5 PENTRU ARTE | (2) Andrei Jecza: O călătorie suspendată între aici și acolo

  • by
5 PENTRU ARTE | (2) Andrei Jecza: O călătorie suspendată între aici și acolo

5 PENTRU ARTE | (2) Andrei Jecza:
O călătorie suspendată între aici și acolo

“Cred în seismograful sensibil al artiștilor. Într-o lume înghițită de neliniște și incertitudine, ne-am replantat rădăcinile gândurilor în soluții alternative ce să ne echilibreze zilele, ne-am căutat serenitatea în apropierea copacilor (…)”

O călătorie suspendată între aici și acolo este conceptul expozițional semnat de Andrei Jecza pentru platforma online 5 Pentru Arte și propune publicului un mix multidisciplinar de lucrări de artă textilă, ceramică, artă grafică și pictură, sub tema manifestărilor artistice în pandemie, dar și a reacțiilor umane regăsite tot mai des sub preocupări comune.

Lucrările fac parte din selecția oficială a expoziției DIPLOMA 2020 și reprezintă eforturile unei generații care și-a definit și susținut proiectele de absolvire în timpul lockdown-ului. Andrei Jecza preia ca focus această caracteristică, reconstituind aproape experiența artistului și gândurile care au dat naștere creației, pe parcurs ce conduce vizitatorul printre cinci lucrări selecționate din cele peste 90.

Andrei Jecza este membru în board-ul creativ DIPLOMA 2020, fondator al Galeriei Jecza și co-fondator Epretext și The Source Workshop.

Cel de-al doilea material din seria 5 Pentru Arte cuprinde lucrările: (1) I N T E R A C Ț I U N I, (2) Heads of My Heads, (3) You Know, You Don’t Know and You Don’t Remember, (4) Internet, Expore și (5) Menhir, semnate, în ordine, de artiștii:
(1) Erika Popliceanu: Absolventă a Masterului de Arte Textile Ambientale din cadrul Universității Naționale de Arte București, are participări în expoziții de grup atât în țară, cât și în străinătate. Artist vizual, fin observator al relațiilor interumane pe care le transpune în creațiile sale.
(2) Ema Cristescu: Absolventă a Facultății de Arte și Design a Universității de Vest, Timișoara. Având o predilecție pentru experiențe poetice și filozofice, artista alege o exprimare a lumii interioare prin materialul ceramic, într-o manieră nefinisată și fragilă.
(3) Tania Șimonca: Absolventă a Universității de Artă și Design din Cluj-Napoca, secția pictură. În anul 2018 a studiat pictura la ESA Saint-Luc Liege, Belgia, în cadrul programului Erasmus. În anul 2019 a avut o expoziție personală în Belgia, galeria De Warande, Cultuurhuis de Warande.
(4) Andrada Tudorache: A absolvit licența și masterul în arte grafice la Universitatea Națională de Arte București. Pe parcursul studiilor, a petrecut doi ani în Germania unde și-a găsit pasiunea pentru animație. În proiectele sale îi place să combine tehnici tradiționale cu cele digitale.
(5) Andrei Dinică-Nicolescu: Absolvent al secției de pictură a Facultății de Arte și Design, din cadrul Universității de Vest din Timișoara. Lucrările sale reflectă interesul pentru noi descoperiri care propun o relație de simbioză dintre natură și tehnologie.

5 Pentru Arte face cunoștință comunităților creative și conexe cu > 20 de artiști, designeri și arhitecți din promoția facultăților creativ-vocaționale din România care și-au lucrat și susținut proiectele de diplomă în timpul lockdown-ului.
După prezența în cadrul expoziției DIPLOMA 2020 ce a avut loc la Combinatul Fondului Plastic, o serie de lucrări sunt (re)adaptate într-un setting digital, multidisciplinar, și sunt prezentate prin selecțiile personale a 5 profesioniști din industriile creative locale.

Fiecare nou material publicat pe https://www.5pentruarte.diplomafestival.ro va fi disponibil în fiecare zi de marți și joi până la finalul lunii ianuarie.
5 PENTRU ARTE este un proiect cultural realizat cu sprijinul Ministerului Culturii și dezvoltat de The Institute.

Leave a reply (we review all comments)