După 5 zile lungi și intense, muralul realizat de iZZY iZVNE în cadrul proiectului de street art Un-hidden Bucharest începe să capete culoare.
Începând de Luni 17 Septembrie iZZY iZVNE, din Republica Moldova, câștigătoare a apelului deschis de proiecte Un-hidden Bucharest, desenează calcanul Facultății de Sociologie și Asistență Socială din bulevardul Schitu Măgureanu nr. 9
Împreună cu BBoy Vean, se apucă să deseneze dimineața devreme și stau până seara când se întunecă. În ultimele zile au servit micul dejun și prânzul chiar la fața locului, deoarece primele zile au fost pline de complicații care i-au ținut puțin pe loc. Din fericre, vremea a fost însorită în București săptămâna aceasta, așa și ne-am putut bucura de razele soarelui care luminează viitorul mural. 🙂
Un-hidden Bucharest with iZZY iZVNE & Bboy Vean – day 2
După un schimb de idei pe tema textului care se desfășoară pe cele 6 spirale încadrate în cartușele calcanului am ajuns poeziile compuse de Ancuța Clim, Alexandra M. Păun și Vasile Leac pentru Teatrul de vară Capitol. Următoarea dată când treci pe lângă FSAS ai o ocazie în plus să descifrezi aceste minunate incursiuni în dimensiunile emoționale inspirate de ansamblul de monumente Capitol. Evident, o să necesite un pic de atenție să urmărești caligrafia realizată de iZZY, însă pare un exercițiu relaxant și plăcut. “Rondelul cariatidelor” de Ancuța Clim, “Ctrl+S” de Alexandra M. Păun și “Replici dintr-un film distrus” de Vasile Leac, pot fi citite în întregime și online accesând acest link: POEM CAPITOL
Un-hidden Bucharest with iZZY iZVNE & Bboy Vean – day 3
Un-hidden Bucharest with iZZY iZVNE & Bboy Vean – day 3
Un-hidden Bucharest with iZZY iZVNE & Bboy Vean – day 6
Un-hidden Bucharest with iZZY iZVNE & Bboy Vean – day 7
După o săptămână intensă de lucru, cu peste 70 de ore desen însumate, iZZY iZVNE și Bboy Vean au dus cu bine la capăt un mural de mari dimensiuni în care te poți pierde în șase lumi diferite, portaluri către lumină și întuneric, care coexistă în echilibru. Mulțumim Centrului Militar al sectorului 6 București, care ne-au găzduit cu răbdare și prietenie.
În concluzie, intervenția artistică stradală realizată de iZZY iZVNE și Bboy Vean în cadrul proiectului Un-hidden Bucharest este expusă în spațiul public, pe calcanul Facultății de Sociologie și Asistență Socială din bulevardul Schitu Măgureanu nr. 9 și îl poți admira oricând ești în zonă.
Iată schițele inițiale și propunerea finală realizate de iZZY pentru Un-hidden Bucharest II.
Aici poți descoperi intervenția lui Pisica Pătrată și atelierul de linogravură susținut de Maria Bălan.
Ediția II a proiectului de street art Un-hidden Bucharest continuă cu încă 2 noi intervenții stradale realizate Livi Po și John Dot S. Sâmbătă 29 Septembrie are loc atelierul de street art pentru copii cu John Dot S. în care îi vor învăța să facă stickere imprimate prin tehnica linogravurii și stencil-uri cu 2 straturi de culori – înscrieri aici. La începutul lunii Octombrie să te pregătești pentru un tur al noilor intervenții artistice stradale din București deoarece noua hartă (print și online) conține 56 de locuri interesante de vizitat. Împreună cu Paul Dunca și Bucharest Walkabout free tours pregătim 2 tururi ghidate în spațiul cultural alternativ la care te poți înscrie încă de acum.
Dacă îți place să fotografiezi lucrările de street art din orașul tău sau explorările (extra)urbane folosește hashtagul #unhiddenromania pe Instagram și află cum poți participa la concurs.
Vizitează pagina proiectului Un-hidden Bucharest pentru a fi la curent cu noile activități programate: https://feeder.ro/un-hidden
Proiectul de street art Un-hidden Bucharest este organizată de Save or Cancel, prin feeder.ro, co-finanțat de AFCN. Programul nu reprezintă în mod necesar poziţia Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul programului sau de modul în care rezultatele programului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitea beneficiarului finanțării.
Organizator: echipa Save or Cancel compusă din Cristina Popa (random) – designer social, editor și manager cultural, și Andrei Racovițan (ubic) – arhitect, editor și manager cultural, alături de public, artiști, colaboratori și parteneri.
Partenerii proiectului: CNDB, Lente, Dizainăr, Facultatea de Sociologie și Asistență Socială, Zeppelin, IQads, Urban Collectors, Igloo, Urban things, România Pozitivă, Revista Atelierul, IQool
Despre Save or Cancel
Din 2008, Save or Cancel este un mediu de comunicare și propagare a artelor și culturii, promovând și facilitând rolul acestora în societatea contemporană.
Programele multidisciplinare auto-inițiate de Save or Cancel au ca scop identificarea oportunităților sustenabile și adaptabile de (re)valorizare a existentului prin proiecte de arhitectură, culturale și editoriale.
Pingback: Take a closer look at the 12 feeder sound live inspiring sets & paintings • feeder.ro
Pingback: Watch feeder sound live 🔴 w/ BUCURIE & iZZY iZVNE
Pingback: feeder sound LIVE STREAMS cu Bucurie (dj set) și iZZY iZVNE (live painting) | Revista Atelierul
Pingback: Interviu cu iZZY iZVNE - Un-hidden Bucharest • Feeder.ro
Pingback: Interview with iZZY iZVNE - Un-hidden Bucharest [en] • Feeder.ro
Pingback: Descoperă calendarul intervenților artistice stradale realizate de 7 artiști în cadrul proiectului Un-hidden Bucharest și explorează orașul într-un mod interactiv • Feeder.ro