[UPDATED] Participatory article

Dan Perjovschi the society is cancelled

Salutări dragi prieteni, organizatori, promoteri și venue owners,

Având în vedere situația în care ne aflăm, intenționăm să publicăm un articol care să colecteze și să prezinte o serie de perspectivele asupra momentului și perioadei următoare.

Dacă vrei să contribui la acest articol, te invităm să completezi cele 4 câmpuri de mai jos și să ne trimiți răspunsurile la feeder@feeder.ro, folosind formularul din dreapta-jos, sau sub forma unui comentariu la acest articol, până Luni orele 16:00:

Nume: …
Organizație / firmă / agenție / brand / galerie / casă de discuri: …
Ce impact are acestă situația asupra proiectelor voastre? …
Ce măsuri ați luat? …

 

 

Greetings dear friends, organisers, promoters, venue owners, curators and artists,

Considering the situation we are in, we intend to publish an article that will collect and present a series of perspectives on the next time and period. If you would like to contribute to this article, we invite you to fill in the four fields below and send the answers to us at feeder@feeder.ro, using the right-hand form on this page or as a comment to this article, until Monday at 4 pm, Bucharest time GMT+2:

1. Name: …
2. Organization / firm / agency / brand / gallery / label: …
3. What impact does this situation have on your projects? …
4. What measures have you taken? …

 

2020 Dan Perjovschi Show must go

Tripmastaz // Call_lab

Well, the current situation is the same as for everybody: important and interesting gigs are cancelled.

But making music remains the same day to day routine. 😉

Atouck // Soundsphere

În primul rând, faptul că s-au anulat toate evenimentele are consecințe destul de negative asupra activității netlabel-ului care desfășoară lunar seria Ambientwaves, dar este o măsură pe care eu o consider foarte bună având în vedere circumstanțele. Pentru că vrem să asigurăm în continuare un program complet dedicat muzicii ambient, experimental și downtempo ne vom muta ușor-ușor în mediul online, pentru care pregătim o serie de podcast-uri. De asemenea, orice donație este bine-venită!

În al doilea rând este important să luăm toată situația în serios, să ne protejăm pe noi și pe cei din jurul nostru și dacă tot stăm în casă, să fim creativi și să ne adaptăm!

Mihaela Ion // Revista Atelierul

Impactul este major, în special cu privire la toate evenimentele pe care le organizam în lunile următoare. Noi, echipa Revistei Atelierul, lucrăm deja de acasă, de prin tot feluri de locuri din Europa. Majoritatea colegilor mei trăiesc în zone grav afectate de această pandemie: Italia & Germania. Și acest aspect a dus la stoparea parteneriatelor pe care le aveam cu designer și instituții din aceste țări, şi nu numai. Toate parteneriatele media sunt acum în stand-by, toate evenimentele internaţionale la care trebuia să participăm sunt anulate.

Ne-am adaptat şi am transformat proiectele live în alte proiecte cu desfăşurare exclusiv online, astfel am creat un “oracol contemporan” pe care îl transmitem creativilor din România şi din străinătate, şi vrem să aflăm cum se adaptează ei, la noul cotidian.
De asemenea, party-ul mare de 10 ani de Revista Atelierul se va transpune în video-uri scurte de 10 secunde, în care cei care ne urmăresc să ne transmită idei, gânduri bune, şi de ce nu critici constructive. Este foarte important ca acum, Revista Atelierul să promoveze o nouă stare de creativitate, creativitatea de acasă, şi să aducă în online ştiri şi informaţii care să nu fie doar coronavirus related. Trebuie să ne adaptăm la această realitate, noi lucrăm de 10 ani preponderent online, şi acum ne propunem să folosim din plin acest mediu și oportunitățile pe care ni le oferă internetul.
Ar fi uşor să alegem să renunţăm la activitatea noastră, este foarte uşor să cădem pradă emoţiilor din această perioadă, dar cred ca trebuie mai mult ca oricând să fim profesionişti, să răspundem la mailuri, să realizăm proiecte fie ele şi online, să continuăm să cream content. Aşa rămânem şi noi sănătoși, şi ne bucurăm dacă reușim să inspirăm un pic din curajul nostru creativ.

