Șapte designeri de la Romanian Jewelry Week la Chișinău

Primul proiect de colaborare din domeniul bijuteriei contemporane între România și Republica Moldova va avea loc în perioada 18-31 august 2023 la Muzeul Național de Istorie a Moldovei, una dintre cele mai importante instituții muzeale din țară.

Muzeul va găzdui timp de două săptămâni o expoziție dedicată Romanian Jewelry Week cu peste 50 de artiști și designeri români și internaționali, într-un format de eveniment care include 5 activări speciale precum vernisaje, tururi ghidate, conferințe și ateliere de lucru dedicate publicului larg. Proiectul este cofinanțat de Institutul Cultural Român, prin Programul Cantemir – program de finanțare pentru proiecte culturale destinate mediului internațional.

Ne-au inspirat șapte din cei 50 designeri români și internaționali din expoziția de la Muzeul Național de Istorie a Moldovei.

Andreia Gabriela Popescu (Romania)

Prin culori viața noastră este o călătorie perpetuă! Sunt peste tot în jurul nostru și ne modelează aproape fără să ne dăm seama. Culorile se împletesc cu emoțiile și ne influențează rațiunea și comportamentul. Ei sunt inspirația noastră, ne ajută să găsim calea către obiectivul nostru! Puteți asocia o culoare cu un sunet, o formă, un gust sau un miros. Dacă vezi culori, îți poți imagina locuri.

Diana Vasile (Romania)

Înflorește. Frumusețea naturală este înghețată într-un moment al evoluției sale.

Kalita Jewels (Ukraine)

Colecția Dune este nisip nesfârșit, vântul schimbă forma dunelor de nisip, dar deșertul rămâne același.

Logvin Jewelry (Ukraine)

Fiecare articol din colecțiile LOGVIN este creat manual. Bijuteriile din colecția „Comori” pot deveni o adevărată amuletă și un simbol al bogatei culturi ucrainene.

Lucienne Buga (Republic of Moldova)

Numai când sunt într-o stare de pace, îmi este posibil să văd beatitudinea nemanifestată și să mă pot bucura de ea. Acesta este sensul inițial – a cunoaște Lumea, Creația și a reveni la sine.

Rebecca Tanda (Germany)

În această colecție, „compases to elsewhere” am creat broșe rotunde, cu spate magnetic, care au atât ornamente de sticlă în relief, cât și spațiu negativ.

Ursula Rihtar (Slovenian Jewelry Week)

Colecția este o explorare a detaliilor complicate ale naturii de aproape. Ne dezvăluie o lume ascunsă până când încetinim și observăm fiecare detaliu. Blândețea unei înfloriri, structura frumoasă a rădăcinii unui copac maiestuos, structura minerală a unei stânci și forma în continuă schimbare a apei.

Program  Romanian Jewelry Week – Chișinău 2023

Locație – Muzeul Național de Istorie a Moldovei, Str. 31 August 1989 nr.121 A, MD 2012, Chişinău, Republica Moldova

Vineri, 18 august 2023

17.00 – 19.00 – Vernisaj expoziție de bijuterie contemporană Romanian Jewelry Week – Tur ghidat realizat de curatorul David Sandu

Sâmbătă, 19 august 2023

10.00 – 12.00 – Amprenta. Atelier de bijuterie pentru copii (12-15 ani).

14:00-16:00 Conferința despre Assamblage  Școala de Bijuterie Contemporană cu David Sandu și Andreia Gabriela Popescu. Atelier demonstrativ de șlefuire pietre semiprețioase.

16:30 – 18.00 – proiecție de film SMCK ON REEL FESTIVAL -„Civilization Rebooted”.

Miercuri, 30  august 2023- Locație – Muzeul Național de Istorie a Moldovei, Chișinău

 16.00 – 18.00 – Conferințe și Finisaj Romanian Jewelry Week.

Mai multe detalii pe https://www.romanianjewelryweek.com/

Leave a reply (we review all comments)