ceramica

feeder insider w/ Ioana Sisea [en]

feeder insider w/ Ioana Sisea [en]

feeder insider w/ Ioana Sisea [en]

Masks which are either painted, distorted or immaculate, fragile breastplates bleeding gold, shattered and diformed hearts – these were the key elements which Ioana Sisea turned to on her exploration of the self hidden behind social facades and which captured the attention of the art world in the past two years. Appreciation towards her vision wasn’t contained within Romanian borders, her works finding their way into private collections in Switzerland, London and Paris. With the same tenderness and power which characterize her installations, Ioana Sisea discusses vulnerability, her thirst for experiences and what it is that truly influences her.

keywords: fragile, self-portrait, experiment, touch

Wounds are… useful.
It cheers me up to… make fun of myself, I try not to take everything so seriously (I try).
I feel vulnerable when… I can’t control my emotions.
I like the texture of… flour.
I would fall asleep listening to… the silence inside my head – I hope it exists.
As a child I was… very curious and obedient.
The last lie I told… myself or others?
My favourite season is… autumn.
The fondest memory from London… a certain sunny Saturday morning when the streets were closed for a parade and I was leisurely strolling on the 6-lane-wide boulevard covered in fallen leaves.
3 Romanian galleries I always enjoy visiting… I’m glad to visit a lot of galleries but I generally follow artists more than a certain venue. There’s no shortage of interesting gallery programmes and there are many great artists, what’s lacking is the public.

Introducing Ioana Sisea

Read More »feeder insider w/ Ioana Sisea [en]

Made in RO – Târg de design românesc @ Impact Hub

Made in RO - editia #7

Made in RO – Târg de design românesc @ Impact Hub
19-20 Decembrie, 11:00-20:00

Pe 19 și 20 decembrie, DESIGNIST, primul și cel mai original proiect românesc de publishing online focusat pe designerii români de produs, design interior și industriile creative, pregătește o nouă ieșire în offline: ediția cu numărul 7 a Made in RO – Târg de design românesc. Evenimentul va avea loc la Impact Hub Bucharest, un spațiu creativ și ultracentral din București, aflat pe str. Halelor nr. 5, în Piața Unirii, foarte aproape de Hanul lui Manuc.

Ediția a 7-a Made in RO are loc chiar în weekend-ul de dinaintea Crăciunului, iar tema o reprezintă cadourile de poveste, out of the box. Vei fi introdus în atmosfera Made in RO prin poveștile obiectelor și ale creatorilor lor, ce îți vor fi dezvăluite una câte una, înainte de eveniment, pe designist.ro. Timpul tău e cel mai prețios, prin urmare vei alege, deja informat, darul a cărui poveste va completa cel mai inspirat Crăciunul tău.
Buy Local, get Magic!Read More »Made in RO – Târg de design românesc @ Impact Hub

Lecția de Porțelan @ Colorhood

Lecția de Porțelan @ Colorhood

Lecția de Porțelan @ Colorhood
12 – 19 Decembrie, 12:00-16:00

Ca în fiecare an, înainte de sărbători, ne-am propus să coacem cele mai frumoase cadouri în cuptorul ceramic.

La început de decembrie, ne adunăm să modelăm și să pictăm împreună porțelan de dat în dar. De data aceasta, am ales ca temă de creație un set de recipiente pentru licorile prețioase de zi cu zi.

Pe parcursul celor două ședințe de curs, fiecare participant va exersa diverse tehnici de modelaj și de îmbinare a materialelor ceramice, pentru ca, în final, să creeze un set complet format din 4 ceșcuțe și 4 farfurioare din porțelan. După ce materialul crud va prinde formă, vom afla cum se fixează culorile pe obiectele delicate din ceramică şi de câte arderi în cuptorul ceramic este nevoie pentru a finisa creaţiile din porţelan.

Participanții vor primi obiectele create chiar înainte de Crăciun, la timp pentru a fi așezate sub bradul împodobit.

Înscrieri: 28 noiembrie – 10 decembrie
Locuri disponibile: 8 Read More »Lecția de Porțelan @ Colorhood

feeder insider w/ Ioana Sisea

feeder insider w/ Ioana Sisea

feeder insider w/ Ioana Sisea

Măști pictate, distorsionate sau imaculate, platoșe fragile și însângerate cu aur, inimi sparte și deformate – acestea au fost elementele-cheie cu care Ioana Sisea a pornit în explorarea sinelui ascuns în spatele fațadei sociale și a atras atenția lumii artistice în ultimii doi ani. Aprecierea față de viziunea sa nu s-a oprit la granițele României, ci lucrările sale și-au croit deja drumul în colecții particulare din Elveția, Londra și Paris. Cu aceeași gingășie și forță care îi caracterizează instalațiile, Ioana Sisea ne vorbește despre vulnerabilitate, dorința de experiențe și ce o influențează cu adevărat.

keywords: fragil, autoportret, experiment, atingere

Rănile sunt… utile.
Mă înveselesc… râzând de mine, încerc să nu iau totul în serios (încerc).
Mă simt vulnerabilă când… nu-mi pot controla emoțiile.
Îmi place textura… făinei.
Mi-ar plăcea să adorm ascultând… liniștea din mintea mea – sper că există.
Am fost un copil… foarte curios și cuminte.
Ultima minciună pe care am spus-o… mie sau altora?
Anotimpul meu preferat este… toamna.
Amintirea cea mai dragă din Londra… o anume dimineață însorită de sâmbătă când străzile erau închise pentru o defilare și eu mă plimbam în voie pe bulevardul lat de 6 benzi plin de frunze căzute.
3 galerii românești pe care le vizitez mereu cu drag… vizitez multe galerii cu drag dar în general mă duc după artist mai mult decât după spațiu. Programe interesante de galerie sunt, artiști foarte buni sunt, public mai mult ar trebui.

Introducing Ioana SiseaRead More »feeder insider w/ Ioana Sisea