 

Alina Usurelu // Artist independent

Primul impact a fost unul financiar. Imi afecteaza programul proiectelor finantate de AFCN, nu am nicio alta sursa de venit in aceasta perioada, drept urmare traiesc cu ajutorul familiei si prietenilor. Au fost anulate toate evenimentele, este foarte greu sa organizezi sau sa preconizezi ceva… practic nu stim cand o sa ne revenim din asta si nici cum sa gestionam lucrurile pe care le aveam programate. Apoi, evident ca ma gandesc la toate intrebarile existentiale …. oare ce se intampla cu dragostea? ce tip de comportament va lasa ca urma in noi aceasta pandemie? cum se va manifesta sociatatea dupa si cat de afectata va fi societatea de asta?

Primul lucru, am grija de mine, profit de acest timp sa imi fac research pentru proiectele artistice si sa imi dezvolt practica. Pregatesc variante posibile de actiune dupa finalizarea acestei pandemii si sunt alaturi de oamenii pe care ii iubesc. Imi pun foarte multe intrebari. Ma gandesc la varianta unui job stabil.

 

COSMJN // SUNRISE

Avand in vedere ca toate gig-urile pe luna martie sunt anulate, probabil si pe luna aprilie, e un impact nu tocmai pozitiv. Sper sa se indrepte lucrurile curand si sa revenim cu totii la randuiala noastra zilnica.

Ca toata lumea, evit sa ies afara daca nu este necesar. In rest, focus pe productie si digging 🙂

 

Dragut Adrian aka Dragutesku // DRG Series

Dupa cum ne asteptam cu totii, impactul este cam la fel pentru toata lumea, este clar ca toti suntem afectati in mod direct sau indirect. Un impact pozitiv este ca stai blocat in studio si tot ce e de facut este sa produci muzica, cel negativ asupra productiei, oare mai cumpara cineva creatia ta?
Toate event-urile la nivel global sunt cam amanate si cum muzica noastra se promoveaza la club si nu este ascultata acasa in dormitor pe o boxa bluetooth (cum asculta majoritatea) este putin trist, dar mergem inainte oricum ar fi.

A venit cam neasteptat deci mari masuri nu am luat, chiar ma gandeam zilele astea ce altceva as putea sa fac, in afara de muzica nu ma vad in alta parte. Worst case scenario e sa fiu angajat la un supermarket sau o farmacie ca o sa fie batalie pe ele 🙂 (sper sa nu se ajunga acolo).

 

Adrian Dobrescu // Urban Things

Ce impact are acestă situația asupra proiectelor voastre? Pregateam o expozitie de arta contemporana cu o minunata artista descoperita in Bologna acum cativa ani, momentan o punem pe hold si poate reusim sa o realizam cu ocazia aniversarii de 10 ani de Urban Things. Alfel, ne intristeaza sa vedem cu toate eventuri culturale sunt amanate, anulate, cum concertele sunt in aceeasi situatie, si parca ne blocam
cu totul.

Ce măsuri ați luat? Ne bucuram ca exista vizitele online la muzee, de la Pinacoteca di Brera la Uffizi si Luvru. Citim cat putem de mult, din cartile deja alineate pentru urmatoarea perioada. Ne luam muzica in live de pe feed-urile on-line, ne bucuram de teartu ce se continua in online si traim cu speranta ca, in curand, o sa scapam de problema asta si ne vom intoarce in spatiile ce pana acum ne ofereau bucurie.
Stay safe si continuati sa consumati cultural!

 

Cristina RADU // M60

Un impact foarte mare asupra vânzărilor și proiectelor noastre culturale și sociale.

Trimit o imagine care spune totul.

M60

 

Bogdan Munteanu // Munteanu & J’ai Bistrot Bucureşti

Evenimentele programate în această perioadă au fost anulate sau amânate cu perspectiva de reprogramare acolo unde cazul o va permite. Și aici vorbesc despre concerte sau petreceri (unele programate cu multe luni avans). Impact pentru toate părțile implicate: organizatorii de eveniment, găzduitorii, artiștii, trupele invitate. J’ai Bistrot a fost închis și continuă doar activitatea de comenzi telefonice & livrări de mâncare.

