Filozofia Renaşterii: magicieni şi alchimişti – Curs online

curs online filozofia renasterii și alchimia

Sigur ai întâlnit cel puțin un film, un serial sau o carte cu acțiunea petrecută în vremea Renașterii! De unde fascinația pentru această lume efervescentă, plină de comploturi, povești despre Univers și experimente alchimice?

Fă cunoștință cu personalitățile sclipitoare ale acelor timpuri la cursul online Filozofia Renaşterii: magicieni şi alchimişti, susținut de Cristian Vechiu, din 13 mai. Cursul are trei întâlniri, miercurea, de la 19.00, și e organizat de Fundația Calea Victoriei.

Călătorește în timp până în perioada Renașterii italiene, analizează simbolurile din tablourile lui Botticelli și află intrigile dintre marii gânditori ai vremii. Imaginează-ți că l-ai avea în preajmă pe Cornelius Agrippa, cavaler, scriitor, medic și astrolog sau că ai răsfoi manuscrisul lui Marsilio Ficino, la prima traducere în latină a scrierilor lui Platon.

La curs vei afla adevărata poveste a mai puțin norocosului Giordano Bruno. Iar de Nicolas Flamel și misteriosul lui laborator de alchimie sigur ai auzit, dar s-ar putea ca lucrurile pe care le-ai aflat despre el să nu fie tocmai exacte.

Ce era piatra filozofală? De ce încercau oamenii atunci să transforme plumbul în aur? Unde se încheia filozofia și unde începeau magia și alchimia? Cristian Vechiu te va ajuta să faci distincția dintre magia intelectuală și magia ca practică și să înțelegi cum anumite idei conturate de gânditorii renascentiști au ajuns să ne influențeze până în prezent.

Ca să participi, achită online taxa de 215 lei, direct de pe pagina cursului. Cu o zi înainte de data începerii, vei primi pe mail linkul unde vei putea urmări cursul. Dacă ai întrebări, trimite un mesaj pe contact@victoriei.ro.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.