O sculptură masivă din lemn reciclat se construiește la Cluj pentru 18+ festival

Olga Ziemska - Matka

Olga Ziemska - Matka

Artista de origine americană Olga Ziemska sosește la Cluj în cadrul celei de-a treia ediții a 18+ festival, pentru care va realiza în premieră o variantă românească a cunoscutei sale serii de sculpturi masive din lemn reciclat, Matka. Lucrarea va fi donată orașului Cluj-Napoca ulterior festivalului, urmând să fie expusă în Parcul Central pe termen nelimitat.

Matka (“mama” în limba poloneză) este o sculptură a unei figuri feminine de peste 3 metri înălțime, construită din lemn reciclat, prin care Ziemska explorează conceptul de spațiu. Artista a realizat o versiune a Matkăi în numeroase orașe ale lumii, de fiecare dată folosindu-se de materiale recoltate local și de specificitățile spațiului în care lucrarea a fost construită. Repetând această forma umană în diverse spații și medii, artista urmărește să scoată la lumină în mod natural caracteristicile subtile specifice fiecarei zone. În definitiv, explică Ziemska,

“această lucrare este o celebrare a diversității spațiilor în care trăim și totodată un omagiu adus similitudinilor care ne leagă pe toți în esență”.

Înscrie-te ca asistent al artistei și participă la construcția lucrării!

Matka în varianta românească va fi construită începând cu 10 septembrie la Cluj, în curtea REACTOR de creație și experiment, urmând să fie apoi transportată pe Cetățuie unde va fi expusă în cadrul 18+ festival. Pentru realizarea lucrării artista necesită un grup de 6 asistenți. Tu poți fi unul dintre ei. Trimite-ne un mail despre tine și motivația ta de a participa la proiect la 18plusfestival@gmail.com, cu subiectul Matka până pe 8 septembrie și noi revenim cu detalii.

Olga Ziemska - Matka

Cea de-a treia ediție a 18+ festival se va desfășura între 26 si 27 septembrie în Parcul Cetățuie. Zeci de artiști din nu mai puțin de 10 țări ale lumii vor antrena timp de 2 zile Cetățuia într-un program ofertant de concerte ilustrate live, instalații artistice, spații interactive, expoziții. Primul artist anunțat pe scena festivalului este Philippe Cohen Solal Dj Set (Gotan Project). În curând dezvăluim mai multe din program. Până atunci ne gasim aici:
https://www.facebook.com/events/493605230802334/

Participarea artistei Olga Ziemska în cadrul festivalului este posibilă cu sprijinul Ambasadei S.U.A. în România.

Olga Ziemska - Matka

Organizator: ASOCIAŢIA CULTURALĂ DU-NE

Sponsori: BCR, Aqua Carpatica, Domeniile Sâmburești, Moritz Eis.

Parteneri: Ambasada Elveției în România, Swiss Sponsors’Fund, Ambasada S.U.A. în România, Institutul Polonez, Forumul Cultural Austriac, Ambasada Olandei în România, Ambasada Spaniei în România, AC/E – Spain’ Public Agency for Cultural Action, Centrul Ceh,Muzeul de Arta Cluj-Napoca, Primaria Cluj Napoca, Institutul Francez Cluj-Napoca, Centrul Cultural German Cluj, Reactor, Casino, Visit Cluj, Asociatia Studenților Universității de Arta și Design Cluj-Napoca, Youth@Cluj-Napoca 2015, Asociația KunStadt, AIOS, Fundația Rubin.

Parteneri media: Modernism.ro, ClujLife, Kiss FM, I Love Cluj, Zile și Nopți, Cluj.com, WeART, FEEDER.ro, SUB25, Urban.ro, Mixtopia, Revista de Poveștiri, Cooperativa Urbana, Evenimente in Cluj, OrașulCluj.ro, Clujul de Buzunar, ClujManifest, Gratuitor, Gornistul.

2 thoughts on “O sculptură masivă din lemn reciclat se construiește la Cluj pentru 18+ festival”

  1. Pingback: feeder insider w/ Olga Ziemska [ro] | Feeder

  2. Pingback: feeder insider w/ Olga Ziemska | Feeder

Leave a reply (we review all comments)