Jazz in Church Festival 2017 @ Biserica Luterană

  • by
Jazz in Church Festival 2017 @ Biserica Luterană

Jazz in Church Festival 2017 @ Biserica Luterană
29 Martie – 2 Aprilie

Singurul festival de jazz în biserică din România revine cu a cincea ediție. După patru ediții sold-out, publicul așteaptă cu nerăbdare line-up-ul de anul acesta, ce include legende ale jazz-ului european și american, precum și tineri muzicieni ce sunt deja consacrați pe scenele marilor evenimente muzicale.

Jazz-ul european este celebrat de festivalul Jazz in Church, incluzând în program unii dintre cei mai mari muzicieni, precum Franco Ambrosetti – descris de Miles Davis ca singurul trompetist alb care sună ca unul negru, Bojan Z. – nume de referință în arta pianului în jazz și laureat cu titlul de cel mai bun muzician european al anului 2005, sau Michele Rabbia – un artist deja iubit de publicul Jazz in Church și cunoscut pentru fascinanta abilitate de a crea muzică din cele mai neobișnuite materiale și instrumente.
Greii muzicii de jazz au ca reprezentanți pe Chico Freeman, ce va prezenta proiectul Chico Freeman Exotica Trio și Ralph Towner – auto-etichetat ca un pianist care cântă la chitară, recitalul său va
fermeca urechile și inimile publicului Jazz in Church.

Ca în fiecare an, festivalul este un melanj de muzică de jazz și contemporană, iar una dintre suprize va fi cu siguranță pianistul de origine ucraineană Lubomyr Melnyk. Este unul dintre cei mai originali expozanți ai minimalismului contemporan și a reușit să dezvolte un alt limbaj al instrumentului rege – un patent al abordării pianului într-o manieră ce îi aparține și poartă denumirea de “continuous music”. Melnyk a și stabilit o serie de recorduri, atingând în concert neasemuita iuţeală de 19 note şi
jumătate pe secundă (!!) şi înregistrând o medie de viteză, pe parcursul unei ore întregi, situate între 13 şi 14 note pe secundă.

De asemenea organizatorii au pregătit un concert și pentru cei mici: sâmbătă dimineață la ora 11.00 va avea loc matineul Jazz for Kids prin care copiii și părinții deopotrivă vor avea o întâlnire interactivă și plină de ritm cu jazz-ul și improvizația muzicală.

PROGRAMUL FESTIVALULUI
Miercuri 29 Martie, ora 19.00
➤ Concert dedicat Jubileului de 500 de ani de Reformă Protestantă
Sarah Kaiser Band (Germania) – intrare liberă

Joi 30 martie, ora 19.00
➤ Lubomyr Melnyk (Ucraina) – pian solo
➤ Bojan Z. (Franta) / Julien Lourau (Franța) – pian, saxofoane

Vineri 31 martie, ora 19:00
➤ Ralph Towner (SUA) – chitară acustică
➤ Franco Ambrosetti (Elveția) / Dado Morono (Italia) – trompetă, pian

Sâmbătă 1 aprilie
ora 11.00
➤ “JAZZ FOR KIDS” Mihai Iordache / Dan Alex Mitrofan / Adi Stoenescu / Tavi Scurtu – saxofon, chitară, clape, tobe
ora 19.00
➤ Michael Acker / Albert Tajti / Ferencz Aron (România) – contrabas, pian, tobe
➤ Wolfert Brederode / Joost Lijbaart (Olanda) – pian, baterie, percuție
➤ Chico Freeman Exotica Trio: Chico Freeman (SUA)/ Stephan Braun (Germania)/ Reto Weber (Elveția) – saxofoane, violoncel, percuție

Duminică 2 aprilie, ora 19.00:
➤ Stefan Rusconi / Tobias Preisig (Elveția) – orgă, vioară
➤ Giovanni Guidi / Luca Aquino / Michele Rabbia (Italia) – pian, trompetă, percuție

Biletele sunt disponibile online pe Eventim.ro și în rețelele magazinelor Orange, Vodafone, Germanos, Cărturești, Humanitas, Diverta, Carrefour, OMV.

♫ Primele 100 de bilete au un preț special de 120 lei în pre-sale până pe 1 martie. După aceea prețul unui bilet este de 150 lei pe seară.
♫ Biletele pentru matineul Jazz for Kids costă 15 lei.
♫ Intrarea la concertul dedicat jubileului de 500 de ani din 29 martie este liberă.


Festivalul este organizat de asociația Jazz.ro, în parteneriat cu Biserica Evanghelică C.A. București. Festivalul se bucură de patronajul Excelenței sale, Domnul Urs Herren, ambasadorul
Elveției în România.

Leave a reply (we review all comments)