Priveşte cerul: rooftop-uri la înălțimea aşteptărilor

Rooftops: DESCHIS Gastrobar

Rooftops: DESCHIS Gastrobar

Ce poate fi mai plăcut decât să îţi petreci după-amiaza sorbind o limonadă cu căpşuni pe o terasă, cu o carte în braţe şi adierea uşoară a vântului prin păr, privind visător trecătorii? E uşor: să îţi petreci după-amiaza sorbind o limonadă cu căpşuni pe un rooftop, cu o carte în braţe şi adierea uşoară a vântului prin păr, privind visător trecătorii, clădirile adormite, drumurile şerpuitoare şi, bineînţeles, cerul – în toată imensitatea lui. Vara aceasta e OK să fii cu capul în nori, iar noi v-am găsit cele mai inedite şi primitoare locuri din Bucureşti unde puteţi să faceţi asta.

Pura Vida
Foto: Pura Vida Sky Bar

Pura Vida

Începem lista cu nou-veniţii în oraş: Pura Vida Sky Bar s-a deschis oficial de câteva săptămâni în Centrul Vechi, pe strada Smârdan nr. 7. Situat pe acoperişul hostel-ului cu acelaşi nume, barul atrage o clientelă eclectică, localnici şi călători deopotrivă, şi oferă o perspectivă interesantă asupra cartierului – suficient de detaşată pentru a-ţi da sentimentul unei evadări, dar nu atât de distanţată ca să te simţi izolat.

DESCHIS Gastrobar
Foto: DESCHIS Gastrobar

DESCHIS Gastrobar

Un alt rooftop demn de vizitat vă aşteaptă pe Splaiul Unirii nr. 160, pe acoperişul Atelierului de Producţie. DESCHIS Gastrobar şi-a pus amprenta pe harta Bucureştiului în forţă: în mai puţin de două luni de la inaugurare, şi-a stabilit deja tradiţia serilor de film (joia) şi a duminicilor muzicale din seria Albastru DESCHIS, cu nicecream.fm şi artişti precum Khidja sau Kapnobatai.

Nucleus
Foto: Nucleus High Terrace & Lounge

Nucleus High Terrace & Lounge

Iubitorii de petunii trebuie să-şi facă drum vara asta pe Colţei 44. La Nucleus Lounge, poţi număra câte o floare pentru fiecare clipă de relaxare. Situat central, la doar câteva minute de Universitate, barul oferă unele dintre cele mai frumoase apusuri din oraş.

The Rooftop
Foto: The Rooftop

The Rooftop

Terasa Astrodom are un nou nume: The Rooftop, de la etajul 5 al hotelului Domenii Plaza (str. Alexandru Constantinescu nr. 33), se mândreşte cu o privelişte spectaculoasă asupra parcului Herăstrău, a Arcului de Triumf şi a mănăstirii Caşin. Faţă de predecesorul său, localul pare mai orientat spre programul nocturn şi spre petreceri, aşa că suntem curioşi ce evenimente vor avea vara aceasta.

Old Nick Pub
Foto: Old Nick Pub

Old Nick Pub

Nu e nevoie de înălţimi ameţitoare pentru a te bucura de experienţa unui rooftop, după cum demonstrează Old Nick Pub. Terasa lor colorată şi jucăuşă e plină de mici comori care înseninează orice zi. (Piaţa Lahovari, vizavi de Teatrul Ţăndărică)

Skybar Dorobanţi
Foto: SkyBar Dorobanţi

SkyBar Dorobanţi

Skybar Dorobanţi este un local cu tradiţie printre rooftop-urile bucureştene, primul roof bar din capitală. Cu un meniu cel puţin ispititor (şi un loc 2 la Burger Fest în palmares), show-uri de gătit live şi un design minimalist, e uşor de înţeles cum a devenit un local atât de popular, iar acoperişul din sticlă ce se poate deschide în zilele senine garantează o experienţă plăcută indiferent de vreme. (Calea Dorobanţilor nr. 155, etaj 5)

18 Lounge
Foto: 18 Lounge

18 Lounge

Probabil că cea mai impresionantă privelişte a Bucureştiului o găsiţi în Piaţa Presei Libere, la 18 Lounge. Din vârful turnului de sud al clădirii City Gate, imaginea panoramică a oraşului îţi taie răsuflarea. Simplitatea terasei e binevenită faţă de peisajul spectaculos pe care îl oferă. Voi ce îl preferaţi: perspectiva din timpul zilei sau spectacolul nocturn?

NOMAD Skybar

Foto: NOMAD Skybar

NOMAD Skybar

Pentru cei cărora coafura nu le rezistă, NOMAD Skybar este soluţia. Spaţiul este amplu şi decorat cu mult bun gust, după cum puteţi vedea şi din acest tur virtual, iar ca în orice local din Centrul Vechi, nu există weekend fără petrecere. NOMAD se detaşează însă de mulţi competitori din zonă; extravagant şi prietenos în acelaşi timp, e un loc în care, odată ce ai ajuns, revii cu siguranţă. (str. Smârdan nr. 30)

4 thoughts on “Priveşte cerul: rooftop-uri la înălțimea aşteptărilor”

  1. Pingback: 12 locuri alternative pentru văzut filme în 2016 | | Feeder.ro

  2. Pingback: 15 alternative la localurile din centru | | Feeder.ro

  3. Începând de săptămâna asta, barul nostru este de nefumători. Avem un acoperiș nou, pereți transparenți retractabili și încălzitoare. Vă așteptăm cu drag să ne bucurăm de priveliște fără fum!

  4. Pingback: 007 locuri de iesit la film | Feeder

Leave a reply (we review all comments)