Women Angles @ Kube Musette

  • by
Women Angles @ Kube Musette

Women Angles @ Kube Musette
7 – 12 Martie, 17:00
Concept

Imaginea femeii in arta a fost intotdeauna acrosata de rolurile traditionale, femeia este figura materna sau obiect al adoratiei, corpul sau este obiectualizat–dorit, expus si vandabil. Identitatea de gen si rolurile sociale care decurg de aici sunt, in prezent, concepte deschise, repuse in discutie.
Colectia Women Angles construieste un nou unghi al perspectivei asupra feminitatii. Corpurile feminine se expun si isi expun privitorul la experienta unei succesiuni de trairi care nu includ recuziterul erotizat la care acesta este conditionat cultural sa faca apel.
Plansele prezinta siluete feminine eliberate de orice accesorii de gen. Expunerea merge pana la exhibarea propriilor organe–inimile sunt vizibile, redate anatomic in detaliu. Dar nuditatea nu este vulnerabilitate– sunt corpuri care emana prin posturi, osatura si structura anatomica putere, independenta,centrare pe sine. Sunt, deci, imagini ale femeii care isi cunoaste si accepta emotiile, resursele si limitele. De aici si forta. Dau privitorului senzatia de putere a prezentei, de stabilitate si de vointa.
Nu in ultimul rand, plansele prezinta perspectiva unui psihoterapeut asupra feminitatii, din punctul de vedere putin confortabil al observatorului, in baza cazuisticii cu care se confrunta.

Descriere tehnica

Colectia de grafica include 3 categorii de planse:
– grafit/ carbune combinat cu gel de modelaj/vopsea acrilica pe cartboard alb, 50 x 70 cm (12)
– cretacolor, pastel, carbune, pe cartboard negru 50 x 70 cm (12)
– cretacolor, pastel, carbune, pe cartboard negru 70 x 100 cm (4)

Leave a reply (we review all comments)