Making of: Un loc în timp / Omnia

  • by
Making of: Un loc în timp/ Omnia - de Jan Burkhardt și Sigal Zouk

Making of: Un loc în timp/ Omnia – de Jan Burkhardt și Sigal Zouk

În luna noiembrie CNDB prezintă online 9 producții video care acompaniază spectacolele rezultate din munca ultimului an a primei generații de studenți din Academia de Dans și Performance, create de zece coregrafi invitați în cadrul programului ”Dance me to the End of… (exerciții, distanțe, apropieri)”.

Jan Burkhardt (DE) și Sigal Zouk (ISR), Mădălina Dan, Simona Deaconescu, Farid Fairuz, Eduard Gabia, Andreea Novac, Manuel Pelmuș, Willy Prager (BG) și Vava Ștefănescu – au fost invitați de CNDB să reviziteze lucrări care i-au consacrat și care, la vremea lor, au scris istorie în dansul contemporan românesc.

Coregrafii au lucrat alături de studenții Academiei de Dans și Performance CNDB pentru a readuce în scenă vechile lucrări, dar și pentru a propune altele noi. După un an de cursuri și ateliere, echipele formate au trecut printr-un proces intensiv de practică și prezentare de spectacol.

Întregul proces a fost documentat de Bogdana Pascal, artistă video și producătoare TVR. Pe tot parcursul lunii noiembrie, CNDB va difuza aceste producții video prin live-streaming pe Facebook.

Cele nouă producții video surprind ”Dance me to the End of… (exerciții, distanțe, apropieri)” în esența sa: o revizitare a istoriei recente a dansului contemporan românesc, ca exercițiu în formarea noii generații de dansatori și performeri.

Prin interviuri cu artiștii, filmări de la repetiții și fragmente din cele nouă spectacole, documentarele prezentate de CNDB invită la descoperirea eforturilor colective și personale care stau în spatele ”Dance me to the End of… (exerciții, distanțe, apropieri)” – programul prin care o nouă generație de artiști debutează chiar în mijlocul unei pandemii.

𝗨𝗡 𝗟𝗢𝗖 𝗜̂𝗡 𝗧𝗜𝗠𝗣 / 𝗢𝗠𝗡𝗜𝗔 – 𝗗𝗘 𝗝𝗔𝗡 𝗕𝗨𝗥𝗞𝗛𝗔𝗥𝗗𝗧 𝗦̦𝗜 𝗦𝗜𝗚𝗔𝗟 𝗭𝗢𝗨𝗞

Concept și coregrafie: 𝗝𝗮𝗻 𝗕𝘂𝗿𝗸𝗵𝗮𝗿𝗱𝘁 𝘀̦𝗶 𝗦𝗶𝗴𝗮𝗹 𝗭𝗼𝘂𝗸
Imagine și montaj: 𝗠𝗶𝗿𝗰𝗲𝗮 𝗧𝗼𝗽𝗼𝗹𝗲𝗮𝗻𝘂
Scenografie și light-design: 𝗧𝗵𝗲𝗼𝗱𝗼𝗿-𝗖𝗿𝗶𝘀𝘁𝗶𝗮𝗻 𝗡𝗶𝗰𝘂𝗹𝗮𝗲
Asistent producție: 𝗔𝗱𝗻𝗮𝗻𝗮 𝗖𝗿𝘂𝗰𝗲𝗮𝗻𝘂
Compoziție muzicală: 𝗧𝗵𝗼𝗺𝗮𝘀 𝗪𝗮𝗻𝘀𝗶𝗻𝗴
Interpreți: 𝗜𝘂𝗹𝗶𝗮 𝗖𝗵𝗶𝗻𝗱𝗲𝗮, 𝗦𝗺𝗮𝗿𝗮𝗻𝗱𝗮 𝗚𝗮̆𝗯𝘂𝗱𝗲𝗮𝗻𝘂, 𝗔𝗹𝗶𝗻𝗮 𝗟𝘂𝗽𝗲𝘀̦, 𝗔𝗺𝗲𝗹𝗶𝗮 𝗠𝗼𝘁𝗲𝗮, 𝗗𝗶𝗮𝗻𝗮 𝗦𝗼𝗹𝗼𝗺𝗼𝗻, 𝗙𝗶𝗹𝗶𝗽 𝗦𝘁𝗼𝗶𝗰𝗮

Straturi de materialitate, straturi de istorie.
Straturi de muzică și straturi de dans.
Straturi de trecut-prezență-viitor.
Dansul ca descoperire, dansul pentru completare…

Filmat în Sala Omnia, filmul invită la o întâlnire cu viitoarea clădire în care CNDB își va desfășura activitatea – prin toate fațetele sale: arhitecturală, politico-istorică, prin status quo-ul actual, prin corpurile contemporane ale dansatorilor, care, asemenea spațiului, stochează informație istorică.

În logica spectacolului, prezența se află la juxtapunerea dintre trecut și viitor. Pornind de la prezență, autorii explorează cele două direcții ale timpului. Straturile corporale ale dansatorilor revelează straturile Sălii, îi reformulează structurile și atmosfera, dar se lasă, la rândul lor, reformulate.

Un loc în timp/Omnia duce mai departe scenariul imaginat de arhitectul clădirii, cu speranța unui viitor utopic – toate dorințele și preconcepțiile noastre despre Sala Omnia, ca loc al oamenilor și al artei.

O producție Centrul Național al Dansului București, 2020.

Leave a reply (we review all comments)