EXPO CMFC @ Salonul de Proiecte

EXPO CMFC

EXPO CMFC @ Salonul de Proiecte

Află care sunt cele mai frumoase cărți din România!

Marți, 26 noiembrie, ora 19:00 fix, la Salonul de Proiecte, Palatul Universul, te așteptăm la gala de premiere a celor mai frumoase cărți din România, ediția a 8-a.

În cadrul evenimentului:
• Anunțăm câștigătoarele ediției 2019, iar cele mai frumoase cărți din România vor putea fi răsfoite, admirate și analizate.
• Lansăm numărul 2 al revistei FOI
• Vei descoperi super hârtia Pergaphica produsă de Mondi și distribuită în România de către Europapier + alte hârtii amazing

Expoziția poate fi vizitată în perioada 26.11 – 8.12.2019, de miercuri până duminică între orele 15:00 – 20:00.

𝗖𝗔𝗟𝗟 𝗙𝗢𝗥 𝗩𝗢𝗟𝗨𝗡𝗧𝗘𝗘𝗥𝗦!
CMFC are nevoie de ajutorul tău!
Căutăm voluntari drăguți interesați de carte și design. Pentru mai multe informații așteptăm un semn în PM.

Cele mai frumoase cărți din România este un proiect cultural cu desfășurare anuală, dedicat designului de carte, dimensiunii artistice a cărții văzută ca obiect. Proiectul reinstituie designul de carte ca reper în relația cititorului cu cartea. Proiectul a fost inițiat de Asociația pentru Performanță și Cultură ca platformă de dezbatere pe tema designului de carte, atât pentru profesioniștii din lumea editorială, cât și pentru designerii, graficienii independenți și publicul larg, oferind un cadru de apreciere și o perspectivă internațională.

Proiectul a multiplicat activitățile prin conferințe, ateliere, activități de stimulare a lecturii, întâlniri profesionale, participarea cărților realizate de ilustratori / designeri români la expoziții și târguri de carte în București, Cluj, Iași, Timișoara și Târgu Mureș, dar și Frankfurt, Leipzig, Londra, Paris, Stockholm.

Proiect organizat de Grapho_mat și Galeria Posibilă.

Mulțumiri tuturor partenerilor care ne-au fost alături în acest an:
Asociația pentru Performanță și Cultură, Ministerul Culturii și Identității Naționale, Embassy of the Netherlands in Romania, AFCN, Fundaţia Ştefan Câlţia, Europapier, Mondi, Modul Cărturești, The Institute, TypeThursday, Salonul de proiecte

Ramona Chirica, Alice Stoicescu, Miloš Jovanović, Ovidiu Hrin, Martin Majoor, Jonas Voegeli, Kerstin Landis

Leave a reply (we review all comments)