Până la noi vești din partea autorităților și până la liniștirea apelor, activitățile se suspendă. Eu stau în casă și îmi văd de activitățile rămase în mediul online.

 

Primarie // Tzinah Records

Aceasta situatie are un impact negativ in activitatea mea de DJ si anume ca toate evenimentele care erau stabilite pentru perioada urmatoare s-au anulat sau amanat. Aceasta situatie isi atinge scopul de a crea o criza economica iar primii care sunt afectati sunt artistii si oamenii care traiesc din evenimente publice, din moment ce ni s-a luat dreptul la viata publica. Ce ar mai fi de spus este ca lumea din underground niciodata nu a fost nimcita asa usor, si pot sa spun ca weekendul trecut am fost norocos si am participat la 2 evenimente, unul la Satu Mare si unul in Cluj. Desigur in limita a 100 de persoane respectiv 50 pentru cel de sambata. Ce pot sa zic este ca lumea se mobilizeaza pentru a organiza evenimente private, departe de ochii societatii normale.

Masurile mele sunt sa ma mentin intr-o stare de sanatate deasupra nivelului normal, imi cresc zi de zi energia interna, iar de curand am tinut un post/program de detoxifiere, inceput chiar inainte ca aceasta criza sa devina o problema nationala. A fost doar o intuiție. In continuare folosesc multa lamaie si mentin corpul super activ. Atentie celor care se izoleaza, corpul este sanatos atunci cand este in miscare.
Multumesc, sper sa ne revedem in atmosfera de club cat mai curand! Peace!

 

Parlog Ioana // Misbits

Avand in vedere ca astazi am inchis magazinul… un impact destul de nasol, sper sa se dezmorteasca comenzile online. Voi incerca sa mentin vizibilitatea pe facebook cu stream-uri, dar sa vedem pe cine invitam, pentru ca ideea e de izolare, nu? :))) Asa am fost si eu sambata la un stream dar inca nu era asa panica. In orice caz, va trebui sa ma dezvolt putin pe partea de online, campanii mai dese, oferte, stream-uri, articole, eventual chiar sa pun discurile second hand pe site sau pe discogs, ceea ce nu aveam pana acum, dar sa vedem.

Am inchis pentru o perioada magazinul.

 

Mirela Bucovicean // fondator www.molecule-f.com, Molecule F Concept Store, Molecule PR si Busines institute for Creative Industries

Gestionez 4 business-uri cu profil diferit: retail on ine, retail offline sub brandul Molecule F, agentie de PR si platforma educationala Business Institute for Creative Industries. Nici una dintre cele 4 business-uri nu implica apetit de achizitie in aceste momente. Cursurile si Molecule F Concept Store implica proximitate fizica, asa ca am decis sa amanam cursurile si sa inchidem temporar Concept Store-ul.
Molecule F online inca rspira, dar cine sa fie interesat acum, cand prioritatile sunt de nivel vital, la baza piramidei nevoilor, deci cine sa vrea sa-si imbogateasca garderoba.
In ceea ce priveste agentia de PR, toate evenimentele sunt sistate sau amanate pana in septembrie.
Provocarea este sa gasim abordarea corecta si diferita astfel incat sa fim apropae de partenerii si clientii nostri.
Solutiile si masurile pe care le-am luat spentru a ajuta business-ul sa depaseasca aceasta perioada: cut cost, comunicare constanta cu clientii, realizarea de planuri si directii de new business. In aceasta perioada lucram toate ideile pe care le avem si pentru care nu am avut timp, pana acum, pentru decantarea si planificarea lor.

In privinta sustinerii activitatilor punctuale, pentru Molcule F Concept Store suntem deschisi by appointment, la Molecule-F.com avem o singura persoane care livreaza avand toate masurile de precautie luate. De asemenea, produsele pe care le expediem le supunem unei proceduri de igeinizare anibateriala care nu afecteaza tesatura. Comunicam constant ca suntem la dispozitia clientilor nostri. Viata merge inainte, chiar daca in alte conditii.
In ceea ce priveste platforma educationala Business Institute for Creative Industries, in aceasta perioada am deschis un call zilnic, cu durata de 1 ora, de la 15 la 16, gratuit, pentru toti micii antreprenori care doresc sa beneficieze de experienta mea de 30 de ani in mai multe domenii. Este momentul sa intelegem ca solidaritatea ne va salva economia si umanitatea.

