formular.sts.ro este singura platformă electronică avizată pentru completarea declarațiilor pe proprie răspundere/adeverințe de angajator

formular.sts.ro este singura platformă electronică avizată pentru completarea declarațiilor pe proprie răspundere/adeverințe de angajator

formular.sts.ro este singura platformă electronică avizată pentru completarea declarațiilor pe proprie răspundere/adeverințe de angajator

Informare de presă 28 martie 2020, ora 2:20pm

UPDATE 15.05.2020: Descarcă noul model de declarație pe proprie răspundere pe care o poți utiliza în perioada stării de alertă

Vă informăm că este activă platforma electronică formular.sts.ro pentru completarea online a declarațiilor pe proprie răspundere și a adeverințelor de angajator.

Platforma operaționalizată pe site-ul Serviciului de Telecomunicații Speciale le permite cetățenilor să completeze de pe telefon sau calculator câmpurile predefinite și, ulterior, să salveze documentele în format PDF. Menționăm că documentele necesită semnătura olografă pentru autentificarea acestora.

Este foarte important de menționat că datele personale nu sunt prelucrate de către STS, acestea rămân în telefonul/calculatorul utilizatorului.

Pe timpul verificărilor făcute de autorități, persoanele pot prezenta declarația pe proprie răspundere/adeverința de angajator direct de pe telefon (cu semnătură olografă aplicată) împreună cu actul de identitate, pe care personalul abilitat cu verificarea acestora le va putea fotografia.

Precizăm faptul că formular.sts.ro este singura platformă electronică avizată pentru completarea declarațiilor pe proprie răspundere/adeverințe de angajator. Orice alte astfel de platforme online NU beneficiază de acordul autorităților guvernamentale și nu se realizează în colaborare cu acestea. În acest sens, avertizăm asupra riscului folosirii, în mod nejustificat, a unor astfel de instrumente electronice pentru prelucrarea și folosirea fără drept a datelor personale.

În baza colaborării cu Guvernul României, platforma formular.sts.ro a fost dezvoltată de compania IT Binovate Labs, cu suportul juridic din partea RTPR și cu sprijinul Serviciului de Telecomunicații Speciale.

Precizare
Descarcă de pe platforma stirioficiale.ro ⤵️ Model – Declarație pe proprie răspundere (.pdf) pentru persoane fizice și ⤵️ Model – Adeverință angajator  (.pdf).
În cazul platformei formular.sts.ro completarea datelor se realizează anterior generării și descărcării documentului în format PDF.

Grupul de Comunicare Strategică

Citește despre platforma stirioficiale.ro: Lansarea Platformei online COVID-19 Știri Oficiale și Ce Mă Fac

UPDATE: Citește întrebări și răspunsuri (inclusiv mai multe informații despre declarația pe proprie răspundere și adeverință angajator) adresate de Grupul de Informare Strategică, publicate pe platforma stirioficiale.ro

UPDATE 11 Aprilie 2020: Descarcă noile formulare pentru șomajul tehnic pentru PFA, drepturi de autor și profesii liberale și află cum le depui

13 thoughts on “formular.sts.ro este singura platformă electronică avizată pentru completarea declarațiilor pe proprie răspundere/adeverințe de angajator”

  1. Pingback: stirioficiale.ro: Update Q&A • feeder.ro

  2. Pingback: Model de declarație pe proprie răspundere pe care o poți utiliza în perioada stării de alertă

  3. Pingback: Află cum faci un ordin de plată electronic (OPME) pentru transfer online din trezorerie

  4. Pingback: Sfaturi despre utilizarea măștilor în contextul COVID-19 publicate de World Health Organization (WHO)

  5. Pingback: stirioficiale.ro: Grupul de Comunicare Strategică a răspuns documentat întrebărilor adresate de jurnaliști și cetățeni | Q&A Coronavirus •

  6. Pingback: Știri Oficiale - Informare de presă - circulația persoanelor peste 65 de ani în afara locuinței

  7. Pingback: Descarcă declarația pentru persoane fizice și adeverința pentru angajatori

    1. Salutări, Marius,
      Poți completa online declarația sau adeverința, urmând link-ul către formularul sts din articol, sau poți descărca modelele acestor documente de pe platforma https://stirioficiale.ro
      Mai mult, dacă nu ai imprimantă, poți scrie de mână declarația pe proprie răspundere, cu preluarea tutoror informațiilor din modelul oficial.
      Vezi mai multe informații aici:
      https://www.feeder.ro/2020/03/26/modele-declaratie-adeverinta-stiri-oficiale/

      1. Buna ziua Cristina,

        Data din declaratie trebuie sa fie data semnarii initiale a actului sau data curenta a unei deplasarii ?

        Multumesc,
        Ginel Stanciu

        1. Salutări, Ginel,
          Noi am înțeles că data declarației trebuie să fie data deplasării și așa le-am completat când am avut neapăratâ nevoie să ieșim..
          Le poți completa cu datele tale (prima parte a declarației) și le printezi. Restul îl poți completa cu pixul când ai nevoie să ieși, adică bifarea motivului, data și semnătura.

          Cu drag,
          Cristina.

Leave a reply (we review all comments)