Știri Oficiale – Informare de presă – circulația persoanelor peste 65 de ani în afara locuinței

  • by
Știri Oficiale - Informare de presă - circulația persoanelor peste 65 de ani în afara locuinței

Știri oficiale: BULETIN DE PRESĂ 30 Martie 2020, ora 13.00

UPDATE 15.05.2020: Descarcă noul model de declarație pe proprie răspundere pe care o poți utiliza în perioada stării de alertă

Începând de ieri, 29 martie, odată cu intrarea în vigoare a Ordonanței Militare nr. 4, circulația persoanelor care au împlinit vârsta de 65 de ani, în exteriorul locuinței/gospodăriei, este permisă și în afara intervalului orar 11.00-13.00, dacă aceasta se face pentru rezolvarea problemelor de natură medicală, precum tratamentele oncologice planificate, dializă etc.

Pentru verificarea motivului deplasării, persoanele cu vârsta peste 65 de ani prezintă o declarație pe propria răspundere completată în prealabil.

Totodată, circulația persoanelor peste 65 de ani în afara locuinței/gospodăriei, este permisă și în intervalul orar 20.00 – 21.00, pentru a asigura nevoile animalelor de companie/domestice doar în proximitatea locuinței/gospodăriei, fără a fi necesară completarea unei declarații.

Citește întregul comunicat al Grupului de Comunicare Strategică de presă pe platforma stirioficiale.ro

 

Despre stirioficiale.ro:

Platforma online COVID-19 Știri Oficiale centralizează doar informații din surse sigure, precum comunicatele oficiale ale Grupului de Comunicare Strategică constituit de Guvernul României, hotărârile Comitetului Național pentru Situații Speciale de Urgență și înregistrările conferințelor de presă susținute de oficialii cu responsabilități în domeniul managementului situațiilor de urgență.

Proiectul COVID-19 Știri Oficiale este realizat în baza unui protocol de colaborare semnat între Secretariatul General al Guvernului și organizația neguvernamentală Code for Romania.

Totodată, pentru a susține recomandările date de Ministerul Sănătății, privind conduita socială responsabilă în prevenirea răspândirii COVID-19 și în conformitate cu indicațiile Comitetului Național pentru Situații Speciale de Urgență, Autoritatea pentru Digitalizarea României și echipa Code for Romania mai au în lucru următoarele platforme: Date la Zi – date anonimizate cu privire la cazuri, Stăm Acasă – centralizarea și monitorizarea persoanelor aflate în autoizolare, Diaspora Hub – centralizare și monitorizare/ comunicare suport, Ce Mă Fac – chestionare care pot să ajute populația să înțeleagă situația și RO Help – colectarea coerentă și în siguranță a ajutoarelor.

 

UPDATE: Citește întrebări și răspunsuri (inclusiv mai multe informații despre declarația pe proprie răspundere și adeverință angajator) adresate de Grupul de Informare Strategică, publicate pe platforma stirioficiale.ro

UPDATE 11 Aprilie 2020: Descarcă noile formulare pentru șomajul tehnic pentru PFA, drepturi de autor și profesii liberale și află cum le depui

Leave a reply (we review all comments)