 

Anca Pandrea // Lente

În acest moment, toate proiectele (investiții, pregătiri de primăvară) sunt suspendate. În urma apelului autorităților de a sta în casă și a mobilizării de pe rețelele sociale în acest sens, activitatea s-a redus cu peste 90%. Cele două locații sunt în continuare deschise, cu extra grijă față de toate măsurile de siguranță care se impun (acum și în general), însă luăm în considerare toate scenariile (dacă putem cu adevărat să livrăm în condiții de siguranță, chiar noi sau prin terți; dacă nu ar fi o idee bună să închidem înainte să decidă autoritățile ceva în acest sens, pentru a permite angajaților să se protejeze pe ei și familiile lor; în ce măsură ne putem achita de obligația civică de a susține comunitatea și pe cei din jurul nostru).

Pe termen scurt, ne străduim să avem grijă de angajații noștri și să păstrăm o relație constructivă cu furnizorii și proprietarii spațiilor. Pe termen mediu, din păcate, adevăratele măsuri sunt în afara posibilității noastre de decizie și acțiune (salariile viitoare, impozitele, chiriile, dacă există o stare de urgență sau un caz de forță majoră pentru afacerile din horeca, în ce fel vom fi susținuți în această perioadă de carantină și reducere drastică a activității comerciale, dar, mai ales, cum vom fi susținuți pentru a reconstrui, când va fi cazul). Așteptăm o direcție din partea autorităților, care să dea dovadă de existența unui plan concret și realist, sustenabil.

 

Mara și Alexu // Viscri 32 White House & Blue Barn

Avand in vedere ca proiectul nostru este unul in domeniul turismului, inca de la primele semne ale agravarii situatiei am fost foarte grav afectati si am fost nevoiti sa inchidem atat restaurantul cat si casa de oaspeti.

Desi saptamana trecuta am facut tot posibilul si ne-am luat toate masurile de precautie necesare si dupa ce am dezinfectat am pus recipiente cu dezinfectant la intrare, pe mese, la bai, in bucatarie, ne-am dat seama ca in mod real nu avem cum sa ne protajam oaspetii si angajatii decat daca inchidem atat restaurantul cat si casa de oaspeti si am procedat in cinsecinta.
Fiindca ne aflam intr-un sat, destul de departe de turistii care ne calcau pragul, nu putem sa ne reorientam catre a face livrari, dar, facem tot posibilul ca proiectele conexe, cum ar fi Festivalul Gastronomic – Bucate de prin Sate sa il regandim intr-o varianta online pentru a nu renunta total la el.
Din punct de vedere financiar, bineinteles ca fiind un business mic si la inceput efectul acestei situatii este ingrijorator si marturisim ca, desi facem tot posibilul sa gasim solutii pentru a sustine cheltuielile si pentru a nu ne lasa angajatii fara venit, nu am gasit deocamdata solutia salvatoare.

 

Mihai Popoviciu // Cyclic Records

Imi afecteaza gigurile pe urmatoarele 2/3 luni dar in continuare pot produce muzica 🙂

Terapie prin muzica!

 

Saboar // d.tales

Negativa, s-a ingenuncheat industria rau de tot. Consider ca se face mai mult tam-tam decat trebuie. Evenimente anulate, urmeaza sa fie reprogramate.

Mai mult mult sport, mai multa odihna.

 

Paula Dunker // #FLUID

Trăind din expunere fizică : live act-uri (muzicale sau nu), entertainment și evenimente cu public, situația actuală m-a adus în poziția de a rămâne fără absolut nicio sursă de venit pe o perioadă nedefinită de timp.

Am mizat întotdeauna pe motto-ul ”Nothing is so healing as the human touch” (Bobby Fisher), așa că momentan încerc să-mi regândesc întreaga existență. Mă bucur nespus că există internetul și că studioul meu de creație e acasă, așa că după sesiuni lungi de dans, meditație, poezie și self-healing, compun acum o nouă modalitate de a fi: un nou corp, un nou mijloc de a-l expune. Stay tuned!

