Dan Perjovschi – Jurnal de Virus @ White Cuib

Dan Perjovschi – Jurnal de Virus @ White Cuib

În 9 aprilie ar fi trebuit să fie vernisajul lui Dan Perjovschi la White Cuib. „reCOVER“ – expoziție cu toate cărțile în care au apărut desene de Perjovschi. Între timp, după ce galeriile și muzeele s-au închis, s-au schimbat de câteva ori și planurile expoziției. Una dintre variante: Window Show (pentru a evita orice risc de contaminare a celor care în mod normal, în lipsa pandemiei de coronavirus, ar fi intrat în spațiu).

„Am avut o idee genială de expoziție. Din păcate, ca multe alte idei geniale trebuie amânată. Așa a vrut Universul ăla foarte, foarte mare sau Virusul ăsta foarte, foarte mic.

Eu sunt adaptabil. N-am culori, desenez cu creionu, n-am creion? Desenez cu degetu` muiat în gură… Mi-e gura uscată? Desenez în minte. E galeria închisă? Expun pe geam.

Toata viața am învățat din lipsuri și din greșeli. Tot ce-am făcut ca artist a fost să mă strecor pe lângă și pe sub limite. Am reușit să transform dezavantajele în avantaj. Am studiat 12 ani pictura ca să desenez acum alb negru, am pictat o mie de naturi moarte ca acum să desenez despre viață. Eu sunt un editorialist vizual. Mă mișc zilnic din subiect în subiect, local, global, social, cultural, amical, politic.

Acum e Virusul.

Şi ne-a blocat pe toți în case. Rafturile goale, granițele închise și negăsitul hârtiei de budă îmi sunt extreme de cunoscute. Am mai fost aici. Doar că acum avem libertate de expresie…“ – Dan Perjovschi

 

Planurile s-au schimbat din nou. Nu mai expunem în geamul galeriei. Expoziția va fi (momentan), doar online. Începând de azi, 23 martie, o să expunem zilnic Jurnalul de Virus al lui Dan Perjovschi pe conturile de Facebook și Instagram ale galeriei White Cuib, precum și pe site.

#stauacasa

Leave a reply (we review all comments)