Street Art București – video

Street Art Bucuresti

Iată un scurt video care prezintă o parte din rezultatele programului Street Art București – prima ediție a publicației și cele cinci intervenții artistice realizate împreună cu Pisica Pătrată, Serebe, Romb, Iluc și Ortaku, în spații publice din cartierele bucureștene. Lucrările sunt găzduite de Biblioteca Metropolitană BucureștiȘcoala Gimnazială Specială Nr. 9Centrul Național al Dansului București și The Institute, în spațiul Combinatul Fondului Plastic. 

Artiștii și fotografii au fost invitați să participe la două apeluri deschise, iar bucureștenii și vizitatorii au putut participa în cadrul celor trei tururi ghidate, care prezintă cele mai recente lucrări de street art și poveștile lor.

Exploratori urbani pot să își creeze propriile trasee între lucrările indexate pe harta Street Art București, accesibilă online.

Albumul tipărit în ediție limitată, de 200 exemplare, a fost distribuit către Biblioteca Națională a României, Biblioteca Metropolitană București și o parte dintre filialele acesteia. Zece exemplare au fost atribuite prin concursuri. Află cum poți participa la următorul concurs.

Expoziția Street Art București poate fi vizitată la Lente până la finalul anului. Planșele expuse în exterior prezintă lucrările și activitățile desfășurate în timpul proiectului, în timp ce în interior sunt expuse lucrări originale realizare de artiști locali remarcabili, precum Aeul, Homeboy LDJ, Serebe sau Pasr.

Vernisajul expoziției a adus împreună trei artiști din domenii diferite, SANDi (live painting) și Unisson (dj set), care au co-produs un performance, transmis în direct online. 

Urmărește videoul și descoperă orașul prin intermediul artei urbane expusă în spațiul public:

🎥 video by Petre Fall // VJ VLC

🔊 Unknown – Stolen Dre [Caterinca]

Accesează microsite-ul proiectului https://feeder.ro/streetartbucuresti unde poți afla informații.

Street Art București este un proiect cultural creat de Save or Cancel.

Proiectul este co-finanțat de Primăria Capitalei prin ARCUB în cadrul Programului București – Oraș deschis 2021

Pentru informații detaliate despre programul de finanțare al Primăriei Municipiului București prin ARCUB, puteți accesa www.arcub.ro

Conținutul acestui material nu reprezintă în mod necesar poziția oficială a Primăriei Municipiului București sau ARCUB.

Parteneri: Biblioteca Metropolitană BucureștiȘcoala Gimnazială Specială Nr. 9Centrul Național al Dansului București, The Institute

Parteneri media: Zeppelin, Igloo, Iqads.ro

Despre Save or Cancel

Din 2009, Save or Cancel este un mediu de comunicare și propagare a artelor și culturii, promovând și facilitând rolul acestora în societatea contemporană.

Programele multidisciplinare auto-inițiate de Save or Cancel au ca scop identificarea oportunităților sustenabile și adaptabile de (re)valorizare a existentului prin proiecte și programe culturale și editoriale.

Leave a reply (we review all comments)