Quieter Than Silence @ Grădina Sticlarilor

  • by
Quieter Than Silence

Quieter Than Silence @ Grădina Sticlarilor
31 Iulie, 20:00

Fără nicio îndoiala, nicio altă formă de arta nu este atat de iubită precum poezia în Iran. Se poate spune că ea este arta supremă a culturii iraniene, expresia cea mai înalta, cea mai rafinata, cea mai plina de strălucire a geniului iranian dintotdeauna.

Editura Herald si Grădina Sticlarilor vă invită duminică, 31 iulie 2016, să vă bucuraţi de o experienţă completă a poeziilor scrise de Baba Taher, Omar Khayyam, Saadi, Rumi, Sabestari, Hafez, reunite in colecţia Poeme Persane. Întrucat aţi achiziţionat această carte, vă invităm să ne bucurăm impreună de o apropiere pe mai multe planuri de înţelepciunea spiritului sufit redată în scrierile persane.

Comunicînd atît prin limbajul inimii, cît şi al minţii, vom retrăi modul prin care poeziile ajungeau originar la oameni, creînd o poveste prin viu grai. Mihnea Mihăilescu şi Teodor Dumbravă, ce vor recita o selectie de poezii volumul din Poeme Persane tradusă în limba romînă de către Otto Starck. Versurile vor fi acompaniate de o experienţă muzicală desavarsită, concertul Quieter Than Silence susţinut Mehdi Aminian şi Mohamad Zatari.

Pe scenă, ca şi în realitate, prietenia din inimă dintre Mehdi Aminian (Iran) şi Mohamad Zatari (Siria) este transpusă prin alt limbaj, cel al instrumentelor (ney, setar, oud), iar Mehdi Aminian va cînta poeziile persane aşa cum au fost scrise. Comunicarea dintre cei doi ne va purta spre rădăcinile ancestrale, prin legatura pe care fiecare fiinţă o are cu sunetul.

Grădina Sticlarilor vă oferă un colţ liniştit de natură şi posibilitatea de a bea un ceai răcoritor în centrul Bucureştiului, editura Herald vă va sta la dispoziţie cu un stand cu carţi iar dumneavoastră vă veţi putea bucura de o calatorie intensă pe meleagurile poeziei persane.

Natură, poezie, muzică, ingredientele ce ne vor ghida spre o călătorie lăuntrică revelatoare.

Pretul unui bilet este de 50 lei, iar rezervarile le puteti face la GradinaSticlarilor@gmail.com pana pe data de 29 iulie.

Leave a reply (we review all comments)