Îmi place sushi – o nouă premieră @ Reactor Cluj

Îmi place sushi - o nouă premieră @ Reactor Cluj

Îmi place sushi – o nouă premieră @ Reactor Cluj

Premieră nouă la Reactor în cadrul unui proiect dedicat tinerilor
19 octombrie, ora 20:00
Reactor de creație și experiment 

Toamna aceasta, la Reactor se desfășoară proiectul Frici și faze – tranzițiile adultului tânăr, care pune în discuție vulnerabilitățile și fricile adulților tineri, prin realizarea unui spectacol de teatru care abordează tema fricii și manifestarea ei pe mai multe planuri, dar și prin organizarea unui focus tematic care va conține, pe lângă noul spectacol, spectacole invitate și un atelier dedicat liceenilor și studenților.

Spectacolul creat în cadrul acestui proiect, ÎMI PLACE SUSHI, scris de Ioana Hogman și regizat de Raul Coldea, este construit ca un performance muzical cu muzică live, creată și interpretată de Fluidian. Cu o distribuție exclusiv masculină (Bianco Erdei, Cătălin Filip, Emil Gherasim, Doru Taloș, Paul Socol), spectacolul pune sub semnul întrebării una dintre cele mai importante trăsături ale identității celor cinci performeri: masculinitatea.

 

Tot în cadrul proiectului se va juca în data de 12 octombrie spectacolul Body of Defiance de Ana Cucu-Popescu, în regia lui Raul Coldea. Spectacolul vorbește despre corpul nostru și cum ne raportăm la el, influențați de diferitele discursuri din jurul nostru, despre cine hotărăște ce urât și ce e frumos, despre prețul încadrării sau al neîncadrării în norme.

În data de 24 octombrie va avea loc reprezentația unui spectacol invitat, Boyz and Girlz, o producție a Centrului Replika în parteneriat cu BEZNĂ Theatre, București. Spectacolul, scris și regizat de Sînziana Koenig, explorează consecințele tragice ale valorilor patriarhale în viețile adolescenților, pe care societatea încearcă să-i protejeze prin ignoranță.

Două zile mai târziu, în 26 octombrie, se va juca un alt spectacol invitat, Fuckultate, un spectacol de Ioana Chițu, Natalia Graur, Soleială, Ruxandra Simion și Raj Udrea, coproducție a Asociației ADO și MACAZ din București. Fuckultate se bazează pe experiențe reale ficționalizate și își propune să discute despre câteva dintre problemele sistemice din mediul universitar.

Frici și Faze – tranzițiile adultului tânăr continuă în luna noiembrie, cu alte spectacole dedicate tinerilor. Proiectul este co-finanțat  de Administrația Fondului Cultural Național și nu reprezintă în mod necesar poziția Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării.

 

12 octombrie, ora 20:00

BODY OF DEFIANCE

De Ana Cucu-Popescu
Regie: Raul Coldea
Scenografie: Liviu Bulea
Muzică: Magor Bocsardi
Cu: Alexandra Caras, Lucia Mărneanu

Corpul tău e corpul tău sau e al altcuiva? Corpul tău e un vehicul sau eşti tu? Cine determină ce e frumos şi ce e urât? Oare valoarea ta, ca fiinţă umană, se rezumă la abilitatea ta de a te încadra în normele impuse de ceilalţi?
Două corpuri feminine şi o voce spun două poveşti ce, la prima vedere, par complet rupte una de cealaltă, dar care reuşesc să se completeze şi să dea naştere unui univers extrem de aglomerat şi colorat.

Vârsta recomandată: 16+

 

19 octombrie, ora 20:00

ÎMI PLACE SUSHI

de Ioana Hogman
Regia: Raul Coldea
Scenografia: Gábor Zsófi
Muzica live: Fluidian (Emil Gherasim)
Cu: Bianco Erdei, Cătălin Filip, Emil Gherasim, Doru Taloș, Paul Socol

ÎMI PLACE SUSHI își propune să arunce un ochi asupra felului în care ne simțim unii lângă alții în societate prin convergența a două teme majore ale zilelor noastre: frica, motor al tuturor acțiunilor (sau non-acțiunilor) noastre și masculinitatea, chestionată permanent de cea dintâi. Întâlnirea lor creează nevoia redefinirii unor termeni foarte prezenți în limbajul nostru uzual sau a restabilirii modului în care pot fi întrebuințați în așa fel încât să nu împuternicească fenomenele care ne distanțează.

Vârsta recomandată: 16+

 

24 octombrie, ora 20:00

BOYZ AND GIRLZ

Spectacol invitat

Text și regie: Sînziana Koenig
Scenografie și light design: Hermina Stănciulescu
Muzică: Alexandra Suciu
Cu: Alex Călin, Florina Gleznea, Katia Pascariu, Oana Cristina Pușcatu, Liviu Romanescu

BOYZ AND GIRLZ este un spectacol de teatru social care explorează consecințele tragice ale valorilor patriarhale în viețile adolescenților, pe care societatea încearcă să-i protejeze prin ignoranță. Acesta spune povestea unor adolescenți care încearcă să-și găsească locul într-o lume în care identitatea de gen este impusă și în care nu primesc consiliere cu privire la consimțământ, relații, sexualitate și sănătate mentală. Spectacolul explorează reacțiile pe care le au oamenii atunci când se întâmplă un abuz, chestionează problema responsabilității colective și încearcă să arate importanța comunicării între părinți, copii și profesori, precum și necesitatea educației sexuale în România.

Producție a Centrului Replika în parteneriat cu BEZNĂ Theatre, București.
Vârsta recomandată: 14+

 

26 octombrie, ora 20:00

FUCKULTATE

Spectacol invitat
Un spectacol de Ioana Chițu, Natalia Graur, Soleială, Ruxandra Simion și Raj Udrea

Fuckultate se bazează pe experiențe reale ficționalizate și își propune să discute despre câteva dintre problemele sistemice din mediul universitar.

Fuckultate este realizat prin Școala de Teatru Politic – program de rezidențe de creație în cadrul căruia studenți și absolvenți ai facultăților de teatru participă la ateliere de teoria artei politice, scriere dramatică și actorie.

Co-producție Asociația ADO și MACAZ, București.

Vârsta recomandată: 12+

 

Puteți urmări activitatea Reactor pe site-ul www.reactor-cluj.com, pe pagina lor de Facebook (www.facebook.com/ReactorCluj) și pe cea de Instagram (www.instagram.com/reactor.cluj).

Leave a reply (we review all comments)