 

The Orion // Artist

Cel mai probabil și firesc este că îmi voi amâna următoarele participări în cadrul festivalurilor de street art și nu numai. Sigur, observ și o scădere a comenzilor de printuri de pe webshop din cauza virusului, dar sincer acum, asta nu este o dilemă. Cel mai important este să respectăm câteva reguli simple de igienă și să fim responsabili în acțiunile noastre.

Stau cât de mult pot în casă, sau în atelier, mai bine spus. Luna trecută am reușit să-mi mut atelierul după alte câteva luni bune de căutat un spațiu pentru el. Iar acum, într-un fel, în situația aceasta în care ne aflăm am mai mult timp să-mi organizez și să-mi pun la punct tot atelierul. Pe scurt, mă izolez în propriul atelier.

 

Alexandru Manole // BURGER VAN

Diminuarea vanzarilor de pe sala si in final inchiderea locatiilor pentru public – am pastrat doar comenzi de takeaway si livrare prin UberEats

Am sporit masurile de igiena, am dotat fiecare sectie cu gel dezinfetant si indicatii, am facut un orar de dezinfectie, am redus un pic turele pentru a elibera spatiul de munca, am desemnat pe fiecare locatie un responabil de igiena care are rolul de a curata toate suprafetele si a se asigura ca angajatii si livratorii respecta igiena, de pe data de 18 martie restrictionam accesul publicului in toate locatiile. Pentru clienti am creat niste meniuri noi de 1 zi sau trei zile, ca sa aiba mancare suficienta si sa nu mai treabuiasca sa se deplaseze, iar pentru cei care comanda telefonic cu pick-up oferim un discount de 10%. In continuare avem oferte pe UberEats pentru a veni in intampinarea clientilor.

 

Noni Surugiu-Cândea // POINT

Ne afecteaza major! Speram sa fim sanatosi, sa ne putem relua activitatea cat de curand va fi safe si posibil. Am inceput sa schitam deja un plan de actiuni pentru perioada cat avem spatiul inchis, astfel incat sa putem reduce pierderile. Vom reveni cu detalii.

Am anulat toate evenimentele culturale si corporate, am închis teatrul, barul si restaurantul, cel putin pana la inceputul lunii aprilie.

 

Andra și Alexandru Samoilă // 20 Grams Coffee Roasters (prăjitorie și cafenea de specialitate)

Well… Noi am deschis relativ recent, la mijlocul lui noiembrie 2019, timizi, datori și într-un cartier semicentral. Ni s-a spus că suntem nebuni, inconștienți, curajoși, deci am început cam sceptici și cam speriați. Dar lucrurile au mers bine și am fost surprinși foarte plăcut. Cartierul ăsta avea nevoie de specialty coffee, am avut clienți fideli din ziua 1, apoi ne-am validat veleitățile de prăjitori, baristas și coffeeshop hosts cu clienții și cu alții mai mari din breasla asta. Am început să vedem lumina și să prindem curaj ca să mergem înainte cu proiectele care încă rămăseseră doar pe hârtie.
Acum însă am trecut brusc în damage control mode. Toate resursele noastre se canalizează pe cum să supraviețuim. E frustrant pentru că acum ar fi trebuit să ride the wave, să ne afirmăm și să creștem. Dintre toate scenariile sumbre, o pandemie chiar nu era pe lista noastră. În fiecare zi, însă, ne surprinde și ne emoționează comunitatea care s-a format în jurul nostru. Simțim efectiv susținere din partea clienților noștri care încă ne trec pragul, care ne aleg în continuare chiar dacă toate condițiile sunt potrivnice. Unii chiar ne spun că sunt alături de noi și că ne doresc să trecem cu bine peste perioada asta. Este neașteptat și extrem de moralizator așa că le suntem recunoscători și le promitem tacit că facem tot posibilul să livrăm la același nivel de calitate și siguranță.

