Târgul Made in RO – Concentrat de design contemporan

Târgul Made in RO – Concentrat de design contemporan


Ediția #Restart reactivează antreprenoriatul creativ local + 10 creatori ucraineni sunt invitați să-și prezinte proiectele

Pe 18 și 19 iunie, are loc o nouă ediție a târgului Made in RO, eveniment creat de platforma editorială Designist.ro, care susține designerii români și industriile creative locale. După doi ani de pauză, comunitatea Made in RO își dă restart într-un nou context de antreprenoriat creativ și într-o nouă locație (Hotspot Workhub – Calea Griviției 82-98, clădirea The Mark, etaj 1), alături de invitați speciali: 10 creatori din Ucraina, care au nevoie de susținerea noastră.

Ediția #RESTART și 10 ani de Made in RO

Desfășurată sub deviza #RESTART, această ediție marchează și 10 ani de la primul târg Made in RO, eveniment care oferă vizibilitate, creează oportunități și îi pune în legătură pe antreprenorii din industriile creative cu publicul de care aceștia au nevoie. Ediția #RESTART (a 16-a) este despre continuitate, despre revenire, despre interacțiune și conexiuni, pentru că și industriile creative locale au fost greu încercate de șocul pandemiei. So let’s #buylocal!

Creatori din România, Republica Moldova și Ucraina

În urma apelului de proiecte, evenimentul-concentrat de design contemporan va aduce la un loc: design de obiect, accesorii home&deco, mobilier, design vestimentar și accesorii fashion, bijuterie, ceramică contemporană, jucării, corpuri de iluminat, design textil și decorațiuni. Mulți dintre creatorii cu care te vei întâlni pe 18-19 iunie expun în premieră la Made in RO și vin din București, Timișoara, Arad, Cluj-Napoca, Brașov, Sibiu, Oradea, Satu Mare + Chișinău. 

Ediția #RESTART cuprinde și poveștile a 10 creatori ucraineni care s-au relocat în urma războiului fie în București, fie în alte țări din Europa sau care vin chiar din Kiev, special pentru Made in RO

O nouă locație – Hotspot Workhub

Vizitatorii vor avea prilejul să descopere cu ocazia târgului Made in RO și un spațiu recent deschis în Cartierul Creativ al Bucureștiului, a cărui amenajare pune accent pe designul wow. Este vorba despre Hotspot Workhub, situat în clădireaThe Mark, etajul 1, pe Calea Griviței nr. 82-98 (la intersecția cu str. Buzești, la 10 min. de Piața Victoriei).

“Într-o lume în care echilibrul este work in progress, iar revenirea la normal a contrazis tot ce credeam că știm, ne recalibrăm și ne bucurăm mai mult de ce avem. Așadar, după o pauză impusă, reactivăm antreprenoriatul creativ într-o nouă ediție Made in RO. Deși nu au ținut prima pagină a știrilor, cum a fost cazul altor domenii, industriile creative au fost și ele greu încercate în timpul pandemiei. În absența evenimentelor, unii designeri au fost nevoiți să-și restrângă activitatea sau, dimpotrivă, să se reinventeze. Toți am simțit nevoia acestui #restart. Ne bucurăm că am reușit să adăugăm acestei ediții și 10 proiecte #MadeinUkraine. Designerii ucraineni au nevoie acum de tot sprijinul nostru.” – adeclarat Elis Popescu, fondatoarea Made in RO & Designist.ro.

Vor expune: Anais Beautiful Inside, ArcStudio, Atelier.Lignum, Atelier September Furniture, Belong to Art, Belt-Concept, Ceramica MARARA, Ceramiceanu, Chef Sosin, Concentric, Corina Marină Ceramics, Cresc Studio, Dagon, Delikates Accessories, Diana Marin, Dirt Drama, Fabricate, Făurarii, FOR Design, Gruni, GUGAGAGA Toys, I Wood Be, Irina Akkaya, Ițe Urbane, J KULT, Joined By Fire, Lava Atelier Botanic, Ler-Povești cusute, Maam with Love, Maison Ilia, MicaCera, Most Precious, Moțart, Ninina, ONE.shirt, Paul&JO, Snob, Suun, ȚUȚ, Utopic, Workshop on Mars și alții.

Designeri ucraineni: Apelsynova Torba, Côte & Jeunot, Hortensia, Kalita Jewellery, Logvin, Lolli Beads, Rise Jewelry, Samokish, Teplezh, Tetiana Chorna.

Când:
Sâmbătă, 18 iunie (între 11.00 – 20.00)
Duminică, 19 iunie (între 11.00 – 20.00)

Unde: Hotspot Workhub – Calea Griviței nr. 82-98, în clădirea The Mark, etajul 1 
Join event: https://www.facebook.com/events/5026828534051909

Bilet intrare: 10 lei (copiii sub 12 ani au acces gratuit)

Detalii și poveștile designerilor participanți pe www.designist.ro // Facebook event

Un eveniment marca Designist.ro.

Partener radio: Radio Guerrilla

Parteneri media online: Catchy, Cover Stories, Dreamingof.net, Feeder.ro, Igloo, Iqads, modernism.ro, Republica, SMARK, The Institute, Zeppelin, Zile și Nopți.

Despre Made in RO
Made in RO este mai mult decât un târg de design. Este evenimentul conceput și curatoriat de platforma editorială Designist.ro, care susține și promovează prin articole de conținut designerii români de produs și industriile creative din România. Proiectele prezentate sunt atent selecționate în urma unui apel de proiecte. Astfel, Made in RO by Designist.ro este un accelerator al antreprenoriatului creativ: îi aduce laolaltă pe cei mai talentați designeri români, creează oportunități de vizibilitate, atât online, cât și offline, și este, de zece ani, o rampă de lansare pentru multe branduri de design românesc.

Despre Designist.ro
Designist.ro, lansat în 2011, este primul proiect de publishing online din România care îți prezintă tot ce te inspiră în materie de design, mai ales românesc: branduri locale, arhitectură, tendințe, lifestyle, design interior. Misiunea Designist.ro este să educe gusturi, să încurajeze inițiative antreprenoriale locale și să promoveze industriile creative din România.

Leave a reply (we review all comments)