BTLT: ce știți despre Sala Omnia?

[Read in EN]

Ce știți despre Sala Omnia? Cu excepția a două-trei titluri, probabil că majoritatea dintre voi nimic. Este situată într-o zonă cu particularități aparte, în centru, și totuși detașată de oraș prin lipsa accesului, până recent, către bulevardul N. Bălcescu, prin regimul de protecție sporit din zona ministerelor, dar mai ales prin lipsa spațiilor publice și serviciilor. O zonă care nu se află pe nicio hartă afectivă.

Scurt istoric:

De-a lungul timpului, Sala Omnia din str. Cristian Popișteanu nr. 3 a găzduit Senatul României și Teatrul Național de Operetă “Ion Dacian“. Clădirea a fost proiectată de arhitectul Cezar Lăzărescu (1923-1986), în 1967, ca o anexă a sediului Comitetului Central al Partidului Comunist Român, anexă în care inițial aveau loc conferințele de partid.

În urma unei hotărâri de Guvern aprobată în septembrie 2016, Sala Omnia a trecut din administrarea Operei Naționale din București în administrarea Centrului Național al Dansului București (CNDB), singura instituție publică de cultură aflată în subordinea Ministerului Culturii creată cu scopul de a susține, dezvolta și promova dansul contemporan.

Parterul clădirii

Foaierul de la etajul 1

Sala de conferințe

Birou prezidiu

Pasarela și etajul 2

Open Call Un-hidden Bucharest

OPEN CALL:

Save or Cancel te invită să reinterpretezi într-un mod creativ fațada Sălii Omnia din București.

open call un hidden bucharest sala omnia

Poți desena pe geamuri, să amplasezi panouri/obiecte pe fațadă, de pasarela dintre cele 2 clădiri, pe platforma din fața intrării sau chiar pe acoperișul de deasupra acesteia.

open call un hidden bucharest sala omnia

Un-hidden Bucharest este un proiect de regenerare urbană imaginat ca serie de 3 semnale urbane care au ca scop umanizarea orașului, și promovarea explorării acestuia prin artă, într-un traseu cultural alternativ, care recomandă cele mai remarcabile intervenții artistice în spațiul public.

Participă!

Un-hidden Bucharest este produs de Save or Cancel prin feeder.ro, co-finanțat de AFCN.

Parteneri: CNDB, Lente, Cinema Marconi.

Text: Cristina Popa (random) & Racovițan Andrei (ubic)
Foto: feeder.ro

Un-hidden Bucharest logo
Despre Save or Cancel
Din 2008, Save or Cancel este un mediu de comunicare și propagare a artelor și culturii, promovând și facilitând rolul acestora în societatea contemporană.
Programele multidisciplinare auto-inițiate de Save or Cancel au ca scop identificarea oportunităților sustenabile și adaptabile de (re)valorizare a existentului prin proiecte de arhitectură, culturale și editoriale.

Leave a reply (we review all comments)