Ghidaje gratuite in luna mai la Muzeul Theodor Aman

muzeul theodor aman

Ghidaje gratuite la muzeul lunii mai: Muzeul Theodor Aman

În primele două zile de sâmbătă ale lunii mai, respectiv 6 mai și 13 mai 2017, începând cu ora 11:00, Muzeul Theodor Aman oferă ghidaj gratuit celor care doresc să afle mai multe despre viața și opera artistului.

Participarea la ghidaje se face pe bază de programare, la adresa de e-mail: conferinte@muzeulbucurestiului.ro sau la numărul de telefon 0213. 156. 858, în intervalul orar 9.00-16.00, de luni până vineri.

Activitățile fac parte din inițiativa Muzeului Municipiului București, intitulată Muzeul lunii, care își propune să aducă în atenția publicului nouă unități aflate în componența sa. Casa Filipescu-Cesianu a fost punctul de pornire în luna martie 2017, apoi campania a continuat în luna aprilie cu Palatul Suțu.

Luna mai este dedicată Muzeului Theodor Aman, aici având loc activități precum: spectacolul-premieră “Anotimpurile”, activități educative dedicate copiilor, și ghidajele gratuite, acestea din urma fiind susținute de Greta Șuteu, muzeograf.

Locurile sunt limitate, un grup având un număr de maximum 20 de persoane.

Participanții beneficiază de ghidaj gratuit, în baza biletului de intrare (bilet întreg – 5 lei, bilet cu reducere pentru elevi, studenți, pensionari – 2 lei).

Muzeul Theodor Aman este unul dintre cele mai vechi muzee memoriale din România. Resedința a fost construită după proiectele artistului, iar decoraţia exterioară (realizată în colaborare cu sculptorul Karl Storck), și cea interioară: pictura murală, vitraliile, decoraţia pictată pe tâmplărie, stucatura tavanelor, lambriurile atelierului şi mobilierul casei, reflectă viziunea artistului.

Prima casă-atelier de artist din România păstrează atmosfera vieţii private din perioada Belle Epoque alături de cea mai mare parte a lucrărilor pictorului Theodor Aman.

 

Muzeul Theodor AmanMuzeul Municipiului București

Contact: media@muzeulbucurestiului.ro

Detalii despre evenimentele organizate de Muzeul Municipiului București: https://www.muzeulbucurestiului.ro/evenimente.html

Detalii despre Noaptea Muzeelor la Muzeul Municipiului București:

https://www.muzeulbucurestiului.ro/noaptea-muzeelor.html

Leave a reply (we review all comments)