Schizophonia #7 – Obiect *sound performance* by Anghel Mailat

Schizophonia #7 - Obiect *sound performance* by Anghel Mailat

Schizophonia #7 – Obiect *sound performance*
cu Anghel Mailat

18 OCT / 19 H / Casa Artelor, Timisoara
– intrare 10 lei

Link eveniment → http://bit.ly/Schizophonia7
/——————————————————-/

‘Întreg întâmplător. Obiect’

Întâmplarea, tema principală abordată de proiect, folosind mijloace sonore pentru a exprima coexistența în starea sa pură, este felul în care trăim fie în armonie, fie la unison sau în contrast, felul în care ne unim pentru același scop sau felul in care ne ignorăm, formând totuși un întreg. Întreg acompaniat de sunet. Un exemplu e casa scărilor unui bloc, în care coexistența capăta sunet fără o intenție muzicală, dar are un caracter unitar, familiar. Odată observat acest fenomen, poate fi transformat în intenție muzicală, fără a simula exemplul descris mai devreme, ci folosind orice elemente independente care se plasează în antiteză, dar care, în cantități dozate cu sens și susținute de o pulsație comună, creeaza un cadru sonor unitar firesc.

Coexistența e oglinda sonoră a proiectului Obiect, echilibrul aleatoriu firesc observat ca metodă de exprimare sonora stratificată, cu relief și nu doar în plan plat.

“Sintetizatorul modular este cartierul prin care mă plimb ca să ascult zgomot. Ferestrele pe langa care trec se deschid, descifrez melodii. Timpul aici merge si inainte si inapoi. E o plimbare compozițională cu diverse întamplări și personaje cunoscute sau necunoscute”.

https://www.facebook.com/obiectofficial

/——————————————————-/

I§ƆHIƵضHƟNÏΛ – o serie de evenimente neregulate dedicate explorării nesfîrșite a sunetului, alimentate de simultan.org]
https://schizophonia.simultan.org

Schizofonia este un termen creat de R. Murray Schafer pentru a descrie împărțirea unui sunet original și reproducerea lui electroacustică.
Acest concept a apărut odată cu invenția echipamentelor electroacustice de transmisie a sunetului-, ceea ce însemna că orice sunet putea fi înregistrat și trimis oriunde în lume.
Inițial, acest lucru nu a fost posibil, întrucât fiecare sunet era original și nu putea fi auzit decât o singură dată. Schizofonia reprezintă separarea sunetului autohton și înregistrarea acestuia.

/——————————————————-/

Evenimentul face parte din proiectul Emergency Entrance, un proiect serial de evenimente dedicate experimentului artistic, prin practici relaționale, tehnologice, bazate pe cercetare. Cadru conceput de Asociatia Simultan și Lapsus.

Program cultural co-finanțat de AFCN

Programul nu reprezintă în mod necesar poziția Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul programului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării.

Leave a reply (we review all comments)