Dăm cafea doar to go, încasăm doar cu cardul, stăm cu ușa deschisă pe cât posibil, limităm numărul de persoane care așteaptă la coadă, avem un ghid de prevenție A2 la intrare (și mai mic pe bar și pe social media). Nu mai avem niciun capac sau șervețel la îndemana clienților, totul este manipulat exclusiv de noi care am dezvoltat o adevărată obsesie pentru spălat și dezinfectat mâini, suprafețe, echipamente, clanțe. Și suntem pregătiți să trecem la soluții și mai drastice de limitare a accesului și a posibilelor aglomerări de clienți ca să facem tot posibilul să hang in there dar în același timp să păstrăm un mediu sigur. Încercăm și să începem să livrăm atât cafeaua preparată, cât și boabe. Ideea este că noi suntem responsabili pentru clienții noștri, deci este esențial ca noi să rămânem sănătoși.

 

Kero zen // Street art and graffiti

Cred ca e puțin cam devreme sa răspundem la întrebările astea. E clar ca o sa urmeze o criza și economica și asta ne va afecta foarte mult. Activitatea noastră tine de bugetele care vor fi tăiate prima dată în caz de o criza și avem exemplu recent cu criza economica trecuta.
Deocamdată nu se poate estima cev areal, dar ma aștept sa se anuleze multe proiecte, chiar dacă situația cu carantina și virusul, se va înbunătății.

Ca și masuri, cea mai buna idee e o reprofilare a activităților spre un domeniu mai puțin afectat. O sa ne închidem în atelier, cu siguranță 😂 Prinde bine o perioada de pauza și reorganizare. Sper cu ocazia asta sa reușesc sa pregătesc tot materialul pt site.
Ne pregătim pentru anul viitor, anul asta o sa fie cam ratat.

 

Alexandra și Andrei // Acuarela – mic bistro bistro colorat pentru comunitatea de creativi din București și Imbold – Asociația Culturală

Sunt deja 4 zile de când am închis Acuarela și când trecem pe aici să o hrănim pe Maia, ne apasă goliciunea el. Am luat decizia de a închide încă de joi gândidu-ne la colegii și la clienții noștri. A fost o decizie curajoasă având în vedere că încă e sezonul rece, iar la noi sezonul rece înseamnă niște luni cu încasări mici. Din fericire, reușim să le susținem datorită verii și mereu ne gândeam că dacă iarna ar avea o lună în plus, nu am mai supraviețui. Iată că a venit și acel moment. Și avem emoții…tremurăm când ne gândim că nu o să avem cu ce să ne plătim angajații, chiria, cheltuielile etc. Spre deosebire de alte business-uri mici, noi nu avem bucătărie proprie, astfel că nu avem altă variantă de a încasa.

2020 AcuarelaNu ne rămâne decât să stăm acasă cuminți și să așteptăm. Așteptăm să treacă virusul, așteptăm măsurile, așteptăm ajutor în lupta pentru supraviețuire. Așteptăm să fie bine. Cât despre Imbold, pregătisem niște evenimente foarte faine pentru început de vară atât în București cât și la Viscri, însă le vom amâna (fără miză financiară) și vom reveni la ele când ni se va permite. Suntem optimiști când ne gândim la terasa noastră colorată și primăvăratică. Și că ne înflorește M A G N O L I A!

 

Serebe // Artist

Poate ca suna deplasat dar ma astept ca macar asupra activitatii mele sa aiba un impact pozitiv. Avand in vedere ca voi sta in casa pana cand este necesar, ma gandeam sa ma pun pe treaba. Voi avea timp sa ma concentrez pe noi proiecte (ilustratii, canvas-uri noi poate si merch).
Incerc sa vad partea plina a paharului si sa profit de timpul pe care il voi petrece alaturi de familia mea.

SerebeSunt mai atenta la curatenie si am grija sa ma spal pe maini ori de cate ori este nevoie. Daca imi vine sa stranut o fac in cot sau in servetel. Also, nu ies din casa decat daca este neaparat nevoie.
Am facut si o oarecare “aprovizionare” dar nu cine stie ce. Sper sa nu regret. 😬

 

Maria // PAPILA – mancare gatita cu spirit bun si ingrediente de la producatori locali. O mica sufragerie a prieteniei.

