cartiere sunt adesea extrem de dense ca număr de locuitori care împart spațiul public și funcțiunile publice.Read More »Conferință – Cartier. Cultură. București @ Școala Ferdinand I

BTLT – Însemnările unui nebun @ ARCUB

BTLT - Însemnările unui nebun @ ARCUB

Însemnările unui nebun, de N.V.Gogol

Traducerea: Emil Iordache
Versiunea scenică: Felix Alexa
Cu: Marius Manole şi Alexander Balanescu
Muzica: Alexander Balanescu
Scenografia: Diana Ruxandra Ion
Regia: Felix Alexa
Durata spectacolului: 1 oră şi 30 minute (fără pauză)

”Nebunia unui timp suveran; nebunia unui secol grăbit”.@ yorick

”Un actor cu un registru atât de variat de trăiri, încât ar putea emoționa și o piatră”. @ cronix

În mintea mea se derulează două nume: Maestrul, Margareta.
Nu voi înființa elogii.
Nu voi ridica în slăvi.
Nu voi repeta ce unii rostesc de o vreme, sau ce unii răstălmăcesc spre a detrona și trona.

Despre…

Read More »BTLT – Însemnările unui nebun @ ARCUB

Însemnările unui nebun @ ARCUB Batiște

Însemnările unui nebun @ ARCUB Batiște

Însemnările unui nebun @ ARCUB Batiște
5 – 6 Noiembrie, 20:00

Spectacolul are loc la Sala ARCUB din str. Batiște nr. 14.

Însemnările unui nebun
de N.V.Gogol
Traducerea: Emil Iordache
Versiunea scenică: Felix Alexa
Cu: Marius Manole şi Alexander Balanescu
Muzica: Alexander Balanescu
Scenografia: Diana Ruxandra Ion
Regia: Felix Alexa
Durata spectacolului: 1 oră şi 30 minute (fără pauză)

ARCUB prezintă vineri 6 noiembrie de la ora 20.00 spectacolul Însemnările unui nebun de Nikolai Vasilievici Gogol, în regia lui Felix Alexa, cu actorul Marius Manole alături de violonistul şi compozitorul Alexander Balanescu. Scenografia: Diana Ruxandra Ion.

„Însemnările unui nebun” este un spectacol unic, în care umorul şi drama se întrepătrund pe măsură ce nebunia, creatoare de lumi paralele, acaparează mintea personajului principal, măcinat de tristeţe şi frustrări. Read More »Însemnările unui nebun @ ARCUB Batiște

SoNoRo „The Dreamers” – Victoria visătorilor și puterea viselor împlinite

Sonoro 2015

SoNoRo aniversează un deceniu de existență printr-o ediție specială, în care sărbătorim împreună visele împlinite.

Deschiderea oficială a festivalului are loc pe 30 octombrie, de la ora 19.00, în Sala Unirii a Palatului Cotroceni din București, cu piese de Franz Schubert, Gabriel Fauré și George Enescu.

Ediția aniversară cuprinde 18 concerte, la București, Arad, Cluj-Napoca și Bistrița, cu piese atent selectate, inspirate de tărâmul viselor și al visurilor, și titluri sugestive precum: “Journal of Dreams”, “The Night Vision”, “The Dreamers”, “Il Sogno”, “Spoken Dreams”, “Mozart: Radiography of Dreams”.

