Zilele și Gala Superscrieri 2019

Zilele și Gala Superscrieri 2019

Zilele și Gala Superscrieri 2019

24 martie: Zilele Superscrieri revin cu o zi plină la Apollo111. Pregătim pentru tine un playground în care îți vei putea întâlni jurnaliștii preferați, dar și oameni din ONG-uri care lucrează ca tu să fii un cititor mai bun. Programul nostru cuprinde ateliere, un talk, o expoziție, o nouă ediție a Cercului de Donatori cât și un eveniment de seară cu totul special – SuperZiceri.

11:00 – 13:00: [proiecție] film One World România: Chaco (Argentina – Italia, 2017) Regizorul filmului, Daniele Incalceterra, se confruntă cu o birocrație frauduloasă, interesele financiare ale politicienilor și ale traficanților de droguri dar și cu băștinașii când moștenește o bucată de pământ în Paraguay pe care nu vrea să o vândă corporațiilor agricole corupte care dețin tot pământul dimprejur ci să o returneze proprietarilor de drept, tribul Guarani Ñandeva.
Bilete: https://eventbook.ro/film/bilete-one-world-romania-2019-chaco

11:00 – 13:00: [atelier] Atelier media literacy – CJI cu Ioana Avădani. Un șobolan gras rămâne prizonier într-o gură de canal. Opt pompieri și un veterniar îi sar în ajutor. Zeci de publicații preiau știrea. Zeci de mii de oameni comentează. De ce?
*Înscrierile la atelier s-au încheiat.*

12:00 – 13:30: [atelier deschis] Data visualisation – Răzvan Zamfira (Interrobang Studio) & Vlad Odobescu (DoR). Cum să-ți implici spiritul de analiză, un ochi atent (de jurnalist sau nu) și oleacă de skill de designer ca să redai într-o formă cât mai simplă informații elaborate și complexe.
*Pentru că numărul de înscrieri a depășit cu mult capacitatea sălii de ateliere, am optat pentru o formulă mai deschisă a atelierului.*

13:30 – 15:00: [talk] Rolul publicului în jurnalismul de investigație. Un reportaj sau o investigație înseamnă și multă muncă de convingere dusă pentru a le explica oamenilor de ce e important să vorbească, că pot schimba lucruri și că nu sunt singuri. Moderează Diana Oncioiu (dela0.ro), participă Paula Căbescu (Centrul de Investigații Media), Victor Ilie (Inclusiv), Andrei Leonte (Info Sud Est), Andreea Pocotilă (Vice România).

16:00 – 18:00: [event] Cercul de Donatori Superscrieri, moderat de Mădălina Marcu (ARC România)

Poți fi unul dintre primii descoperitori și susținători a patru proiecte de jurnalism care își propun să schimbe percepții și realități din România anilor care urmează.

1. Platforma dela0.ro își propune să investigheze în profunzime felul în care luăm decizii despre ce fel de oameni livrăm societății cu noul proiect „Cum ne creștem copiii?”.

2. Un Funky Citizens din inima țării, Forum Apulum este un ONG de educație civică și media din Alba Iulia, care învață tinerii din mai multe orașe din țară de ce este important să voteze și să devină responsabili social.

3. După proiectul „Acasă”, jurnaliștii Radu Ciorniciuc și Lina Vdovîi revin cu un documentar care vrea să înțeleagă mai bine condiția imigrantului român plecat la muncă în străinătate, cu tot ce implică acest proces: dezrădăcinare, abuz, singurătate – Il Bel Canto.

4. „Printre cei puțini” este un proiect foto documentar de lungă durată al fotografei Ioanei Moldovan de la Documentaria despre cum este să trăiești ca minoritar, fie el de natură etnică, religioasă, rasială sau sexuală, în România.

Înscrie-te: https://www.eventbrite.com/e/cercul-de-donatori-superscrieri-zilele-superscrieri-2019-registration-58080170353

20:00 – 21:30: [event] Superziceri: (În) public
Patru storytelleri vor urca pe scena teatrului Apollo111 pentru a împărtăși cu cei aflați în sală cum își gândesc comunicarea, cum interacționează cu publicul care îi urmărește constant și care e responsabilitatea pe care o resimt față de el în comunicare. Invitații Superziceri de duminică sunt Magda, vlogger, Ana Morodan, antreprenor & influencer online, Mitoș Micleușanu, artist & om de radio și Andi Vanca, comunicator Electric Castle.

Magda, pe numele ei de scenă Magdyz, are 19 ani și de 3 ani face clipuri pe YouTube în care încearcă să le transmită oamenilor mai multă încredere în ei și să-i facă să înțeleagă că toată lumea trece prin lucruri mai rele, folosindu-se de propriul exemplu. Temele ei de predilecție sunt relațiile de cuplu și imaginea de sine.

Antreprenor & influencer online, Ana Morodan a fost unul dintre primii bloggeri de stil personal din Europa de Est. Dacă Ana stârnește pasiuni aprinse în virtualul românesc, unde caută & împărtășește „the style of standing out”, asta nu înseamnă că nu își pune comunitatea la treabă pe teme sociale ca dezvoltarea durabilă sau drepturile comunității LGBTQ.

Mitoș Micleușanu este un artist plurivalent și de avangardă, a studiat Arte Plastice, face fotografie, scrie proză și poezie, face muzică și experimente sonore. În weekend, împreună cu Iulian Tănase, este gazda matinalului Războiul Sfârșitului Săptămânii, la Radio Guerrilla.

Andi Vanca a terminat facultatea de comunicare și a nimerit încă de la prima ediție în echipa festivalului Electric Castle, unde în timp a trecut prin mai multe zone ale departamentului de comunicare (digital, social media sau PR), iar în prezent este Manager de Comunicare al festivalului.

Pentru a avea acces în sală la Superziceri, urmăriți în zilele următoare pagina de Facebook a Fundației Friends For Friends. Evenimentul va fi transmis live pe Facebook.

Accesul la Zilele Superscrieri pentru toată ziua este liber, cu o donație recomandată de 20 de lei. Donația va merge mai departe către proiectul Superscrieri.

25 martie: Gala Superscrieri 2019 înseamnă că aflăm împreună în cocheta sală Studio a TNB care sunt cele mai bune materiale ale anului 2018. Anul acesta, oferim 100 de locuri la Gală pentru aceia dintre voi care vor să fie alături de noi și să-i cunoaștem împreună pe jurnaliștii care ne schimbă lumea în care trăim.

Accesul la Gala Superscrieri 2019 este pe bază de invitație. Am pus la dispoziția publicului 100 de locuri la Gală. Te poți înscrie și tu, în limita locurilor disponibile: https://www.eventbrite.com/e/gala-premiilor-superscrieri-8-locuri-pentru-comunitatea-ffff-registration-58634490339

After party Superscrieri @Club Control: de la 22:00 încolo; reducere de 30% cu brățara Superscrieri https://www.facebook.com/events/1407514022721864/

***
Superscrieri este o inițiativă independentă a Fundației Friends For Friends (FFFF.ro), realizată împreună cu oameni și companii care vor să susțină responsabilitatea în documentarea și transmiterea realității. Mulțumim BRD-Groupe Société Générale, de 5 ani partenerul strategic de bază al Superscrieri, FAN Courier și Medlife, parteneri de creștere, care investesc în extinderea proiectului; Friends\TBWA, Romanian Business Leaders, Kaufland Romania, ENEL, Orange, Bitdefender, sponsori de categorie și susținători de bază ai premiilor.

Leave a reply (we review all comments)