Inca de la deschiderea Papilei ( 13 august 2018 ) aceasta mica afacere de familie a crescut incet, natural, dar permanent.
Din ianuarie 2020 pana pe 10 martie 2020 am avut fiecare zi record la incasari, echipa de 12 oameni foarte bucuroasa si muncitoare. Noi mirati ca daca lucrurile continua sa mearga astfel, ne putem achita datriile colosale ale investitiei.
Marti, 10 martie am venit la lucru toti, doar noi, clientii n-au mai ajuns. A fost un moment de luciditate si groaza dar cu ceva profund la baza. Am inceput sa ne gandim la cea mai grava varianta, care sunt pasii spre acolo si cum ne putem salva, ce spunem echipei care probabil nu isi va mai primi salariile. Deoarece noi nu avem niciun fel de capital sau alte surse de venit, atata timp cand afacerea e deschisa si produce, atunci echipa poate fi platita.

Am fost avantajati ca genul nostru de restaurant are o comunitate foarte puternica. Avem multi clienti fideli, multi de-ai casei pentru ca noi suntem mereu aici sa avem grija de ei. A mai fost bine faptul ca avem contract cu Uber Eats de ceva timp, livrarile merg bine insa comisionul lor este foarte mare iar profitul nostru foarte mic. La inceput am ales sa lucram cu Uber Eats ca sa putem iesi in intampinarea comunitatii noastre, nu pentru altceva. In acest moment asta ne tine pe picioare.
Am mai avut un moment de sclipire cu gandul la cei izolati voluntar sau cei care sunt in carantina si ne-am organizat sa lansam o solutie; 2L de ciorba pentru acasa, care sa ajunga mai multe zile. Practic, o oala de ciorba buna mereu in frigider.
Noi ne ocupam de toata logistica, livram personal si cu ajutorul prietenilor nostri. Se pare ca publicul raspunde la propunerea noastra.
Momentan supravietuim dar nu e clar cat mai putem tine echipa la munca si cum ne vom descurca impreuna.
Personal am contactat toti furnizorii si proprietarul spatiului, spunandu-le care este situatia, sa ii asiguram ca facem tot ce putem, dar facturile nu le vom putea plati.
Seara cand ajungem acasa se instaureaza toata anxietatea Universului in suflet dar si un sentiment de solidaritate si speranta fara precedent.

 

Sergio // FISART – In perioada 2011 – 2019 am derulat la Timisoara si in anumite localitati din Banat diverse actiuni de Street Art pe care le consideram ca fac parte din asa numitul “Festival International de Street Art. Persoanele juridice care au derulat aceste proiecte au fost XTEC

SRL si Fundatia EnduRoMania. Persoanele implicate au fost Corina Nani, ca responsabila pentru curatorie si managementul artistic si Sergio Morariu, responsabil pentru Project Management, Logistica si Relatii Internationale.
Din moment ce experienta de pana acuma a fost ca toate proiectele pe care le-am derulat in trecut s-au decis in ultimul moment si s-au realizat in perioada Mai – Septembrie (unica exceptie a fost Undertown Street Art Gallery, care s-a initiat in Martie si s-a derulat in Iulie si August in conformitate cu o programare si executie riguroasa) situatia nu ne afecteaza inca. Pentru acest an avem deja in derulare un proiect finantat de UE si se va finaliza la sfarsitul lui Aprilie. Momentan situatia actuala nu are nici un fel de impact, dat fiind ca nu se stie ce se va intampla. Momentan terminam activitatile pregatitoare si conceptuale si asteptam in stand by, pana se lamureste situatia.

In situatia extrema si in premiera mondiala nu se pot lua nici un fel de masuri, decat sa ne aliniem la masurile generale menite sa reduca efectele pandemiei.

 

Robert OBERT // Urban artist

Lucrurile se misca mai lent ca de obicei, iar in ceea ce priveste outdoor work momentan e in standby. Ma ajuta intr-un fel ca ma obliga sa raman la interior si implicit in atelier sau in home studio, ceea ce poate fi un plus la productivitate.
Ramane in continuare activitatea mea de digital.

Spalat pe maini, fata si o atentie deosebita la barba, curatenie si igienizare mult mai temeinica prin casa, ceva provizii in caz de urgenta si pentru a evita deplasarile frecvente in aglomeratia supermarketurilor sau pietelor, in general chestiile de common sense pe care ar trebui sa le facem cu totii.