“În cei zece ani de existență ai Festivalului SoNoRo am visat și imaginat, am interpretat și împărțit cu dumneavoastră multe lucruri, idei sau imbolduri, artistice, personale, intense și iesite din comun. Am mizat pe parteneriate pe termen lung, care au la bază încredere, calitate, punctualitate și promisiuni respectate, și pe faptul că toate părțile implicate au de câștigat, că putem aduce drept garanție calitatea artistică și organizatorică.Read More »SoNoRo „The Dreamers” – Victoria visătorilor și puterea viselor împlinite

SOUND & VISION: Festival de muzică alternativă @ Gara Băneasca

Sound & Vision

SOUND & VISION: Festival de muzică alternativă @ Gara Băneasca
18-20 Septembrie, 17:00

Între 18 – 20 Septembrie Bucureștiul vibrează odată cu scena din Gara Regală Băneasa. SOUND & VISION – prima ediție & primul festival de muzică alternativă 100% românească în cadrul căruia pasiunea pentru cultura urbană și beat-urile indie rock, synth-urile electro și freestyle rap-ul se intersectează cu ultimele trenduri în artă vizuală.

Organizat de Primăria Municipiului București prin ARCUB – Centrul Cultural al Municipiului București, SOUND & VISION aduce o pată de culoare în peisajul evenimentelor culturale organizate în această toamnă sub umbrela Zilelor Bucureștiului. Muzica alternativă și proiectele out-of-the-box din underground-ul românesc sunt date la maxim și aduse în atenția bucureștenilor într-un spațiu total neconvențional – Gara Băneasa.

Starea de bine va fi asigurată:

Vineri 18 septembrie: ALTERNATIVE HIP HOP
ROA
SILENT STRIKE
CRED CĂ SUNT EXTRATERESTRU
FRAȚII GRIME
JURJAK
KAYA FOUNDATION feat. EL NEGRO on KOGAION SOUND SYSTEM

Sâmbătă 19 septembrie: ALTERNATIVE ROCK

THE MONO JACKS
TOULOUSE LAUTREC
SOPHISTICATED LEMONS
WE SINGING COLORS
THE NOISE
DJ LEO

Duminică 20 septembrie: ALTERNATIVE ELECTRO-POP
MOONLIGHT BREAKFAST
GOLAN
LUCIA
TEMPLE INVISIBLE
HOT CASANDRA
CĂLIN

Intrare liberă!

PROGRAM:Read More »SOUND & VISION: Festival de muzică alternativă @ Gara Băneasca

locuri de iesit la film lente

007 locuri de iesit la film

007 locuri de iesit la film - Centrul Ceh
Foto: https://www.facebook.com/CentrulCeh

Nu exagerăm când spunem că Bucureştiul este oraşul cinefililor: producţii hollywoodiene noi rulează în fiecare zi pe ecranele zecilor de săli de cinema moderne din mall-uri, iar cinematografele tradiţionale din centrul capitalei oferă în plus o selecţie variată de filme europene şi de artă.

Pentru cei care vor însă o pauză de la fotoliile roşii, am pus cap la cap o listă de locuri alternative în care puteţi vedea (şi) filme:

1. Centrul Ceh

Lunea, de la ora 20:00, pasionaţii de documentare sună adunarea pe strada Ion Ghica nr. 11 la Documentary Mondays: producţii cehe, dar şi internaţionale care îţi vor da de gândit pentru restul săptămânii. Intrare liberă.

2. Institutul Cervantes

Spania, Cuba, Chile, Uruguay sunt doar câteva dintre ţările pe care le veţi explora la proiecţiile Institutului Cervantes, care propune în fiecare lună filme surprinzătoare în limba spaniolă.

3. ARCUB

A treia miercuri din lună e rezervată seriei CineŞoc: selecţia nu ţine cont de vechimea filmelor, ci se bazează pe caracterul provocator al subiectelor abordate. Preţul unui bilet este de 10 lei, iar proiecţia începe la ora 19:00.

007 locuri de iesit la film - Mansarda Lente
Foto: https://www.facebook.com/lentesicafea

4. Mansarda Lente

Lente îşi propune să îndulcească începuturile de săptămână cu filme recomandate atât de critici, cât şi de clienţi. Luni de la ora 20:00, la fiecare două săptămâni, în mansarda din Arcului se stinge lumina şi se aprind discuţiile. Intrare liberă.

Read More »007 locuri de iesit la film