8 designeri de bijuterie contemporană la Romanian Jewelry Week Timișoara

Romanian Jewelry Week prezintă o ediție specială în perioada 30 iunie – 2 iulie 2023 în colaborare cu ISHO Timișoara și cu sprijinul Banca Transilvania, printr-o expoziție internațională cu aproximativ 50 designeri și colective invitate din România și din întreaga lume. Publicul din Timișoara va avea ocazia să participe la un program extins de expoziții, tururi ghidate, conferințe, proiecții  și workshop-uri dedicate domeniului bijuteriei ca formă de artă distinctă.
Madeleine Jewelry

Inspirată profund de natură și de elementele organice din jurul nostru, Mădălinei îi place să creeze bijuterii organice, perfect imperfecte, cu texturi și forme care evocă un profund simț al umanității. În captarea inspirației și transformarea ei în bijuterii, procesul de crafting implică turnarea pietrelor, în loc să le aseze pentru forme mai organice și naturale. „Îmi place să spun o poveste cu fiecare produs, făcând piese care încep o conversație.”

Aysa Posthuma colecția „Messed up”

Căutarea colecției Origami „Messed up” poate fi rezumată la imitarea hârtiei în argint. Acesta își propune să păstreze proprietățile vizuale ale hârtiei, depășind în același timp limitările sale în ceea ce privește portabilitatea și durabilitatea prin schimbarea materialului. Aspectul limitării este evidențiat și în alt mod. Pe de o parte, este o expresie a nestăpânirii unei tehnici, aceea a artei plierii origami. În același timp, este o abilitate să manipulezi argintul în așa fel încât să poată fi modelat manual ca și cum ar fi hârtie. Imitarea, limitarea și dezvoltarea unei abilități rezumate într-una singură.

Thomas Halford Ayers – Colecție cu originile în Toscana

Britanicul-italian Thomas Halford Ayers s-a născut și a crescut în Toscana, printre peisajele uluitoare și plajele frumoase de pe coasta de vest a Italiei. Bijuteriile lucrate manual sunt realizate din materiale reciclate (sticle de apă, șampon, balsam) și argint. Forme geometrice și colorate care amintesc de sticlă.

Horia Câlțea Colecția-Tribut lui Ștefan Câlția

Colecția este formată din interpretări ale picturilor lui Ștefan Calția și este un omagiu. Brandul de bijuterii Horia Câlțea este propriul proiect personal prin care își aduce la viață propria viziune asupra bijuteriilor, fiind în permanență surprins de noile inovații ale acesteia.

Daniela Catoi – Colecția Nature’s Hidden

„De-a lungul vieții, m-am luptat cu un conflict interior între frumusețea evidentă a naturii și frumusețea ascunsă pe care am descoperit-o mai ales în copilărie. Colecția Nature’s Hidden Beauties este o expresie artistică care s-a născut din experiența mea personală a fobiei insectelor. Fiind foarte conștientă că timpul petrecut în natură m-a marcat, m-am dedicat studierii detaliilor complicate ale formelor care îmi tulburau cândva percepția despre frumos. Această călătorie m-a condus la descoperirea complexității fascinante a insectelor și, în cele din urmă, a servit ca un pas necesar în procesul meu personal de vindecare. Toate piesele sunt realizate în întregime manual din porțelan și finisate cu pigmenți, străluciri și aur coloidal. Fiecare piesa este accesorizata si cu elemente metalice.”

Gena Tudor Colecția Lux Noctis

Lumina nopții • Peștera • Ceremonii • Sacru • Lumea interlopă • Lumea spiritelor • Experiența • Halucinații • Întuneric • Vălul dintre lumi • Lumina care vine din întuneric • Când cerul este întunecat, se vede lumina stelelor • Înțelepciunea • Îndrumare • Personificare • Bolta cerurilor • Distrugere • Moarte și renaștere • Creație nouă

Sense of beauty – Colecția Heritage

Simbolizând continuitatea, elementul cheie al colecției Heritage, o piesă reciclată, este reprodusă în mod repetat în diferite forme, punând în valoare corpul cu un sentiment de frumusețe. Colecția este semnată The Sense of Beauty și este realizată manual în Grecia în platină și argint placat cu aur.

Eric Ardeleanu  – colecția Şaisprezece – O nouă oportunitate

„Pe suprafața fiecărei piese puteți găsi un mic 15, sau acum, un 16, fiecare dezvăluind povestea articolului doar cu un număr mic. Ele semnifică vârsta la care le-am realizat, subliniind raritatea fiecărei piese.”

Publicul din Timișoara va avea ocazia să participe la un program extins de expoziții, tururi ghidate, conferințe, proiecții  și workshop-uri dedicate domeniului bijuteriei ca formă de artă distinctă. Romanian Jewelry Week Timișoara este un proiect de amploare destinat programului Timișoara – Capitală Europeană a Culturii 2023, cu potențial de eveniment recurent în viitor.

Programul complet pe www.romanianjewelryweek.com
Biletele se găsesc în format electronic pe www.iabilet.ro.

Leave a reply (we review all comments)