Patrimoniul sportului. Baze sportive urbane de secol XX @ Muzeul Sportului

  • by
Patrimoniul sportului. Baze sportive urbane de secol XX @ Muzeul Sportului

Patrimoniul sportului. Baze sportive urbane de secol XX @ Muzeul Sportului
8 Mai, 11:00

Institutul National al Patrimoniului și Muzeul Sportului au plăcerea de a vă invita la evenimentul de prezentare a proiectului cultural pilot „Patrimoniul sportului. Baze sportive urbane de secol XX”. Demersul, inițiat de Institutul National al Patrimoniului în parteneriat cu Filiala Bucuresti a OAR, urmărește să aducă în centrul atenției problematica construcțiilor sportive ce au potențialul de a se constitui ca parte a patrimoniului cultural din România.

Sportul este una dintre cele mai vechi activități ale omului, iar mărturiile privind diversitatea și complexitatea echipamentelor instalațiilor și ansamblurilor construite, necesare practicării diverselor tipuri de activități sportive, poartă deseori valori remarcabile pentru dezvoltarea urbanismului, arhitecturii, artei și tehnicii.

Alături de Ștefan Bâlici – manager INP, Irina Iamandescu – director Direcția Patrimoniu Imobil INP, Dumitru RUSU – director executiv BACU, urmează să dezbatem problematica valorizării acestui tip de patrimoniu.

Evenimentul, organizat cu scopul diseminării rezultatelor inventarierii a peste 40 de baze sportive din România și a documentării a 5 ansambluri sportive din București, va fi marcat prin lansarea unui album destinat cercetării desfășurate și vernisarea expoziției „Patrimoniul Sportului. Baze sportive urbane de secol XX”.

Cei interesați pot lua parte, în continuarea evenimentului, la un tur cultural organizat la una dintre bazele sportive din București, documentate în cadrul proiectului.

Vă așteptăm cu drag!

Leave a reply (we review all comments)