Desene tandre despre Dragoste și Viață / Silvia Trăistaru // E T A J artist-run space

Desene tandre despre Dragoste și Viață / Silvia Trăistaru // E T A J artist-run space

E T A J artist-run space vă invită sa vizitați expoziția personală a artistei Silvia Trăistaru “Desene tandre despre Dragoste și Viață”, în spațiul său din str. George Enescu nr. 43, et. 1, București, incepând cu 17 iulie până pe 30 iulie 2022, pe bază de programare la nr. de telefon 0721245456 sau email: silvia.traistaru@gmail.com

“Desene tandre despre Dragoste și Viață” este titlul unui set de lucrări bazate pe text – cuvinte / propoziții, modelate cu texturi și hașuri în tehnica creion și marker pe hârtie, ce prezintă practici și abordări recente ale Silviei Trăistaru (2021 – ongoing). Desenele explorează zone ale subconștientului și analizează situații de viață într-o manieră proprie, terapeutică (ca și modalitate se apropie instinctiv de metoda innerwise), folosindu-se de complexitatea și influența consecințelor specifice amintirilor dar și a memoriei transgenerationale. Proiectul vorbește cu tandrețe despre o chestiune a minții, dar și a inimii.

O parte din lucrările “Desenelor tandre” au fost expuse la finalul lunii mai a.c., în atelierul artistei din cadrul Atelierelor Malmaison, în weekendul “Open doors II”, un program bianual de vizitare a atelierelor, galeriilor și spațiilor de proiect al comunității Malmaison. Pentru deschiderea spațiului-atelier L I G H T din Stuttgart din 19 iunie 2022, Silvia a creat un nou corpus de lucrări care a întregit seria “Desenelor tandre despre Dragoste si Viata”. Expoziția se poate vizita până pe 22 august.

“Gândurile mele devin vizibile prin Cuvinte. Cuvintele dezvăluie totul despre Dragoste. Fiecare gând are o emisie electromagnetică și fiecare sentiment / emoție este energie.”

Silvia Trăistaru

Silvia (n. 1979) trăiește și lucrează în București ca artist și restaurator independent. În 2002, după ce a absolvit Universitatea Națională de Arte București, a pus bazele unui atelier în care îmbină propriile proiecte de pictură, desen, fotografie, video și sculptură, dar și proiecte de conservare de artă. A restaurat lucrări din patrimoniul național și internațional, din secolele XVI-XIX, diferite școli de pictură – italiană, olandeză etc. și din zone diferite din România. În ultimii ani, s-a concentrat în mod special pe restaurare de artă modernă și contemporană, având în portofoliu artiști români importanți: Nicolae Grigorescu, Nicolae Tonitza, Theodor Pallady, Corneliu Baba, Geta Brătescu, Ion Grigorescu, Paul Neagu. În 2010 a fost distinsă cu premiul special Arte Laguna, Veneția, Italia și finalistă pentru cea de-a 26-a ediție a competiției The Artist Magazine.

“Proces nescris”, parte a IEEB7 – Istorii Fabricate. Adevăr și ficțiune în istoria recentă, curator Olivia Nițis, Institutul de Istoria Artei, București; “Ultima convenție a comuniștilor”, Atelier 35, București și “Istoria unei zile/ Istoria unei zile pe timp de pandemie”, Muzeul Național al Hărților și Cărții Vechi, sunt cele mai importante expoziții personale ale artistei. Printre expozițiile de grup la care a participat enumerăm: “Behind The Times”, Solo Show / Alyssa Davis Gallery, New York; CAR. – Contemporary Art Ruhr, Essen, Germania; Join The Dots / Connect The Distances, Trieste, Italia; Doina, Anexa MNAC, București; Body World II, Victoria Art Center, București; Noul figurativ, Victoria Art Center, București; Nord Art – Kunst în der Carlshutte, Germania; Mobilehome, Lagar das Portas do Ceu, Loule, Portugalia/ Nuno Faria. Silvia este interesată în mod special de observarea directă a naturii și de comunicarea interspecii.

E T A J este un artist-run space,  o inițiativă independentă și auto-susținută, un catalizator ce vizează eficiența obiectului artistic contemporan în contextul local. Organizează evenimente colective, solo show-uri, artist talks, workshop-uri sau performance-uri printr-o serie de expoziţii “one night show” unde fiecărui artist i se oferă libertate totală, proiectul devenind un artist run space cu un format curatorial experimental.  Mai mulți artiști s-au grupat în ideea de a forma o celulă culturală, in demersul lor, dar și în relația dintre ei nu există un pattern convențional. Fie că e vorba de o expoziție de grup, expoziție personală sau de alte evenimente inițiate la E T A J, principiile practicii artistice și un simț al autenticului sunt cele care orientează acțiunile colective demarate la E T A J.

Mulțumiri: Sorin Dan Cojocaru (grafică), Edi Constantin (panotare, tehnic), Tudor Guța (afiș, traducere), Mircea Modreanu (organizare) 

Parteneri media: Curatorial, Feeder, Modernism, Propagarta

http://www.silviatraistaru.ro/

http://startconservation.com/

https://www.etajartspace.com/

Leave a reply (we review all comments)