 

Adistu // Tripoteca

E o perioada productiva de productie si planning pentru proiecte personale sau de viitor indepartat, acum ca majoritatea evenimentul au fost amanate sau anulate.
Meseria mea consta printre altele si de un proces de invatare constant fara sfarsit, de tehnici, softuri si plug-in-uri noi, asa ca aspectul acesta a intrat in prioritati.

Adistu - Becoming Furniture

Stau acasa si ma spal pe maini ca toata lumea. Am creat si o lucrare statica in vibe-ul carantinei, numit ”Becoming Furniture”.

 

Salutare sunt Claudiu cunoscut ca Dubphone in industria muzicala, in prezent detin 3 labeluri, 2 vinyl si digital iar unul doar vinyl // 17 (Seventeen), Vandalism Musique, Vandalism Black Series.

Un impact negativ l-ar avea din cauza faptului ca a trebuit sa amanam 2 showcase-uri in Madrid si Barcelona si sa cautam alte date. Probabil ca dupa ce va trece aceasta pandemie ne vom focusa pe a recupera publicul si a reorganiza petrecerile in orasele mentionate in schimb un impact pozitiv din prisma descoperirii de noi artisti, foarte mult timp pentru producatori sa lucreze si sa produca muzica pe care noi sa o semnam. In final e rau, dar nu chiar atat de rau.

Masurile pe care le-am luat au fost sa amanam de moment showcase-urile pe care le aveam, sa ne focusam strict pe sanatatea noastra si a publicului nostru si sa ne intoarcem mult mai puternici dupa aceasta perioada de pauza.

 

Călin // Ceainaria Bernschutz&Co. Universitate

In privinta impactului: Vanzarile au scazut dramatic. (peste 80%)

Ca masuri in privinta continuarii businessului am oferit optiunea livrarii produselor la domiciliu, oferind pentru acestea si o reducere. Iar in ceea ce priveste masurile de preventie am anulat evenimentele care implicau un numar mai mare de 10 persoane, si am pus la dispozitia clientilor optiuni de sanitarizare, oferind si optiunea de a consuma ceaiul preferat in pahare ecologice de unica folosinta, pentru a minimiza folosirea accesoriilor pentru ceai, cani etc.

 

 

Words by: Cristina Popa și Andrei Racovițan
Images by Dan Perjovschi, Adistu, Serebe

11 thoughts on “[UPDATED] Participatory article”

  1. Pingback: Citește un interviu intens colorat de Serebe • feeder.ro

  2. Pingback: Watch feeder sound live 🔴 w/ Dan Andrei (dj set) & Serebe (live painting)

  3. Pingback: Join the feeder sound II OPEN CALL for DJs and producers

  4. Pingback: Watch a new video recorded during Un-hidden Romania street art project •

  5. Pingback: (UPDATED) Cum să susții artiștii preferați în timpul distanțării fizice prin solidaritate socială

  6. Pingback: feeder sound exclusive premiere: Faster - 1002 Unshared electrons 1000

  7. Pingback: How to support your favourite artists during physical distancing through social solidarity

  8. Vlad Bretan / Nocturn

    Ca promoter am amanat toate evenimentele pana cand aceasta criza va fi depasita, fiind afectat atat ca promoter dar si ca dj. Situatia e grea, dar intr-o nota pozitiva imi da mai mult timp pentru productie si selectie.

  9. Pingback: Let‘s buy music from our favourite artists & musicians and help the local scene during the quarantine • Feeder.ro

  10. Pingback: Here you can find a few recommendations and things to do on feeder.ro •

  11. 1. Vali Dobrin
    2. Alternative Bucharest Tour
    3. Spre deosebire de alte proiecte care sunt serios afectate de situatia actuala, eu pot spune ca stau chiar bine, pentru ca situatia materiala a familiei mele nu depinde de tur. Traiesc totusi cu dezamagirea ca desi la primul tur alternativ de anul acesta am avut 50 de participanti, a trebuit sa renunt la aceasta pasiune care imi aducea o mare satisfactie la final de saptamana.
    4. Turul este anulat pe perioada nedeterminata.
    Stay safe &❤ Street Art!

Leave a reply (we review all comments)