Totul e bine când se termină în premieră la Reactor Cluj

Reactor Cluj

În 11 și 12 septembrie, de la ora 20, au loc avanpremiera, respectiv premiera, spectacolului Totul e bine când se termină de Andreea Tănase, în regia lui Radu Nica. Noua producție se bazează pe una dintre cele cinci piese de teatru scrise vara aceasta în cadrul Drama 5 – program de rezidențe de dramaturgie organizate de Reactor, aflat anul acesta la a patra ediție. Autoarea textului Totul e bine când se termină, Andreea Tănase, alături de alți patru autori dramatici, au petrecut luna iulie la Reactor, scriind, sprijiniți de mentorul lor, Alina Nelega.

Totul e bine când se termină te invită în universul intim al vieții de cuplu, unde doi oameni sărbătoresc cea mai importantă zi din viața lor. Cu mult umor și sinceritate, spectacolul te poartă prin momentele esențiale ale unei relații de cuplu și te provoacă să rămâi deschis la orice.

TOTUL E BINE CÂND SE TERMINĂ

de Andreea Tănase

Regia: Radu Nica

Scenografia și conceptul video: Mihai Păcurar

Cu: Paula Rotar, Paul Socol

Ne temem, ne ascundem și ne prezentăm într-un fel în fața celorlalți. În același timp, ne dorim să fim înțeleși, acceptați și iubiți exact așa cum suntem noi cu adevărat. Relația de cuplu creează un context intim care lasă adevărul să iasă la suprafață. Când apare o situație extremă, ne dăm voie să fim vulnerabili?

Spectacolul te invită în universul intim al vieții de cuplu, unde doi oameni sărbătoresc cea mai importantă zi din viața lor. El iubește berea şi câinii, ea e alergică, dar amândoi preferă whiskey-ul. Te așteaptă cu ușile larg deschise și te provoacă să fii deschis la orice.

În afara acestor evenimente, programul lunii septembrie mai include reprezentații ale spectacolelor În umbra marelui plan – despre viața femeilor în timpul regimului comunist – în data de 21 septembrieGlorie – despre modul în care structurile clasice de basm ne influențează viețile și societățile – în 22 septembrie, și La Plasticatta – un spectacol experimental de operă, care abordează tema consumerismului – în data de 26 septembrie. În 15 septembrie, improvizatorii de la Just Push Play revin pentru două sesiuni consecutive de joc și relaxare, iar în 28 și 29 septembrie Reactor primește musafiri: spectacolul Lemons. Lemons. Lemons. Lemons. Lemons, o producție a Vanner Collective din București.

Multe alte surprize se anunță și pentru restul anului la Reactor, unde se plănuiesc deja alte premiere, seri comunitare și spectacole invitate. Puteți urmări activitatea Reactor pe pagina lor de Facebook (www.facebook.com/ReactorCluj) și pe cea de Instagram (www.instagram.com/reactor.cluj).

—–

Aceste evenimente sunt co-finanțate de Primăria și Consiliul Local Cluj-Napoca, Fondul Jazz in the Park, UNITER – Uniunea Teatrală din România și Consiliul Județean Cluj.

Leave a reply (we review all comments)