RAMPA ONE: John Dot S / Maria!Bălan / Robert OBERT

Rampa One

Vineri, 19 aprilie, de la ora 19:00, artiștii John Dot S, Maria!Bălan și Robert OBERT expun în București, în cadrul evenimentului RAMPA ONE, pe Nicolae Titulescu 177. Despre activitatea lor puteți citi în interviurile recente Un-hidden Bucharest.

Ce este arta urbană și cum am ajuns să gestionăm fenomenul artistic astăzi? Ce ne aduce diferit față de celelalte forme de exprimare artistică acest gen și cât de receptivi suntem la acest tip de artă?

De cele mai multe ori, avem nevoie de un context, un sistem la care ne putem raporta și care să ne transmită mesaje sau concepte cu care ne putem identifica sau la care putem adera.

De ceva vreme, un grup de 3 artiști cu formări diferite în artă și-au găsit un punct comun care i-a unit. Fie că o numim generic artă urbană, artă stradală sau intervenție în spațiul public, acest fenomen devenit din ce în ce mai prezent a constituit inclusiv pentru acest grup, numit sugestiv RAMPA, un interes crescut în ceea ce privește exprimarea artistică. Cum o idee o naște sau o provoacă pe cealaltă, și în cadrul grupului a răsărit dorința de a recontextualiza ceea ce se întâmplă în stradă într-un mediu alternativ. RAMPA vrea să împrumute arta stradală publicului folosind spații neconvenționale și să creeze posibilitatea de a aduce și lucrări de atelier în atenția oamenilor, să stârnească un dialog mai accesibil între creatorii de manifestări în spațiul urban și privitori sau curioși, funcționând ca un sprijin pentru comunitate și legăturile care se nasc în ea.

Prima manifestare a acestor dorințe a luat forma unei expoziții de grup a celor 3 artiști inițiatori, anume John Dot S, Maria!Bălan și Robert OBERT, firi artistice diverse care au populat spațiul alternativ de la Plant Village cu o selecție de lucrări din universul fiecăruia.

Evenimentul din 19 aprilie va include,  pe lângă lucrări, un live drawing al artiștilor și some goodies. Muzica va fi asigurată de Low Freq. De asemenea, expoziția va putea fi vizitată până pe 3 mai.

Leave a reply (we review all comments)