AFCN – Revenire cu privire la modificarea grilei de evaluare și extinderea orei limită

AFCN logo

AFCN – REVENIRE CU PRIVIRE LA MODIFICAREA GRILEI DE EVALUARE ȘI EXTINDEREA OREI LIMITĂ PÂNĂ LA 24:00, 30.03.2020

În această perioadă complicată, Consiliul AFCN şi echipa executivă a AFCN depun toate eforturile pentru a preîntâmpina dificultăţile care pot apărea în desfăşurarea în bune condiţii a procesului de finanţare şi pentru a găsi soluţii adaptate la noua realitate. Am primit multe sesizări şi întâmpinări care vizau modificări ale procesului de finanţare şi adaptarea acestuia la condiţiile speciale de astăzi. Am încercat să răspundem pozitiv acestor solicitări, ţinând cont în egală măsură de nevoile operatorilor culturali, de buna funcţionare a mecanismelor de finanţare şi a administrării cererilor de finanțare de către AFCN şi, nu în ultimul rând, de posibilitățile şi capacitatea operatorilor culturali de a derula proiecte în aceste condiţii excepţionale.

Am primit unele puncte de vedere în care ni s-a semnalat că, deși suntem în stare de urgență, modificarea grilei anunțată recent poate pune probleme procedurale. Astfel, pentru că nu dorim să punem în pericol sesiunea de finanțare, vă anunțăm că modificarea grilei nu se va putea aplica la sesiunea în curs. Prin urmare, vă rugăm să aveți în vedere, la încheierea depunerii proiectului, grila inițială publicată odată cu anunțul deschiderii sesiunii, grilă care prevede punctarea distinctă a contribuției atrase peste nivelul minim obligatoriu, de 10%.

În altă ordine de idei, pentru a compensa perioadele de întrerupere a funcţionării serverului din cauza sesiunilor de salvare periodică a aplicaţiilor, se prelungeşte perioada de înscriere până la ora 24:00, 30.03.2020.

Dorim să ne asigurăm că această sesiune de finanţare va continua în condiţii optime şi că banii alocaţi acestei sesiuni sunt securizaţi, urmând să-şi atingă destinaţia lor firească, cea a sectorului cultural. Sperăm cu toţii să trecem cu bine peste această perioadă dificilă şi să reintrăm cât mai curând în normalitatea şi predictibilitatea pe care o dorim.

Consiliul AFCN

29 Martie

 

Accesați arhiva buletinelor informative AFCN sau abonați-vă acum pentru a primi pe email cele mai noi știri.

1 thought on “AFCN – Revenire cu privire la modificarea grilei de evaluare și extinderea orei limită”

  1. Pingback: [UPDATE] Precizări privind Sesiunea de Finanțare II/2020

Leave a reply (we review all comments)